foto: GTres / SplashNews.com/ Vida Press
Spāņu TV zvaigznes surogātmātes iznēsātā meita patiesībā izrādās viņas mazmeita
Spāņu aktrise Ana Obregona
Slavenības
2023. gada 6. aprīlis, 06:59

Spāņu TV zvaigznes surogātmātes iznēsātā meita patiesībā izrādās viņas mazmeita

Jauns.lv

Spāņu aktrise, 68 gadus vecā Ana Obregona, izraisījusi valstī karstas diskusijas pēc tam, kad paziņojusi, ka ar surogātmātes palīdzību ASV pilsētā Maiami tikusi pie meitiņas. Negaidīts bija viņas paziņojums, ka viņas mazulis patiesībā ir viņas mazmeita - viņas nelaiķa dēla meita.

Obregonas dēls Aless nomira 2020. gadā pēc smagas cīņas ar vēzi.

Kā žurnālam "Hola!" pastāstīja aktrise, ārsti bija mudinājuši viņas dēlu pirms ārstēšanās kursa uzsākšanas nodot spermas paraugu. Aless neilgi pirms nāves esot izteicis vēlmi pēc bērna. Obregona intervijā atklāja, ka dēla spermas paraugi tika glabāti Ņujorkā.

Šarmantā spāņu aktrise Ana Obregona

gallery icon

Zināms, ka Spānijā komerciālā surogasija ir aizliegta.

"Šī meitene nav mana meita, bet drīzāk mana mazmeita," žurnālam pastāstīja Obregona. "Tā bija Alesa pēdējā vēlēšanās - laist pasaulē bērnu."

Sākotnējās ziņas par valstī populārās aktrises mazuli piesaistīja Spānijas mediju un valsts politisko partiju uzmanību, izraisot kreiso koalīcijas valdības kritiku. Daudzi vadošie politiķi un Spānijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji surogāciju dēvē par "dzemdes īri".

Līdztiesību ministre Irēna Montero no koalīcijas kreisās partijas "United We Can" sacīja, ka surogasija ir viens no "vardarbības pret sievietēm veidiem". Koalīcijas sociālistu partija sacīja, ka tiesību akti ir jāpielāgo, lai neļautu spāņiem izmantot surogātmāšu pakalpojumus arī citās valstīs.

Taču Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa trešdien atturējās no Obregonas kritizēšanas, sakot, ka, lai gan Spānijā likums ir skaidrs, personīgie lēmumi ir jārespektē.

Galvenā opozīcijas konservatīvā "Tautas partija" ir paziņojusi, ka ir atvērta debatēm par šādu grūtniecību legalizāciju, ja vien par to nav jāmaksā.

Obregona žurnālam "Hola!" pastāstīja, ka bērns piedzima 20. martā un tika ieņemts pērnā gada jūnijā, kad viņas dēlam būtu apritējuši 30 gadi.