foto: no privātā arhīva
Kā meitene no Dižstendes kļuva par "Instagram" zvaigzni. Žilbinošās Terēzes Kalmanes stāsts
Latviete ļoti rūpējas par savu ārieni, jo viņas augumu pēta tūkstošiem ļaužu no visas pasaules. Lai uzturētu sevi superformā, nepieciešama sabalansēta diēta, veselīgs dzīvesveids un regulāras fiziskas aktivitātes.
Slavenības
2023. gada 27. marts, 06:43

Kā meitene no Dižstendes kļuva par "Instagram" zvaigzni. Žilbinošās Terēzes Kalmanes stāsts

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Žilbinošā skaistule Terēze Kalmane, kas dzimusi un augusi daudzbērnu ģimenē tepat Latvijā, Talsu novada Dižstendē, gan par sevi likusi runāt ārvalstu medijiem, gan ar savu dzīvesstilu aizrāvusi gandrīz 600 000 sekotāju "Instagram" profilā. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", jau dažus mēnešus par savu bāzes vietu viņa dēvē Spānijas kūrortpilsētu Marvelju.

Ja Terēzei Kalmanei ar sevi jāiepazīstina plašāka publika, tad par sevi viņa saka tā: “Mani sauc Terēze, esmu 26 gadus veca, un mana dzimtā vieta ir Dižstende. Manu galveno nodarbošanos veido digitālā kontenta un mūzikas radīšana, kas ir mana lielākā aizraušanās. Turklāt beidzamā laikā lielu daļu no manas ikdienas aizņem manifestācijas kursa rakstīšana, kas pavisam drīz būs pieejams sabiedrībai. Esmu priecīga par šo projektu, jo tas man ļauj dalīties savā pieredzē ar citiem un palīdzēt viņiem sasniegt savus mērķus un vēlmes dzīvē.”

foto: no privātā arhīva
Par jauno krūšu izmēru viņa saņem vairāk komplimentu no sievietēm nekā no vīriešiem.

Panākumu atslēga – neatlaidīga un stratēģiska darba augļi

Terēze pati saviem spēkiem sasniegusi izvirzītos mērķus un piedzīvojumiem bagāto dzīvesveidu plaši atspoguļo sociālajā vietnē "Instagram". Viņa kā premium dzīvesstila zīmola "Ignite" modele bauda gan luksusa klases atpūtu, gan izklaides smalkos klubos, dodas krāšņos ceļojumos un izvēlas pasaulē iecienītu zīmolu darinājumus un kā VIP viešņa vēro F-1 autosacīkstes. “Pievienojoties "Ignite" komandai, man bija iespēja satikt fotogrāfus un modeles no citām valstīm un mācīties no viņiem. Par šo iespēju esmu joprojām ļoti priecīga. Esmu gandarīta, ka mans darbs un saturs ir spējis piesaistīt arī amerikāņu auditoriju, un es ceru turpināt radīt saturu, kas piesaista un iedvesmo cilvēkus visā pasaulē,” apņēmības pilna ir Terēze.

Tāpat arī viņa ir modes zīmola "Fashionovva" vēstniece. “Ar "Fashionnova" strādāju jau daudzus gadus. Viņi bija pirmais lielais zīmols, kas manī redzēja potenciālu, un esmu viņiem par to ļoti pateicīga un vienmēr būšu lojāla šim zīmolam.”

Vaicāta, kā iespējams meitenei no Dižstendes kļūt par vairāk nekā pusmiljona ļaužu apbrīnotu sievieti, viņa to skaidro ar savu apņēmību un centību: “Tas nebija viens viral foto vai video, kas radīja pastiprinātu popularitāti. Profesionāla "Instagram" profila veidošana ir pilna laika darbs – tie ir vēli vakari, agri rīti, kā arī svētdienas un svētku dienas nav izņēmums. Pavisam noteikti viena no manu panākumu atslēgām ir kvalitatīvs saturs, ko publicēju sociālajos tīklos. Ļoti bieži pat citu valstu populāri influenceri man raksta un jautā, kādu kameru es lietoju foto uzņemšanai, un ir ļoti pārsteigti, ka izmantoju "iPhone", nevis profesionālu fotokameru.”

