foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
97 gadus vecais aktieris Diks Van Daiks iekļuvis autoavārijā pēc tam, kad "zaudējis kontroli pār transportlīdzekli"
Diks Van Daiks.
Slavenības
2023. gada 23. marts, 06:55

97 gadus vecais aktieris Diks Van Daiks iekļuvis autoavārijā pēc tam, kad "zaudējis kontroli pār transportlīdzekli"

Jauns.lv

“Mērijas Popinsas” filmu zvaigzne Diks van Daiks iekļuvis autoavārijā Malibu pēc tam, kad 97 gadus vecā aktiera vadītais “Lexus” lietū saslīdējis un leģendārā kino zvaigzne zaudējis kontroli pār savu transportlīdzekli

Tiek ziņots, ka pēc spēkrata saslīdēšanas lietū un vadības kontroles zaudēšanas leģendārā aktiera vadītais “Lexus” ietriecies vārtos. Par laimi, avārija nav prasījusi citu cilvēku upurus, savukārt pašam vadītājam tā beigusies ar pārsistu asiņojošu degunu un aizdomām par iespējamu smadzeņu satricinājumu.

foto: Coleman-Rayner/Vida Press/ Vida Press
Diks Van Daiks un viņa “Lexus”.

Aktierim negadījuma vietā pirmo palīdzību snieguši neatliekamās palīdzības mediķi, taču no hospitalizācijas un turpmākiem izmeklējumiem Van Daiks atteicies, informē portāls "TMZ".

Ārvalstu mediji ziņo, ka incidents noticis trešdien, 22. martā.

foto: Coleman-Rayner/Vida Press/ Vida Press
Aktieris arī 97 gadus vecumā turpina vadīt automašīnu.

Narkotikas un alkohols negadījumā nebija iesaistīti, taču saskaņā ar jaunāko informāciju, 97 gadus vecajam aktierim viņa cienījamā vecuma dēļ varētu nākties atkārtoti kārtot braukšanas eksāmenu.

Atgādināsim, ka arī nelaiķes karalienes Elizabetes II vīrs Edinburgas hercogs princis Filips 2019. gada janvārī 97 gadu vecumā izraisīja autoavāriju netālu no Sandringemas pils.

foto: CAMERA PRESS/ASP / Vida Press
Diks Van Daiks un Džūlija Endrūsa filmā par Mēriju Popinsu.

Prinča vadītā automašīna “Land Rover” apgāzās uz sāniem pēc sadursmes ar automašīnu “Kia”, kurā atradās divas sievietes un deviņus mēnešus vecs bērns.

Viena no sievietēm avārijā traumēja celi, otra salauza rokas locītavu, bet Filips un bērns nekādas traumas neguva.

foto: Fox TV / BACKGRID/ Vida Press
Diks Van Daiks tagad un toreiz.

Lai gan karaļnamam pietuvinātas personas apgalvoja, ka auto vadīšana ir prinča Filipa sirdslieta un viņš no tās neatteiksies (turklāt divas dienas pēc avārijas princis pat bija nofotografēts braucam bez piesprādzētas drošības jostas), tomēr izraisītā avārija bija likusi pārdomāt.

Nepilnu mēnesi pēc avārijas Bakingemas pils administrācija izplatīja oficiālu paziņojumu, ka Edinburgas hercogs atsakās no autovadītāja apliecības un turpmāk pie stūres vairs nesēdīsies. Paziņojumā tika norādīts, ka princis lēmumu pieņēmis no brīvas gribas pēc ilgiem apsvērumiem.