Iveta Pole "Lielajā Kristapā" 2023. gadā

Aktrise Iveta Pole "Lielajā Kristapā" 2023. gadā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 10. marts, 07:10

Aktrise Iveta Pole "spridzina” balvu pasniegšanā. Un atkal ar dakteri Trušinski pie sāniem!

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrise Iveta Pole, saņemot "Lielā Kristapa" balvu kā labākā aktrise otrā plāna lomā par darbu filmā "Māsas", ar savu enerģiju pozitīvi uzlādēja ceremonijas skatītājus.

"Lielā Kristapa" aizkulises

"Lielā Kristapa" pasniegšanas ceremonijas aizkulises - laureāti, nominanti un pasākuma viesi bauda pasākuma svētku gaisotni. Nacionālajā kino balvā "Lielais Kristaps" ...

gallery icon

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", pasākumam ilgstot piecas stundas un tuvojoties pusnaktij, daudzi skatītāji nespēja vairs pretoties bioloģiskajam pulkstenim un būt mundri. Bet Ivetas Poles izsaukšana uz skatuves raisīja enerģijas lādiņu, kas palīdzēja atdzīvoties arī zālē sēdošajiem.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija

Svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija.

gallery icon

Lai arī piešķirtā "Lielā Kristapa" statuete Polei aktrises karjerā ir jau trešā (kā labākā aktrise viņa to saņēmusi arī par darbu filmās "Monotonija" un "Kolka Cool") un katrs kinodarbs viņai vainagojies vismaz ar nomināciju (šoreiz par darbu filmā "Ūdens garša" bija nominēta arī kā labākā aktrise), viņas sajūsma bija neviltota un skatītājiem “lipīga”.

Izsaucot aktrisi, viņa uzreiz cēlās kājās un viņu sajūsmināts sveica līdzās sēdošais kardioķirurgs Kārlis Trušinskis, kas tovakar bija Ivetas pavadonis. Uzkāpjot uz skatuves, labākā aktrise otrā plāna lomā vētraini apsveicinājās ar vakara vadītāju – savu kādreizējo kolēģi no Jaunā Rīgas teātra laikiem Ģirtu Krūmiņu –, teju ielecot viņam klēpī.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vētrainā satikšanās uz skatuves ar kādreizējo kolēģi un vakara vadītāju Ģirtu Krūmiņu.

Poles uznācienā netrūka arī nopietnības, sakot runu. “Tajā brīdī, kad mēs spēsim uz jebkuru nejaušu garāmgājēju paskatīties ar tādu pašu mīlestību un empātiju, kā mēs skatāmies uz saviem pašiem tuvākajiem cilvēkiem, tad, iespējams, mēs kā cilvēce būsim sasnieguši tādu attīstības līmeni, ka varēsim ne tikai komunicēt ar citām dzīvības formām ārpus Zemes (ja izrādīsies, ka tomēr tādas ir), bet arī izglābsim paši sevi no destrukcijas un iznīcības. Par mīlestību, līdzcietību, līdzjūtību un brīvību!” pauda aktrise, pieskaroties aizvadītā gada traģismam pasaulē un filmas "Māsas" sižeta kontekstam.

Ivetu Poli, kura beidzamos gados dzīvo starp Rīgu un Berlīni, jo tur mācās viņas desmitgadīgā meita Marta, uz "Lielo Kristapu" pavadīja medicīnas doktors, invazīvais kardiologs un Rīgas Stradiņa universitātes docents Kārlis Trušinskis, kas jau vairākkārt kultūrļaužu ballītēs manīts aktrises tuvumā.

Iepriekšējo reizi – oktobra nogalē, kad kinoteātrī "Splendid Palace" bohēmistiskā gaisotnē tika svinēta filmas "Māsas" pirmizrāde.

Ļaudis steidz lūkot Lindas Oltes spēlfilmas "Māsas" pirmizrādi

gallery icon

Toreiz ārsts sarunā ar "Kas Jauns" izteicās, ka ir liels pirmizrāžu, kultūras un mākslinieku vides cienītājs, jo tā palīdz pārslēgties no ārsta ikdienas slimnīcā. Vērojot Trušinska jeb kultūras ļaužu aprindās sauktā Truša un Poles iziešanu Rīgas cirkā, šķiet, ārstu un aktrisi saista kas vairāk par draugu satikšanos ballītē. Abi visu vakaru pavadīja kopā, un ārsta prieku un sajūsmu sejā, kad Ivetu izsauca pēc "Lielā Kristapa", tiešraides kamerā manīja arī tūkstošiem televīzijas skatītāju.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kas noticis? Daktera Kārļa Trušinska kreisā roka bija fiksēta ar bandāžu. Vaicāts, vai iedzīvojies traumā un tāpēc kādu laiku nebūs pieejams pacientiem, ārsts pauda, ka “tik traki nav, ar roku viss ir kārtībā”. Traumu guvis nesenā atvaļinājumā siltajās zemēs kaitojot, pēc kuras bijusi nepieciešama pleca “artroskopiska operācija”.

Kā zināms, pirms daudziem gadiem Iveta bija kopā ar kādu Vācijā dzīvojošu mākslinieku, ar kuru attiecībās pasaulē nāca meita. Pirms septiņiem gadiem un pēc tam vairākkārt viņa sabiedrībā tika manīta kopā ar arhitektu Austri Mailīti.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!