Harijs Zariņš koncertā "Zvaigznes ceļš"

2023. gada aprīļa sākumā Harijs Zariņš kāpa uz skatuves, lai Cēsīs muzicētu Alex piemiņas koncertā "Zvaigznes ceļš".

gallery icon
Slavenības
2023. gada 7. aprīlis, 07:05

Mūziķis Harijs Zariņš atgriezies no Vācijas un pēc operācijas jau kāpj uz skatuves

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Liels, sirsnīgs paldies visiem cilvēkiem, kuri palīdzēja un ziedoja, lai man būtu iespēja veikt operāciju ar īpašu metodi Vācijas klīnikā!” pateicības pilns ir rokmūziķis Harijs Zariņš (65).

Aizvadītā gada nogalē izskanēja informācija, ka Latvijas roka leģendai, grupu "Opus Pro" un "Colt" dibinātājam, ģitāristam un daudzu visiem zināmu hitu komponistam un vārdu autoram Harijam Zariņam progresējis vēzis, tāpēc tiek lūgta cilvēku palīdzība, lai savāktu līdzekļus nepieciešamajai operācijai.

Zariņam ļaundabīgs audzējs tika konstatēts 2014. gadā. Līdz šim mūziķis ar slimību cīnījās pats saviem spēkiem un saviem līdzekļiem, sakot, ka “vēzi neesmu pieveicis, bet ar to sadzīvoju”. Taču tad slimība progresēja, tāpēc bija nepieciešama steidzama operācija Vācijā. Šajā operācijā tiek izmantotas jaunas, inovatīvas metodes, kuras diemžēl nav pieejamas Latvijā, un tai nepieciešamās izmaksas ir 32 000 eiro.

Lai Harijs Zariņš varētu veikt savai dzīvībai tik svarīgo operāciju, nepieciešamie līdzekļi tika savākti ar fonda "Līdzskaņa" un sabiedrības atbalstu. Cilvēki bija ļoti atsaucīgi, nepieciešamā summa tika sarūpēta, un rokmūziķis martā varēja doties uz klīniku Vācijā. Marta beigās viņš jau atgriezās Latvijā – optimisma pilns. “Pēc ārstu teiktā, operācija izdevusies veiksmīgi. Vēl norit rehabilitācijas periods, bet ar ārstu atļauju es jau varu kāpt uz skatuves un turpināt muzicēt,” žurnālam "Kas Jauns" teic Zariņš, piebilstot: “Īpašs paldies Latvijas cilvēkiem, kuri man veltīja daudz labu vārdu, uzmundrināja, deva spēku un ticību. Vēl vēlos pateikt lielu paldies savam Latvijas ārstam profesoram Vilnim Lietuvietim par ļoti profesionālo pieeju, izpratni un atbalstu. No sirds pateicos fondam Līdzskaņa par visu, kas tika manā labā darīts. Un vispār – ar vārdiem nevar izteikt to lielo pateicību, kuru jūtu savā sirdī. Lai mums visiem laba veselība!”

Harija Zariņa 60. jubilejas koncerttūres “Tu un Es” prezentācija

2017. gada rudenī Harijas Zariņš ar draugiem apceļo Latviju ar koncerttūri “Tu un Es”.

gallery icon

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!