foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press
Karaļnama mājaslapā kļūdaini norādīts, ka prinča Harija dēls ir septītais rindā uz troni
Princis Harijs ar dēlu Ārčiju.
Slavenības
2023. gada 30. marts, 07:12

Karaļnama mājaslapā kļūdaini norādīts, ka prinča Harija dēls ir septītais rindā uz troni

Jauns.lv

Prinča Ārčija oficiālajā tīmekļa vietnē ir acīmredzama kļūda, otrdien ziņoja portāls "MailOnline".

Ārčija profilā karaliskās ģimenes oficiālajā mājaslapā internetā ir rakstīts: “Saseksas princis Ārčijs dzimis pirmdien, 6. maijā, pulksten 5:26. Viņš ir Saseksas hercoga un hercogienes pirmais bērns un ir septītais rindā uz troni.”

foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press
Tagad viņš ir princis Ārčijs un sestais rindā uz Lielbritānijas troni.

"MailOnline" norādījuši uz kļūdu, sakot: “Pēc Ārčija vecvecmāmiņas karalienes Elizabetes II nāves jaunais princis kļuva par sesto rindā uz troni, bet viņa jaunākā māsa princese Lilibeta Diāna kļuva par septīto troņmantnieci.”

Princis Harijs un Megana Mārkla par bērnu jaunajiem tituliem paziņoja, vēstot par mēneša sākumā notikušajām meitas Lilibetas kristībām. Saseksas hercogi informēja, ka viņu bērni turpmāk izmantos prinča un princeses titulus.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon
83

Atgādināsim, ka līdz ar karalienes Elizabetes II (1926-2022) nāvi britu karaļnamā notika daudzu titulu maiņa. Karalienes vecākais dēls princis Čārlzs kļuva par jauno monarhu karali Čārlzu III. Princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu kļuva par jauno Velsas princi un princesi. Vēlāk princim Filipam (1921-2021) piešķirto Edinburgas hercoga titulu mantoja viņa jaunākais dēls princis Edvards.

Savukārt karaliskais protokols paredzēja, ka monarha mazbērni automātiski kļūst par prinčiem un princesēm. Līdz šim tituli bija tikai Čārlza vecākā dēla troņmantnieka prinča Viljama bērniem, taču ar Čārlza kāpšanu tronī tie pienācās arī Harija atvasēm. Lai gan kopš karalienes nāves bija pagājuši jau vairāki mēneši, karaļnams vilcinājās ar to izziņošanu, dodot iemeslu neskaitāmām baumām par notiekošo pilī aiz slēgtām durvīm. Izskanēja runas, ka Saseksas hercogiem ar karali bijušas vairākas nopietnas sarunas, kuru laikā tie uzstājuši, lai tituli būtu piešķirti. Lai gan šī ģimene vairs nestrādā karaļnama labā, tituli bērniem nodrošinātu vairāk drošības, uzstājuši Ārčija un Lilibetas vecāki.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Tāpat agrāk bija izskanējis viedoklis, ka Čārlzs beigu beigās tos piešķiršot, jo nevēloties izsaukt pret sevi vērstu sašutuma vētru, ka viņš mazbērniem liedzis to, kas pēc likuma pienāktos.

Pēc tam, kad Harijs un Megana paziņoja par meitas kristībām, pirmo reizi nosaucot viņu par princesi Lilibetu, karaļnama pārstāvji norādīja, ka tas ir saskaņots ar monarhu un izziņoja, ka drīzumā jaunie tituli būs lasāmi arī oficiālajā britu karaļnama mājaslapā internetā, kur līdz šim bērni bija pieteikti kā Ārčijs Mauntbatena-Vindzora kungs un Lilibeta Diāna Mauntbatenas-Vindzoras jaunkundze.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Lai gan titula maiņa šobrīd ir labota, aizvien kļūdains palicis Ārčija ieraksts par viņu kā septīto rindā uz troni. Šobrīd pirmais rindā ir Velsas princis Viljams, viņam seko paša bērni princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss, bet pēc tam princis Harijs un viņa bērni princis Ārčijs un princese Lilibeta.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12