foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Parisa Hiltone atklāj dēla neparasto vārdu un paskaidro tā nozīmi
Parisa Hiltone ar vīru Kārteru Reimu.
Slavenības
2023. gada 23. februāris, 19:15

Parisa Hiltone atklāj dēla neparasto vārdu un paskaidro tā nozīmi

Jauns.lv

Mēnesi pēc paziņojuma, ka viņa pirmo reizi kļuvusi par mammu, sabiedrības dāma Parisa Hiltone faniem atklājusi, kā abi ar vīru Kārteru Reimu nosaukuši par savu dēlu.

Sabiedrības dāma, uzņēmēja, dziedātāja, realitātes šovu zvaigzne un dīdžejmeitene Parisa Hiltone aizvadītajā mēnesī sagādāja milzīgu pārsteigumu saviem faniem. Viņa pavēstīja, ka ir kļuvusi par mammu dēliņam. 42 gadus vecā skaistule neslēpa, ka abi ar vīru Kārteru Reimu bērnu pasaulē sagaidījuši ar surogātmātes palīdzību.

Parisa Hiltone un Kārters Reims

gallery icon

Jau agrāk bija izskanējusi informācija, ka sabiedrības dāma apmeklē mākslīgās apaugļošanas klīniku, lai abi ar vīru varētu kļūt par vecākiem. Taču šīm ziņām jaunas nesekoja – ne pozitīvas, ka iestājusies grūtniecība; ne negatīvas, ka šīs procedūras nav devušas cerētos rezultātus. Ka pāris izvēlējies savu sapni par mazuli piepildīt ar surogātmātes palīdzību, abi noslēpumā glabāja līdz pat bērniņa nākšanai pasaulē.

To, ka viņa ir kļuvusi par mammu, sabiedrības dāma atklāja savā dzimšanas dienā 24. janvārī, ko atzīmēja ar vērienīgu ballīti, uz kuru bija aicināti daudzi viņas slavenie draugi. Parisa padalījās ar fotogrāfiju, kurā maza bērna rociņā cieši apskāvusi viņas īkšķi. “Mēs tevi mīlam vairāk, nekā vārdos var izteikt,” rakstīja Parisa Hiltone, klāt pievienojot zilu emocijzīmju sirsniņu, ļaujot noprast, ka viņai ir dēls.

Tagad, četras nedēļas pēc pārsteiguma pilnā paziņojuma par māmiņas statusu, Hiltone beidzot atklājusi, kāds ir viņas dēla vārds un kāpēc viņi ar vīru tādu izvēlējušies.

Video fragmentā, kurā Parisa reklamē savu drīzumā gaidāmo biogrāfisko grāmatu, viņa nolasa fragmentu no tās, un atklāj savam 21 miljonu lielajam sekotāju skaitam, kādu vārdu devusi dēlam.  

“Mēs plānojam nosaukt viņu par Fēniksu. Tas ir vārds, kādu izvēlējos jau pirms vairākiem gadiem, kad kartē meklēju pilsētas, valstis un štatus,” viņa paskaidro.

“Meklējot kaut ko, kas piestāvētu Parisai un Londonai, vārdam Fēnikss ir vairāki labi atskaites punkti popkultūrā, taču daudz svarīgāk ir, ka tas ir putns, kas uzliesmo un paceļas no pelniem, lai atkal lidotu.”

“Manu skaisto puisīti sauc Fēnikss Barons Hiltons Reims. Mēs ar Kārteru esam tik lepni sveikt viņu pasaulē,” atklāj Parisa.

Kā Hiltone to minējusi audio ierakstā, Fēniksam ir mitoloģiska nozīme, un tas bieži ir saistīts ar grieķu un ēģiptiešu mītu, kas stāsta par nemirstīgu putnu, kas pacēlās no pelniem. Līdz ar to tiek uzskatīts, ka šī mitoloģiskā būtne simbolizē cerību, izaugsmi un pārvērtības.

Bērnu personvārdu tīmekļa vietnē “Nameberry” teikts, ka Fēnikss ir dzimumneitrāls vārds – tas ir vienādi piemērots kā zēnam, tā meitenei, ja vecāki vēlas savai atvasei iedvesmojošu vārdu ar dziļu nozīmi.

foto: Twitter/ Vida Press
Parisa Hiltone un Kārters Reims kāzu dienā 2021. gada 11. novembrī.

Fēniksa ir pilsēta Amerikas Savienotajās Valstīs, Arizonas štatā. Šis vārds ir lieliski piemērots arī tiem vecākiem, kas iecienījuši saviem bērniem dot vietvārdus, kā piemēram Ostins [aktieris Ostins Batlers] vai Bruklins [Deivida un Viktorijas Bekhemu vecākais dēls Bruklins Bekhems].

Parisa nav vienīgā slavenība, kas izvēlējusies savu bērnu nosaukt par Fēniksu. Šāds vārds ir arī meiteņu grupas “Spice Girls” dziedātājas Melānijas Braunas 24 gadus vecajai meitai.  

Parisa vēl nav paskaidrojusi, kāpēc dēlam kā otro vārdu izvēlējusies likt Barons. Taču, visticamāk, tas dots par godu viņas nelaiķa vectēvam Baronam Hiltonam, kurš mūžībā aizgāja pirms trīsarpus gadiem.