foto: Publicitātes
"Ja gribat sportisku ķermeni, vajag strādāt teātrī," - Arturs Krūzkops nekaunas kāpt uz skatuves ar pliku dibenu
Izteikta ķermeņa muskulatūra – gluži kā antīkajām skulptūrām. Tāds ir aktieris Arturs Krūzkops.
Slavenības
2023. gada 5. aprīlis, 06:33

"Ja gribat sportisku ķermeni, vajag strādāt teātrī," - Arturs Krūzkops nekaunas kāpt uz skatuves ar pliku dibenu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējumā "Ričards. Pilnīgi atklāti" aktieris Arturs Krūzkops skatītājus pārsteidza ar savu atkailināto torsu - fiziski kopts ķermenis ar izteiktu vēdera presīti jeb sešpaku!

“Nē, tas nav apzināti izrādei uztrenēts! Vienkārši... Man tā ir dabiski, neesmu speciāli ieciklējies uz sešpaku. Ja normāli dzīvo, kaut ko padara sporta zālē, tad arī ķermenis ir trenēts. Es gan neesmu nekāds dižais fitnesa aktīvists, vienkārši ik pa laikam pavingroju, plus vēl visu laiku darbā ir fiziska slodze – un te arī ir rezultāts. Var teikt, ja gribat sportisku ķermeni, vajag strādāt teātrī,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" nosmej aktieris.

foto: Publicitātes
Izteikta ķermeņa muskulatūra – gluži kā antīkajām skulptūrām. Tāds ir aktieris Arturs Krūzkops.

Šī izrāde, kur skatītājus pie teātra ieejas jau šokē sadauzīts BMW džips, bet vestibilā ir mākslinieka Kristiana Brektes darbu izstāde, kurā starp eksponātiem redzami pat silikona falli, varbūt kādam šķitīs klasiskajam Nacionālajam teātrim netipiska – tā taču nav nekāda tradicionālā "Skroderdienas Silmačos"!

“Ričards. Nekā personīga” pirmizrāde Nacionālajā teātrī

“Ričards. Nekā personīga” pirmizrāde Nacionālajā teātrī 2023. gada 16. martā

gallery icon
119

Taču Arturs Krūzkops, kura atveidotais galvenais varonis Ričards uz skatuves redzams ne tikai ar atkailinātu torsu, bet pat pliku, atvainojiet, dibenu, turklāt, attēlojot vardarbības aktus, par to nesatraucas.

foto: Publicitātes
Arturs Krūzkops uz skatuves redzams ne tikai ar atkailinātu torsu, bet pat pliku, atvainojiet, dibenu.

“Mēs nevaram dzīvot tikai klasiķu laikos. Izrādē izceltā emocionālās un fiziskās vardarbības tēma ir sabiedrībā šobrīd aktuāla, par to ir jārunā. Domāju, ka teātrim kaut kādā veidā tomēr ir jāizved skatītājs no ierastās komforta zonas, jāizraisa viņā emocijas, un viens no šiem veidiem ir māksla. Arī provokatīva. Bet, ja tā padomā, ko tik mēs dzīvē neesam redzējuši! Man ļoti patika, kā teica izrādes scenogrāfs Reinis Suhanovs: “Mēnesi pie teātra karājās milzīgs plakāts ar sasistu sievieti, un nebija nekādas reakcijas. Atlika vien bembim iebraukt puķupodā pie teātra, tā uzreiz bija 50 policijas izsaukumi vienā vakarā!” Tas nozīmē, ka sasists bembis daudz vairāk uztrauc nekā sasista sieviete. Lūk, tādā sabiedrībā dzīvojam.”

Kristiana Brektes izstādes atklāšana Nacionālajā teātrī

Kristiana Brektes izstādes atklāšana Nacionālajā teātrī 2023. gada 16. martā

gallery icon
84