Ivo Fomins svin dzimšanas dienu Maldīvijā

Pirms doties vērienīgā jubilejas koncertturnejā, rokmūziķis Ivo Fomins nosvinēja savu 55. dzimšanas dienu un uzkrāja spēkus saulainajā Maldīvijā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 18. marts, 10:40

FOTO: Ivo Fomins dzimšanas dienu nosvin pasakainajā Maldīvijā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms doties vērienīgā jubilejas koncertturnejā, rokmūziķis Ivo Fomins (55) nosvinēja dzimšanas dienu un uzkrāja spēkus saulainajā Maldīvijā.

Ivo Fomina koncerts piepilda Liepājas Olimpisko centru

gallery icon

Koncertturneju "30 gadi uz skatuves un jūsu sirdīs" Ivo Fomins sāka 16. martā ar uzstāšanos Cēsīs. Ka Ivo ir gaidīts viesis Latvijas kultūras namos, liecina ne viena vien norāde “papildkoncerts” turnejas sarakstā, un šobrīd koncertu, kas plānoti līdz septembra beigām, skaits jau ir 22. Tā vien šķiet, ka šādi – ar savu atsaucību – mūziķa fani reaģējuši uz nesen no "Muzikālās bankas" skatuves paustajiem vārdiem, ka “laikam jādod vieta jaunajiem”. Nekā nebija!

Intensīvais koncertgrafiks Fominam nozīmē arī pamatīgu fizisko slodzi. Lai tai pienācīgi sagatavotos, marta sākumā mūziķis kopā ar sievu Ivetu devās uz Maldīvu salām, kur arī nosvinēja savu 55. jubileju.

“Tā kā Maldīvu salas izsenis ir pasludinātas par Paradīzi zemes virsū, gribējās aizbraukt par to pārliecināties. Turklāt bija pienācis laiks sevis restartēšanai, jo janvāra un februāra mēneši ir tādi tukši un nomācoši, kā arī tas ir tāds starpposms starp iepriekšējo noslēdzošo gadu un darbīgu jaunās sezonas uzsākšanu,” pēc atgriešanās mājās sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" stāsta mūziķis.

Ivo un Iveta Fomini Taizemē

Mūziķis Ivo Fomins ar sievu Ivetu 2016. gada martu izbauda ceļojumā uz Taizemi.

gallery icon

Iepriekš vieta, kur uzņemt pozitīvu lādiņu visam gadam, Fominu pārim bijusi Taizeme. Bet šoreiz gribējies kaut ko citu, “ar nosacījumu, ka tur jābūt siltam gaisam, jūrai un ainaviski skaistai apkārtnei”.

Lai arī jau pati Maldīvu salu pieminēšana ikvienam raisa iztēli par sauli, graciozām palmām, baltām smiltīm, tirkīzzilu jūru un laisku zvilnēšanu, apmeklējot to pirmo reizi, katram mēdz būt atšķirīga pieredze un secinājumi. Tas viss, protams, tur ir, taču sadzīves nianses, tostarp dažādi aizliegumi, top skaidri, vien ar tiem saskaroties uz vietas reālajā dzīvē. “Kā ieradāmies saliņā, uzreiz viesnīcā nometām koferus un skrējām uz jūru baudīt elpu aizraujošus skatus. Šķiet, tirkīzzilajā jūrā un horizontā var lūkoties bezgalīgi...”

“Viesnīcā visiem tūristiem tika pieteikts, ka viesnīcas teritorijā un telpās nedrīkst atrasties peldkostīmos, ķermenim jābūt aizklātam, tas attiecās arī uz atsevišķām citām pludmales vietām,” vaicāts, kas jāņem vērā Maldīvu salu baudītājiem, atklāj Ivo. Labi, ja zini arī to, ka veikaliņi un kafejnīcas lūgšanu [oficiālā reliģija Maldīvijas Republikā ir islāms] laikā tiek slēgti, bet lūgšanas viņiem ir piecas reizes dienā. Tāpat stingri noteikts, ka nedrīkst lietot alkoholiskos dzērienus. To atpūtnieki uzzinājuši, tikai uz vietas esot. “Kad pajautājām kādam izklaides biroja darbiniekam, kur var atpūsties, paklausoties mūziku un nobaudot kādu glāzi vīna, puisis iesaucās: “Nē, ko jūs!”. Viņu reliģija un kultūra liedz tādas izklaides. Mēs pat mazliet sajutām apkaunojumu par šādu interešu izrādīšanu,” pasmaida mūziķis, kam nekas cits neatlika kā baudīt viesnīcas bāra piedāvāto bezalkoholisko alu.

Tak ne jau dzert braucis, un tomēr… Atpūtas laikā Ivo sagaidīja arī savu 55. jubileju, un šajā dienā, par pārsteigumu gaviļniekam, gan ticis atrisināts “šampanieša jautājums”.

“Viesnīcas teritorijā ir izveidotas skaistas atpūtas vietas, un tajās, ievērojot klusumu (kafejnīcās mūzika atskaņota netiek!), varēja apēst picu un iedzert kafiju vai sulu. Tomēr par godu apaļajai jubilejai kundze vēlējās man “uzsaukt” šampanieti. Mums todien gribējās riņķī mazliet ballītes atmosfēras. Un izrādījās, ka šāda iespēja pastāv – tālāk no salas okeānā bija notauvots liels kuģis, uz kura varēja klausīties mūziku un malkot dzērienus. Mūs ar ātrumlaivu aizveda līdz tam kuģim,” par tūristiem piedāvāto alternatīvu jeb pakalpojumu, kas zināmā mērā bagātinājis viņa jubileju, atklāj Ivo, piebilstot, ka uz kuģa bijis arī daudz citu tūristu. 4. marts izvērties brīnišķīgs vakars – kopā ar mīļoto “sēdēt uz kuģa klāja, pārdomāt dzīvi, raudzīties mierīgajā okeānā, baudīt šampanieti un klausīties mūziku”.

“Maldīvu salas ir ļoti skaista vieta, bet, domāju, tādu Paradīzes vietu siltajās zemēs ir daudz un visur. Jāteic, ka Taizemē ir plašākas iespējas apceļot salu, veicot garākus pārbraucienus ar motociklu no vienas atpūtas vietas uz otru, un vakaros klubos baudīt cover mūziku taizemiešu izpildījumā – viņi ļoti labi dzied un muzicē. Taču noteikti arī Maldīvas ir tā vieta, kur atgrieztos,” savos ceļojuma iespaidos, kuros liela nozīme ir arī vietējo mūzikas tradīcijām, dalās Ivo Fomins.

Ivo Fomina 50 gadu jubilejas koncerti Liepājā

2.septembrī ar diviem pilnībā izpārdotiem koncertiem Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars" savu 50 gadu jubilejas koncerttūri "Nekas jau nebeidzas" atklāja mūziķis ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!