foto: Margarita Germane
Aicina pieteikties masu skatiem spēlfilmas "Zeme, kas dzied" uzņemšanas laukumā
Publicitātes foto
Kino
2023. gada 31. marts, 11:30

Aicina pieteikties masu skatiem spēlfilmas "Zeme, kas dzied" uzņemšanas laukumā

Jauns.lv

Šī gada 14. maijā kino pilsētiņā "Cinevilla" tiks rekonstruēts pirmo Dziesmusvētku atklāšanas pasākums Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai radītu vēsturiskajiem notikumiem atbilstošu atspoguļojumu, projekta "Zeme, kas dzied" aktieru atlases aģentūra "Casting bridge" aicina pieteikties brīvprātīgos dalībai masu skatos – 250 vīriešus un 200 sievietes. Pieteikties var gan individuāli, gan kolektīvi.

Kinopilsētiņā "Cinevilla" speciāli filmas vajadzībām uzbūvēta Rīgas Latviešu biedrības nama aula, kurā Dziesmusvētku atklāšanas koncertā pirmo reizi, neskatoties uz vietējo varu aizliegumu, publiski tika izpildīta Baumaņu Kārļa sacerētā "Dievs, svētī Latviju".

foto: Margarita Germane
Publicitātes foto

Interesenti, kuri vēlas piedalīties šī vēsturiskā notikuma kinematogrāfiskajā atveidojumā, aicināti līdz 30. aprīlim aizpildīt anketu.  Ja rodas grūtības to aizpildīt vai ir citi jautājumi par dalību, organizatori aicina rakstīt uz e-pastu kastings@zemekasdzied.lv vai zvanīt uz telefona numuru +371 29323424.

Šogad Dziesmusvētku kustība svin 150. gadskārtu, un par godu šim notikumam režisora Māra Martinsona vadībā top spēlfilma "Zeme, kas dzied".  

Vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” uzņemšanas aizkulises

Vēsturiskajai spēlfilmai “Zeme, kas dzied” kinopilsētiņā “Cinevilla” tapuši masu skati ar vairāk nekā 300 dalībniekiem – uzņemtas ainas ar pirmo ...

gallery icon

Filmā ekranizēti vēsturiski notikumi 1873. gadā, kad Rīgas Latviešu biedrības vīri organizēja pirmos latviešu dziedāšanas svētkus.

Ikvienam ir iespēja kļūt par filmas atbalstītāju, pievienojoties "Zeme, kas dzied" virtuālajam kopkorim atbalsta platformā www.filmaibut.lv. Sniedzot atbalstu, ziedotāji ne tika parādīsies kā atsevišķi tēli atbalsta platformā redzamajā korī, bet katra atbalstītāja vārds tiks norādīts "Zeme, kas dzied" beigu titros. 

Filmas "Zeme, kas dzied" filmēšana Svētā Jāņa baznīcā

Latvijas himna “Dievs, svētī Latviju!” pirmo reizi publiski tika izpildīta 1873. gadā Rīgas Latviešu biedrības namā – to, neskatoties uz ...

gallery icon

Filmas tēlos iedzīvojas tādi populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, daudzsološā jaunā aktrise Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Daini Īvānu. "Zeme, kas dzied" komponists ir Jēkabs Jančevskis, kostīmus veido Katrīna Liepa, grima māksliniece – Beata Rjabovska. Filma top studijā "K Films", tās producente ir Linda Krūkle.

Lielstraupes pilī uzņem spēlfilmu "Zeme, kas dzied"

Straupē turpinājies otrais filmēšanas posms vēsturiskajai spēlfilmai "Zeme, kas dzied". Lielstraupes pils tika izraudzīta kā lokācija, kurā uzņemt tās filmas ...

gallery icon

Filmas “Zeme, kas dzied” radošās komandas un aktieru kopāsanākšana

Šobrīd norisinās sagatavošanās process režisora Māra Martinsona vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” filmēšanai. Lai arī tās uzņemšana sāksies nākamgad, jau ...

gallery icon