foto: REUTERS/SCANPIX
Ko katru rītu ēd viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem?
Miljardieris Vorens Bafets.
Trakā pasaule
2023. gada 7. aprīlis, 05:42

Ko katru rītu ēd viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem?

Jauns.lv

Lai gan miljardiera Vorena Bafeta bagātība pārsniedz simts miljardus dolāru, viņš ir pieticīgi dzīvojošs un visādā ziņā taupīgs cilvēks.

Viņa tipiskās brokastis maksā nepilnus četrus dolārus, raksta "finance.yahho.com".

Filmā "Kļūt par Vorenu Bafetu" telekanāls HBO dokumentāli apliecinājis, ka sešu gadu desmitu garumā viņš no rītiem uz piecām minūtēm iegriežas "McDonald 's", kur apēd vienu no trim savām firmas brokastīm. Tās ir desiņas ar olu, bekons ar olu un sieru vai divas kotletes.

"Kad no rītiem skujos, mana sieva man jautā, vai vēlos apēst brokastis, kas maksā divus vai trīs dolārus, un tad dod man šo summu," sacīja bagātnieks.

Bafets nemaina arī savu savrupmāju. 1958. gadā Omahā viņš iegādājās māju ar piecām guļamistabām par 31 500 dolāriem.

Šodienas naudā tie ir 329 505 dolāri, bet māja pēc šodienas mērauklas maksā 1,2 miljonus dolāru. Tas ir daudz mazāk nekā citu miljardieru mājas. Viņš ir apmierināts ar saviem mājokļa apstākļiem.

Lai gan Bafeta "Berkshire Hathaway" piederēja 5,5 procenti "Apple akciju", viņš iPhone iegādājās tikai pirms trim gadiem. Līdz tam brīdim viņš bija apmierināts ar Samsung SCH-U320 par 20 dolāriem.

"Mans saliekamais telefons beidzot ir padevies," viņš sacīja CNBC televīzijas šovā. Tolaik viņš jaunāko iPhone 11 modeli izmantoja tikai telefona zvaniem.

Vorens Edvards Bafets (dzimis 1930. gada 30. augustā) ir amerikāņu investors, uzņēmējs, kompānijas "Berkshire Hathaway" vadītājs un lielākais īpašnieks, kā arī ievērojams filantrops. Vorens Bafets ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem.

"Berkshire Hathaway Inc." ir Nebraskā, ASV bāzēta pārvaldītājsabiedrība. Tās darbības pamats ir apdrošināšana, tomēr tai pieder ievērojams daudzums visdažādāko nozaru meitas kompāniju.