foto: BACKGRID/ Vida Press
Karalis Čārlzs III izlēmis izlikt Hariju un Meganu no viņu mājas Anglijā
Megana un Harijs.
Slavenības
2023. gada 1. marts, 13:00

Karalis Čārlzs III izlēmis izlikt Hariju un Meganu no viņu mājas Anglijā

Jauns.lv

Karalis Čārlzs III nolēmis izlikt princi Hariju un Meganu Mārklu no viņu vienīgā īpašuma Lielbritānijā - Frogmoras kotedžas.

Laikraksts “The Sun” raksta, ka Bakingemas pils izdevusi paziņojumu par Saseksas hercoga un hercogienes izlikšanu no Frogmoras kotedžas jau dažas dienas pēc tam, kad grāmatnīcu plauktos bija nonākusi prinča Harija biogrāfiskā grāmata “Spare” (“Rezervists”), kurā karaļa jaunākais dēls izvirza virkni sensacionālu pretenziju pret karalisko ģimeni.

Frogmoras kotedža Vindzorā, kuru Harijam un Meganai uz kāzām uzdāvināja karaliene

gallery icon

Britu karaļnamam tuvu stāvošas personas apgalvojušas, ka Čārlzs pieņēmis šādu lēmumu, lai Saseksiem turpmāk nebūtu vairs ne mazākās saistības ar karalisko ģimeni.

Laikraksts apgalvo, ka pils vēlas šo īpašumu atdot nežēlastībā kritušajam Jorkas hercogam, kurš šobrīd dzīvo netālu esošajā daudz lielākajā muižā - Royal Lodge.

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon

“The Sun” raksta, ka skandālā ierautajam un no sabiedriskās dzīves izslēgtajam princim Endrū, iespējams, aizvadītajā nedēļā piedāvātas Frogmoras kotedžas atslēgas.

Savukārt Harijam un Meganai jānoorganizē savu īpašumā atlikušo mantu nosūtīšana uz Montesito, Kalifornijā, kur viņi mitinās pēc pārcelšanās uz dzīvi ASV.

foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press
FOTO Harijam un Meganai jādomā, kā izvākt atlikušās mantas no Frogmoras kotedžas un nogādāt tās ASV, apgalvo karaļnamam tuvu stāvošas personas.

Zinātājs laikrakstam norādījis: “Tas noteikti nozīmē Harija un Meganas laika beigas Apvienotajā Karalistē.”

Pastāv uzskats, ka tieši Harija biogrāfiskā grāmata bijis “pēdējais piliens”, pēc kuras izdošanas karalis Čārlzs nolēmis atsavināt dēlam un vedeklai viņiem reiz piešķirto māju Vindzorā. Taču nav skaidrs, vai Endrū piekritis pārcelties uz Frogmoras kotedžu. Izskanējušas ziņas, ka Jorkas hercogs to nevēloties.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

“Endrū pretojas idejai par pārcelšanos uz Frogmoras kotedžu pēc tam, kad viņam to piedāvāja pagājušajā nedēļā. Bet tas parāda, ka Harijs un Megana ir bezspēcīgi, lai apturētu izlikšanu no mājām,” izteicies kāds karaļnamam pietuvināts avots.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon

Kotedža kļuva par pāra oficiālo dzīvesvietu pēc tam, kad viņi pameta Kensingtonas pili, lai izveidotu savas ģimenes mājas. To viņiem uz kāzām uzdāvināja karaliene Elizabete II.  2020. gadā atklātībā nonāca fakts, ka no karaļnama aizgājušie Saseksas hercogi atmaksājuši 2,4 miljonus sterliņu mārciņu nodokļu maksātāju naudas, kas izmantota Frogmoras kotedžas renovācijas darbu veikšanā. 18. gadsimtā celtajā ēkā, kas atrodas netālu no Vindzoras pils, pieci dzīvokļi atkal apvienoti vienā vienotā mājoklī.

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon