"Lielā Kristapa" aizkulises

"Lielā Kristapa" pasniegšanas ceremonijas aizkulises - laureāti, nominanti un pasākuma viesi bauda pasākuma svētku gaisotni. Nacionālajā kino balvā "Lielais Kristaps" ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 16. marts, 06:21

Kasparam Znotiņam būs znotiņš? Aktiera meita tiekas ar tēva kolēģi

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktiera Kaspara Znotiņa meita režisore Rūta Znotiņa ir kopā ar aktieri un Latvijas garšu meistaru Ritvaru Tomu Loginu, kas plašāk pazīstams pēc jaunā izmeklētāja lomas seriālā "Krimināllieta iesācējam".

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ritvars Toms un Rūta.

Gan Ritvars Toms Logins, gan Rūta Znotiņa, gan viņas tētis Kaspars Znotiņš "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremoniju februāra beigās apmeklēja ne tikai tādēļ, lai priecātos cits par cita panākumiem. Viņi katrs bija arī izvirzīti savā nominācijā!

Rūta ar savu īsmetrāžas spēlfilmu – augstskolas diplomdarbu – "Sāc visu no jauna", kas stāsta par grupas "Līvi" fanu un kurā galvenajā lomā filmējies viņas tētis, pretendēja pat uz divām balvām: nominācijā "Labākā īsmetrāžas filma" un "Labākā studentu filma".

Rūtas Znotiņas rokumentālās īsfilmas “Sāc visu no jauna” pirmizrāde

2022.gada 12. decembrī pulksten 19.00 mūzikas namā “Daile” savu īpašo seansu piedzīvoja režisores Rūtas Znotiņas rokumentālā filma “Sāc visu no ...

gallery icon

Savukārt Kaspara Znotiņa vārds par veikumu filmā "Suflieris" gozējās nominācijā "Labākais aktieris otrā plāna lomā", bet Ritvara Toma Logina – nominācijā "Labākais aktieris galvenajā lomā." No trijotnes uz skatuves vakara gaitā kāpa tikai Ritvars Toms, lai kopā ar "Krimināllietas iesācējam komandu saņemtu balvu par Labāko daudzsēriju filmu".

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija

Svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija.

gallery icon

Var teikt, ka Znotiņu ģimene uz šā gada "Lielo Kristapu" virzījusies ar trīskāršu jaudu, jo, kā izrādās, par savu cilvēku Kasparam caur meitu kļuvis arī Jaunā Rīgas teātra kolēģis Ritvars Toms. Jaunieši pasākumā neslēpa savas jūtas, kā arī pie saviem soctīklu profiliem norādījuši, ka ir attiecībās viens ar otru.

Kā jau "Kas Jauns" rakstīja, "Sāc visu no jauna" ir Rūtas diplomdarba filma, kā režisorei beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju, un tajā galvenajā lomā viņa uzaicināja tēvu, kuram nācās atveidot savu brālēnu – grupas "Līvi" fanu Raimondu, kurš sapņo kļūt par rokgrupas "Līvi" ģitāristu un uzfilmēt viņiem klipu.