Slavenības
2023. gada 7. aprīlis, 05:21

Edgars Rinkēvičs no mammas mantojis dzīvokli Jūrmalā

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušā gada maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dalījās ar sēru vēsti – viņsaulē aizgājusi viņa māte Biruta Austra Pinka. No viņas politiķis nu mantojis īpašumu Jūrmalā, uzzinājis žurnāls "Kas Jauns".

Martā, kā ierasts, sākusies deklarāciju iesniegšana Valsts ieņēmumu dienestā, un tās obligāti jāaizpilda, protams, arī politiķiem. Edgars Rinkēvičs jau vairākus gadus zināms kā liels krājējs un salīdzinoši mazs tērētājs – viņa bankas konta cipars lēnām, bet pārliecinoši tuvojas pusmiljonam eiro. Un nekas cits deklarācijā gadiem īpaši nemainījās – vienīgi ienākumu skaitlis un pieaug uzkrātais.

Deklarācijā par 2021. gadu Rinkēvičs atrādīja, ka viņam lietošanā ir dzīvoklis Rīgā, bet bezskaidrā naudā glabājas gandrīz 434 tūkstoši eiro "Swedbank", 421 eiro – "Revolut", 4161 eiro ir "Swedbank" dzīvības apdrošināšanā, bet 10 tūkstoši ieguldīti AS "Swedbank Atklātais Pensiju Fonds".

Nu jaunākajā deklarācijā notikušas krietnas izmaiņas – Rinkēvičs atklājis, ka no mirušās mātes mantojis 1735 eiro un Jūrmalā esošu dzīvokli, kura vērtība noteikta 23 118 eiro liela. Un vēl Rinkēvičs norādījis pirkumu – 150,5 tūkstošus eiro samaksājis par dzīvokli Rīgā. Tā kā parādsaistību ailīte ministra deklarācijā joprojām tukša, tad skaidrs, ka kredītu īpašuma iegādei ņēmis politiķis nav. Un jā – viņa uzkrājumi samazinājušies, un "Swedbank" kontā tagad ir vairs “tikai” 326 tūkstoši eiro. Par teju divarpus tūkstošiem gan palielinājies AS "Swedbank Atklātais Pensiju Fonds" ieguldītais.

Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Vatikānā tikās ar Romas katoļu baznīcas galvu Viņa Svētību pāvestu Francisku. Tikšanās laikā sarunu partneri ...

gallery icon
5

Kādi tad pērn bijuši Rinkēviča ienākumi? 88 570 eiro par ministra darbu saņemti algā no Valsts kancelejas, 91,25 eiro nākuši procentos no bankā noguldītā, 119 eiro liela bijusi apdrošināšanas atlīdzība no franču kompānijas "Carps". Vēl no VSAA saņemts gandrīz 700 eiro liels pabalsts, ko gan Rinkēviča vietā saņēmis apbedīšanas birojs.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!