Interneta vietnē "YouTube" atrodams 2013. gada video ieraksts, kurā redzama un dzirdama Terēze Kalmane pusaudzes gados, izpildot dziesmu "Miljons domu nakts".

“Jā, šis video mani “vajās” visu mūžu. Agrāk šis video likās nedaudz apkaunojošs, gandrīz to izdzēsu, bet tagad priecājos, ka to neizdarīju, jo ir taču mīlīgi, ka tik jaunai meitenei var būt tāda pašpārliecinātība un mīlestība pret to, ko viņa dara,” smej Kalmane un saka – video esot no tā laika, kad viņa Talsos dziedājusi vokālajā studijā. “Pēc 9. klases pārcēlos uz Rīgu, un tad arī manai dziedāšanas karjerai pienāca gals, jo vokālās nodarbības bija krietni dārkākas nekā Talsos. Ar mūziku atsāku nodarboties tikai pirms pusotra gada. Pa šo laiku esmu ierakstījusi daudz dziesmu, un 2023. gadā jūs tās noteikti dzirdēsiet,” brīdina "Instagram" zvaigzne.

Veido virtuālu rokasgrāmatu veiksmīgākai sievietes dzīvei

Sarunā ar "Kas Jauns" Terēze ieskicē savu ikdienu: “Dienas patiešām ir dažādas. Ir tādas, kuras veltu tikai mūzikai. Tajās mēs ar brāli (dziedātājs JL Kalmann, īstajā vārdā Jēkabs Ludvigs Kalmanis, ar skatuves vārdu The Ludvig lielu ievērību guva 2017. gadā, kad kļuva par gados jaunāko konkursa "Supernova" dalībnieku un tika līdz Latvijas atlases finālam – KJ) trenējamies dziedāt, rakstām savas dziesmas vai ierakstām jau citu producentu atsūtītās."

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Terēze ar savu slaveno brāli – dziedātāju JL Kalmann jeb īstajā vārdā Jēkabu Ludvigu Kalmani – gan kopā trenējas dziedāt, gan ieraksta dziesmas.

"Ir dienas, kuras veltu "Instagram" satura veidošanai. Tajās dienās plānoju savus vizuālos tēlus, fotografēju tos, izvēlos labākās bildes un apstrādāju tās. Pēc tam apstrādātās bildes tiek sūtītas zīmoliem uz apstiprināšanu. Kad tas izdarīts, tiek plānots, kurā dienā bildes publicēs, pārsvarā bildes tiek sagatavotas jau vairākas nedēļas uz priekšu. Šobrīd arī lielu daļu mana laika aizņem manifestācijas un Instagram profila audzēšanas kursu sastādīšana. Jau ilgi saņemu jautājumus no jaunām meitenēm un sievietēm par to, kā es manifestēju savu dzīvi, kā veidot porfesionālu "Instagram" profilu, kā audzēt sekotāju skaitu. Beidzot saņēmos izveidot kursu un dalīties ar savām zināšanām un pieredzi. Tas būs pieejams jau pavisam drīz. Drīz plānoju atsākt arī publicēt "YouTube" un "TikTok" platformās savus daily vlogs jeb ikdienas video, kur sekotāji virtuāli var sekot līdzi manām ikdienas gaitām.”

Ar savu pieredzi Terēze Kalmane vēlas iedvesmot arī citas sievietes veiksmīgākai dzīvei. Vaicājot, kādas tad ir galvenās vadlīnijas un noslēpumi, par ko viņa stāsta sievietēm, Terēze atklāj: “Savā online kursā ar nosaukumu HEALTH |BODY |MIND (veselība, ķermenis, prāts) es atbildēšu uz visiem populārākajiem jautājumiem, ko saņemu no savām sekotājām. Piemēram, sejas un matu kopšanas rituāli, mani ēšanas paradumi, manifestācija un domu spēks. Afirmācijas, kuras izmantoju, lai manifestētu savu sapņu dzīvi. Tā būs kā tāda rokasgrāmata, kurā būs apkopots ļoti daudz informācijas un manas pieredzes.”

