Alvja Hermaņa iestudētās "Jenūfas" pirmizrāde 2023. gada februārī

2023. gada 23. februārī Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika "Jenūfa" pirmizrāde Alvja Hermaņa režijā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 28. februāris, 06:34

Ojāra Kehra dienesta romāns vainagojas ar kāzām

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Nacionālajā operā un baletā notikušās Alvja Hermaņa režisētās operas "Jenūfa" pirmizrādi populārais ekonomists, politiķis un uzņēmējs Ojārs Kehris (66) apmeklēja ar savu jaunapņemto sievu Daci Kehri (51).

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", bijušais ekonomikas ministrs Ojārs Kehris un Dace Lavrenova, kas ir pāris jau vairāk nekā 12 gadu, gredzenus mija šā gada 28. janvārī Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā, kurā laulību ceremoniju norisi daudzu gadu garumā iecienījuši Latvijā populāri un ievērojami ļaudis. Pēc kāzām Dace pieņēmusi vīra uzvārdu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aizvadītajā nedēļā abi kā precēts pāris izgāja sabiedrībā. Uz režisora Alvja Hermaņa iestudētās operas "Jenūfa" pirmizrādi Ojārs Kehris ar jaunapņemto sievu Daci ieradās smaidīgs, labā omā. Pirms tam Kehris bija devies ārzemju braucienā, no kura atgriezies ar zeltaini brūnu iedegumu.

Pusotru nedēļu pēc kāzām jaunais pāris reģistrējis arī laulības līgumu par visas mantas šķirtību. Proti, laulības laikā pirkuma, dāvinājuma, mantojuma vai kādā citā veidā iegūta manta, kā arī tā manta, kas iegūta pirms laulības noslēgšanas, ir tā laulātā šķirtā manta, uz kura vārda tā ir reģistrēta nekustamās un kustamās mantas reģistros, kontos un tamlīdzīgi, bet gadījumā, ja manta nav pakļauta reģistrācijai, tad tā ir tā laulātā šķirtā manta, kura nekustamajā īpašumā tā atrodas.

foto: LETA
Ojārs Kehris un Dace, tolaik Mence, kopā darbojās biedrībā "Ekonomistu apvienība 2010",

Ojārs Kehris un Dace, tolaik Mence, kopā darbojās biedrībā "Ekonomistu apvienība 2010", un tur, šķiet, arī aizsācies abu dienesta romāns. Kehris ir bijis precējies ar latviešu politoloģi un cilvēktiesību eksperti Ilzi Brands-Kehri. Viņam ir četri dēli. Arī Dacei Lavrenovai ir aiz muguras iepriekšējo attiecību pieredze, viņai ir dēls Roberts Mencis, kas studējis filozofiju Stenforda Universitātē.

Dace tagad nodarbojas ar uzņēmējdarbību un ir valdes locekle SIA "Prodaktiv". Pēc "Lursoft" pieejamajiem datiem, šā uzņēmuma darbības veidi ir ļoti daudzpusīgi. "Prodaktiv" nodarbojas gan ar konsultēšanu komercdarbībā un vadībzinībās, tāpat ar reklāmas aģentūru darbību, gan ar daudzgadīgo un viengadīgo kultūru, kā arī eļļas augu, garšaugu, aromātisko un ārstniecisko augu audzēšanu. Sociālās saziņas vietnē "Facebook" lasāmi pozitīvi komentāri par Murjāņos, Sējas novada "Klīvēs", ziedošo lavandu lauku, kurā saimniekojot gan pati Dace, gan arī viņas ģimene.