foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Baumām pienākušas beigas. Princis Harijs un Megana Mārkla izplata paziņojumu saistībā ar karaļa kronēšanu
Megana un Harijs.
Slavenības
2023. gada 6. marts, 14:44

Baumām pienākušas beigas. Princis Harijs un Megana Mārkla izplata paziņojumu saistībā ar karaļa kronēšanu

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla izplatījuši oficiālu paziņojumu par kronēšanu pēc tam, kad saņēmuši ielūgumu no karaļa Čārlza III. Baumām par to, vai Saseksas hercogi ir to saņēmuši vai nav, visbeidzot pielikts punkts.

Saseksas hercogs un hercogiene apstiprinājuši, ka ir uzaicināti uz vēsturisko notikumu.

Tomēr pāris savā oficiālajā paziņojumā nav norādījis, vai plāno klātienē apmeklēt karaļa Čārlza kronēšanu, par to atstājot fanus un sabiedrību aizvien neziņā.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Prinča Harija un Meganas Mārklas preses pārstāvis sarunā ar “GB News” pastāstījis: “Varu apstiprināt, ka hercogs nesen saņēmis e-pasta korespondenci no Viņa Augstības biroja saistībā ar kronēšanu.”

“Tūlītēju lēmumu par to, vai hercogs un hercogiene piedalīsies, mēs šobrīd neatklāsim.”

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon

Izskanējusi informācija – ja Harijs un Megana izvēlēsies apmeklēt vēsturisko notikumu Anglijā, viņi drīkstēs palikt sev piederējušajā Frogmoras kotedžā līdz pat svinību beigām. Kā zināms aizvadītajā nedēļā tika ziņots, ka karalis Čārlzs nolēmis atsavināt dēlam šo īpašumu, kuru mazdēlam uz kāzām 2018. gadā bija uzdāvinājusi nelaiķe karaliene Elizabete II.

Frogmoras kotedža Vindzorā, kuru Harijam un Meganai uz kāzām uzdāvināja karaliene

gallery icon

Karalis licis jaunākajam dēlam un viņa sievai atbrīvot Frogmoras kotedžu dažu nedēļu laikā pēc prinča Harija skandalozās biogrāfiskās grāmatas “Spare” (“Rezervists”) iznākšanas. Taču iesaistītās puses esot vienojušās, ka hercogiem tā vēl piederēs līdz kronēšanas pasākumu beigām.

Meganai un princim Harijam pirmo reizi tika paziņots, ka vajadzēs pamest īpašumu tieši dienu pēc Saseksas hercoga autobiogrāfijas publicēšanas.

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon

Harija memuāri ietvēra vairākus uzbrukumus karaliskās ģimenes vecākajiem pārstāvjiem, to skaitā karaļa Čārlza sievai Kamillai.

Tiek uzskatīts, ka Saseksas hercogs, kritizējot savu pamāti, publiski pārkāpis karaļa noteikto sarkano līniju.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon

Harija un Meganas preses pārstāvis apliecinājis, ka pārim pieprasīts pamest savas oficiālās mājas  Apvienotajā Karalistē, sakot: “Mēs varam apstiprināt, ka Saseksas hercogam un hercogienei ir lūgts atbrīvot viņu rezidenci Frogmoras kotedžu.”

Vadošie monarhijas pārstāvji, piemēram, Kamilla, princis Viljams un Velsas princese, atbalsta karaļa lēmumu.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna kopā ar princi Hariju un Meganu Mārklu aplūko pie Vindzoras pils atstātos ziedus karalienes piemiņai

gallery icon

Meganai un Harijam pietuvinātais karaliskais komentētājs Omids Skobijs norādījis, ka Saseksu izlikšanu no Frogmoras kotedžas uzskata par karaļa Čārlza “nežēlīgu galīgo sodu”.

Frogmoras kotedža kļuva par pāra oficiālo dzīvesvietu pēc tam, kad Harijs un Megana pameta Kensingtonas pili, lai izveidotu savas ģimenes mājas. To viņiem uz kāzām uzdāvināja karaliene Elizabete II.  2020. gadā atklātībā nonāca fakts, ka no karaļnama aizgājušie Saseksas hercogi atmaksājuši 2,4 miljonus sterliņu mārciņu nodokļu maksātāju naudas, kas izmantota Frogmoras kotedžas renovācijas darbu veikšanā. 18. gadsimtā celtajā ēkā, kas atrodas netālu no Vindzoras pils, pieci dzīvokļi atkal apvienoti vienā vienotā mājoklī.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

gallery icon

Pēc pārcelšanās uz dzīvi Kalifornijā Saseksi reti vairs izmantojuši savu karalisko rezidenci.

Kad pāris ar bērniem aizvadītā gada vasarā bija ieradies uz karalienes valdīšanas dimanta jubileju, viņi apmetās Frogmoras kotedžā, kur tika nosvinēta arī meitas Lilibetas pirmā dzimšanas diena.