Meditācija, krūšu palielināšana, gavēšana

Terēze lepojas ar pikantām auguma aprisēm. Uz jautājumu, kā tad tikusi pie tik satriecoši labām ķermeņa formām, viņa skaidro: “Domāju, ka man ir ļoti paveicies ar gēniem. Lai izskatītos ārēji veselīga, vispirms ir jātiek galā ar iekšējo pasauli. Jau pirms vairākiem gadiem ievēroju, ka neesmu ar dzīvi, kā mēdz teikt, pilnīgā harmonijā. Man bija emocionāli grūti izsekot visiem dzīves notikumiem un tos patiesi novērtēt. Mēģināju meditēt, bet laikam nebiju pietiekami nobriedusi, lai apzinātos meditācijas īsto spēku. Atrodoties Spānijā, sapratu, ka vēlos saskatīt skaisto katrā dienā, vēlos justies harmoniski un iemācīties sākt dienu ar smaidu uz lūpām. Tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc sāku nopietnāk pievērsties meditācijai. Cenšos katru rītu iesākt ar saullēkta meditāciju, kuras laikā novērtēju visu skaisto, kas man ir apkārt, pasaku sev paldies par ieguldīto darbu un atdevi, kā arī iztēlojos tuvākos sasniedzamos mērķus.”

foto: no privātā arhīva
Divas līdz trīs reizes gadā viņa veic botolīna injekcijas un lūpu palielināšanu.

Terēze atklāj, ka viņa ir arī apmierināta ar gala rezultātu visām tām skaistuma procedūrām, plastikas ķirurģijai  un injekcijām, ko veikusi. “Esmu veikusi krūšu palielināšanu, jo man dabīgi bija A izmēra krūtis un vienmēr esmu sapņojusi par skaistām krūtīm. Tagad par krūšu izmēru saņemu vairāk komplimentu no sievietēm nekā no vīriešiem, un tas mani priecē.” Dažas reizes gadā tiek veiktas botulīna injekcijas un lūpu palielināšana. Neiztrūkstošas procedūras ir manikīrs, pedikīrs, ķermeņa un pretcelulīta masāžas.

Kāda ir skaistules ēdienkarte, un vai latviešiem iecienīto cūkgaļu, žāvējumus un štovētus kāpostus viņa lieto uzturā? Terēze saka – ikdienā atsakās no pusfabrikātiem un kompleksiem ogļhidrātiem, it īpaši graudaugiem: “Dodu priekšroku svaigai, mājās gatavotai maltītei. Dārzeņi, augļi, gaļa un piena produkti – pārsvarā tas ir manas diētas pamatā. Mūsu gremošanas orgāns kuņģis ir mūsu otrās smadzenes, varbūt pat pirmās. Un jau gandrīz sešus gadus es esmu periodiskas gavēšanas cienītāja. Ēdu noteiktā laikā. Parasti nēedu no pulksten 19 līdz 13, 14 nākamajā dienā, tāpēc laika logs, kurā ēdu, ir šaurs. Vidēji dienā sanāk divas ēdienreizes.”

“Tā kā šis būs mans pirmais gads, dzīvojot kūrortpilsētā, domāju, ka vasara šeit būs bezgala skaista un aizraujoša, ceļot nebūs tik ļoti nepieciešams, bet to laiks rādīs. Bieži vien mani ceļojumi ir ļoti spontāni. Noteikti ar visiem piedzīvojumiem dalīšos savos "Instagram" storijos,” tā Terēze.

“Pēc dabas esmu mierīga un pacietīga, un man patīk pavadīt laiku mājās ar saviem tuvajiem cilvēkiem. Ar ģimeni esmu ļoti tuva un esmu pateicīga par to, cik daudz viņi ir atbalstījuši mani, gan veidojot karjeru, gan personīgajā attīstībā.” Latvijā joprojām dzīvo gandrīz visa Terēzes ģimene: “Uz Spāniju pārcēlos pavisam nesen, tikai pirms trim mēnešiem, tāpēc apciemot savus tuviniekus Latvijā vēl nav sanācis, bet, protams, plānoju braukt ciemos, cik vien bieži tas būs iespējams.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!