foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Nacionālajā teātrī Ivaru Pugu pagaidām atpakaļ negaida. "Nav vajadzības," saka vadība
Ivars Puga.
Slavenības
2023. gada 4. marts, 06:44

Nacionālajā teātrī Ivaru Pugu pagaidām atpakaļ negaida. "Nav vajadzības," saka vadība

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba, žurnāla "Kas Jauns" vaicāts, vai nu jau bijušais Saeimas deputāts Ivars Puga varētu atgriezties darbavietā šajā iestādē, atbild: “Šobrīd vajadzības nav”.

Kamēr eksdeputāts Ivars Puga (63) pagaidām atpakaļ darbā Latvijas Nacionālajā teātrī gaidīts netiek, Liepājas teātra zvaigznei Egonam Dombrovskim (50), kas piekritis pārcelties uz Rīgu un nākt teātra štatā, uz nākamo sezonu jau piešķirta pirmā loma.

Pēc Latvijas Nacionālā teātrī nostrādātiem 32 gadiem Ivars Puga atlūgumu uzrakstīja 2018. gada rudenī, kad bija nodevis Saeimas deputāta zvērestu, lai vismaz četrus turpmākos gadus darbotos politikā. Bet 14. Saeimas vēlēšanās Ivars Puga izlēma nekandidēt, neslēpdams, ka cer uz iespēju atgriezties iepriekšējā darbavietā teātrī. Kopš pērnā rudens, kad Saeimā ienāca jaunievēlētie deputāti, Puga no politikas aizgājis un līdz pat šai dienai mierīgi iztiek ar pieklājīgo bezdarbnieka pabalstu. Politiķu aprindās izskanējušas runas, ka ar ieceri pārredzamā nākotnē tikt atpakaļ darbā Latvijas Nacionālajā teātrī Ivaram Pugam tik gludi neejot, jo teātra vadība ar atplestām rokām viņu nemaz atpakaļ negaida.

foto: Reinis Inkēns/Saeima
Ivars Puga.

"Kas Jauns" uzrunāja Latvijas Nacionālā teātra direktoru Jāni Vimbu, lai viestu skaidrību, vai jautājums par Ivara Pugas iespējamo atgriešanos teātrī ir apspriests, vai interese nākusi no paša Pugas puses un vai patlaban ir skaidri teātra plāni attiecībā uz ilggadējā kolēģa nākotnes iespējām atkal spēlēt Nacionālajā teātrī. “Jā, jautājums ir cilāts no viņa puses un ir cilāts no mūsu puses. Ja būs nepieciešamība pēc Ivara Pugas pakalpojumiem, teātris izteiks viņam piedāvājumu. Tieši tāda arī bija mūsu pēdējā saruna, kas notika pērn rudenī, kad Ivars pie mums vērsās. Jebkurā gadījumā runa ir par teātra nākamo sezonu. Tā patlaban jau tiek plānota un sastādīta, bet aktieru sadalījums pa izrādēm vēl nav noticis līdz galam. Ir tikai kaut kādi uzmetumi,” skaidro Latvijas Nacionālā teātra direktors, uzsverot, ka savstarpējās attiecībās viss esot vislabākajā kārtībā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba ar komandu vēl strādā pie nākamās sezonas repertuāra un lomu sadalījuma aktieriem. Pagaidām viņš nezina, vai varētu parādīties kāda loma Ivaram Pugam. Līdz ar to Pugas iespējamā atgriešanās teātrī ir neskaidra.

“Tur nav nekādas salekšanās, nekas,” saka Jānis Vimba, atklājot arī, ka saistībā ar Pugas vēlmi atkal būt Latvijas Nacionālā teātra aktierim pat rīkota īpaša tikšanās. “Satikāmies, izrunājāmies kopā ar māksliniecisko vadītāju, un situācija ir tāda, kāda tā ir: šobrīd, “uz sitiena”, nav vajadzības, bet nākotnē – kas gan zina?” No šiem vārdiem noprotams, ka ar Ivaru Pugu sadarbība visdrīzāk varētu nākotnē veidoties kā ar ārštata aktieri, taču štata vieta ar regulāru dalību repertuāra iestudējumos viņam diez ko nespīd.

Latvijas Nacionālajā teātrī atklāj jauno sezonu

gallery icon

Savukārt Egons Dombrovskis Latvijas Nacionālā teātra štatā līdz ar jauno sezonu tiek gaidīts simtprocentīgi. “Līdz pat šīs sezonas noslēgumam Egons Dombrovskis vēl ir Liepājas teātra aktieris, un tūlīt vēl viņš sāks mēģinājumus pie jaunākā topošā iestudējuma turpat. Bet rudenī gaidām viņu Rīgā. Pirmā loma jau ir piešķirta un iezīmēta. Nenoliedzami, viņš pie mums ir ļoti gaidīts. Tad jau neņemtu Egonu štatā, ja nebūtu pārliecināti, ka viņš mums ir nepieciešams!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis šogad tiks uzņemts Nacionālā teātra štatā, apliecina direktors.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!