foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lielas pārmaiņas Godmaņpāra dzīvē. Ģimenes pieaugumu viņi nosvin basketbola tribīnēs
Apmeklējot Latvijas un Grieķijas izlašu basketbola spēli, Ilze un Ivars izskatījās priecīgi.
Slavenības
2023. gada 15. marts, 06:18

Lielas pārmaiņas Godmaņpāra dzīvē. Ģimenes pieaugumu viņi nosvin basketbola tribīnēs

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējais premjerministrs Ivars Godmanis (71) ar laulāto draudzeni AS "Gaso" valdes priekšsēdētāju Ilzi Pētersoni-Godmani (47) pēc sešu mēnešu pārtraukuma beidzot kopā izgājuši sabiedrībā, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Latvijas-Grieķijas basketbola spēle, kuru vērot bija ieradušās vietējās prominences

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau bija nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru, pirmdien kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē ...

gallery icon

Jau kopš laika, kad Ivars Godmanis bija iekšlietu ministrs, bet Ilze – viņa padomniece, brīvajos vakaros abi ļoti labprāt kopā baudīja Rīgas kultūrdzīvi, apmeklējot izrādes, koncertus, sporta pasākumus. Iecienīto notikumu klāstā bija gan hokeja un basketbola mači, gan tenisa sacensības, gan dažāda žanra mūzikas koncerti un teātra uzvedumi.

Šoziem gan publiskos pasākumos Godmaņi kopā ne reizes netika manīti, un, piemēram, uz teātra izrādēm un pat prestižajām Deivisa kausa sacensībām tenisā ekspremjers skatīties devās un līdzi juta viens, bez sievas. Uz jautājumiem, kur tad kundze, Godmanis īsi atbildēja – vai nu ka aizņemta, vai mājās.

Latvija pret Izraēlu. Ernesta Gulbja pēdējās spēles Latvijas izlasē

Šis Deivisa kausa mačs ir pēdējās spēles Latvijas izlasē labākajam Latvijas tenisistam Gulbim, kurš ir arī Latvijas Tenisa savienības (LTS) ...

gallery icon

Tas gan kultūras aprindās radīja iemeslu visādām runām, izskanēja pat versija par šķiršanos... To, ka tā nepavisam nav, Ivars Godmanis ar kundzi Ilzi nesen apliecināja, ierazdamies kopā uz basketbola maču starp Latvijas un Grieķijas izlasēm. Abi bija lieliskā noskaņojumā, kaismīgi juta līdzi un atbalstīja mūsu valstsvienības sportistus un līksmoja, kad spēle noslēdzās ar Latvijas uzvaru.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mīlestība uz sportu Ilzi un Ivaru vienojusi jau kopš abu attiecību pirmsākumiem. Abi no sirds dzīvoja līdzi Latvijas basketbola izlasei, kas cīnījās pret grieķiem.

Sagaida pasaulē piecus “francīšus”

Kā noprotams, ekspremjera kundze nopietni mainījusi prioritātes dzīvē, un šajā modelī staigāšanai pa pasākumiem un sacensībām laiku atlicināt sanāk reti. Līdztekus valdes priekšsēdētājas darbam akciju sabiedrībā "Gaso" dāma ar visu sirdi nodevusies mājas mīluļu lološanai.

Pirms četrarpus gadiem Pētersone-Godmane izmācījās par kinoloģi un nodibināja savu suņu audzētavu, kurā nodarbojas ar franču buldogu un labradoru šķirnes suņu pavairošanu. Kā vēsta ieraksti Godmaņa kundzes soctīklos, pirms nepilna mēneša, 23. februārī, atkal “atskrējis” jauns franču buldodzēnu metiens – četras meitenītes un viens puika.

Ilze ne tikai gādā par suņubērnu un viņu vecāku aprūpi un skološanu, bet arī pati piedalās suņu izstādēs. Tāpat viņa ar īpašu rūpību izvērtē ikvienu potenciālo kucēnu pircēju, jo savus kucēnus uztic tikai atbildīgiem cilvēkiem un īsteniem suņu mīļiem.

Daudzi Godmaņu pāra Mārupes mājā dzimušie šuņi savu izcilo radurakstu līniju turpina ārzemēs. It visā, protams, Ilzi atbalsta vīrs Ivars, kurš kopš aiziešanas no politikas patlaban strādā par pasniedzēju vairākās Latvijas augstskolās.

Tā Ivars Godmanis un Ilze Pētersone-Godmane iziet sabiedrībā

gallery icon