foto: Supplied by LMK/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Aizmirsusi novecot. Aktrise, kas spēlēja Evelīnu filmā "Mūmija", joprojām tikpat skaista kā pirms 24 gadiem
Reičela Vaisa filmā “Mūmija” (1999).
Slavenības
2023. gada 6. aprīlis, 06:12

Aizmirsusi novecot. Aktrise, kas spēlēja Evelīnu filmā "Mūmija", joprojām tikpat skaista kā pirms 24 gadiem

Jauns.lv

Grūti noticēt, bet kopš filmas “Mūmija” pirmizrādes ir pagājuši jau 24 gadi. Brendans Freizers pamatīgi pieņēmies svarā, lai nospēlētu lomu filmā “Valis”, kas viņam atnesa pirmo “Oskara” balvu, bet Reičela Vaisa pa šiem gadiem vispār nav mainījusies. Daži joko - aktrise aizmirsusi novecot.

Britu kino zvaigzne Reičela Vaisa šā gada 7. martā nosvinējusi savu 53. dzimšanas dienu, taču izskatās viņa krietni jaunāka par saviem gadiem. Miniseriāla “Dead Ringers” pirmizrādes vakarā Ņujorkā aktrise šķita uz mata tāda pati kā skaistule Evelīna filmā “Mūmija”. Vien tikko manāmas mīmikas krunciņas ap acīm lika manīt, ka ir pagājis kāds laiks kopš uz ekrāniem iznāca populārā piedzīvojumu filma.

foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock/ Vida Press
Reičela Vaisa miniseriāla “Dead Ringers” pirmizrādes vakarā Ņujorkā šā gada 3. aprīlī.

Varbūt Reičelas Vaisas nevīstošā skaistuma noslēpums meklējams tajā, ka viņa nesatraucas par dabiskiem procesiem cilvēka dzīves ciklā un arī novecot izvēlas dabiski? Aktrise ir kategoriski pret botoksa un citām skaistumkopšanas injekcijām, ko izvēlas vairums Holivudas zvaigžņu, lai saglabātu seju gludu un bez krunciņām. Reičela uzskata, ka injekcijas atņem sejai mīmiku – bet “dzīva” seja, kas spēj paust emocijas, ir aktiera galvenais darba instruments. “Aktiermāksla ir saistīta ar emocijām. Tad kāpēc liegt sev iespēju saraukt pieri?” – uzskata Vaisa.

foto: Everett Collection / Everett Collection/ Vida Press
Reičela vaisa un Brendans Freizers filmā “Mūmija” (1999).

Reičela pastāstījusi, ka rūpīgi kopj ādu jau kopš 17 gadu vecuma, vienmēr lieto krēmu acu plakstiņiem un regulāri apmeklē masāžas salonu. Aktrise ir pārliecināta, ka novecot skaisti ir iespējams, tikai jāsāk par sevi rūpēties pēc iespējas agrākā vecumā. “Jāsāk ir tad, kad problēmu vēl nav – jaunībā. Piemēram, Ķīnā jūs ejat pie ārstiem, kad nekas nesāp – lai saglabātu veselību. Man tas šķiet gudri,” apliecinājusi Vaisa.

Aktrise ir atradusi ideālu veidu, kā uzturēt sevi formā – tie ir treniņi mājās. “Man ir disks ar pilates vingrinājumiem, kur treniņi paredzēti trīs reizes nedēļā pa 20 minūtēm. Ja tos pilda regulāri, ar to pietiek, lai saglabātu labu formu,” ir pārliecināta Reičela. Labos laikapstākļos viņai patīk arī doties rīta skrējienos.

Reičela Vaisa

gallery icon

Reičelai Vaisai bija 48 gadi, kad pasaulē nāca viņas un vīra aktiera Daniela Kreiga pirmais kopīgais bērns. Meita šā gada 1. septembrī atzīmēs savu piekto dzimšanas dienu. Aktrisei ir arī dēls Henrijs (maijā būs 17), kurš dzimis viņas iepriekšējās attiecībās ar režisoru Darenu Aronovski. Arī Danielam Kreigam ir atvase no iepriekšējās laulības  – meita Ella (30).

Vaisa un Aronovskis bija kopā no 2001. gada līdz 2010. gadam, taču precēti nebija.

Ar aktieri Danielu Kreigu aktrise sāka satikties 2010. gada decembrī un jau nākamā gada jūnijā pāris Ņujorkā apprecējās.

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā.

gallery icon