foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uldim Rudakam atkal nedienas ar velozagļiem
Uldis Rudaks.
Slavenības
2023. gada 11. februāris, 11:09

Uldim Rudakam atkal nedienas ar velozagļiem

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūzikas žurnālistam un dīdžejam Uldim Rudakam, kas ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, kārtējo reizi nācies saskarties ar zagļu radītām problēmām.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", tas noticis aizvadītajā nedēļā, kad Uldis divriteni bija atstājis, pieslēgtu pie savas mājas, un pēc kāda laika konstatējis, ka kāds tam noskrūvējis priekšējo riteni.

"Paldies tiem zagļiem, kas šodien, ņemot nost priekšējo ratu un lampiņas, vismaz riteņa rāmi un visu pārējo atstāja. Pat sēdekli. Žēl to nabaga kropļu, kam tik grūta dzīve, ka jāzog, turklāt vēl ir tik ļoti maznodrošināti, ka normālu ikdienas darbarīku – pamatīgas knaibles, ar ko pārkniebt ķēdi, – nevar atļauties iegādāties. Riteņa atlikumu tagad ienesu iekšā un domāju, vai tā vietā nolikt maisiņu ar pāris konserviem vai šņabja pudeli, lai šo nelaimīgo dzīves darītu kaut nedaudz vieglākas," par notikušo zādzību ar ironiju sociālajos tīklos pavēstīja Rudaks.

Bet bez braucamrīka dīdžejs nav palicis. Uldis žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka izlīdzējs kāds draugs, kurš, uzzinājis par zādzību, viņam piešķīris jaunu priekšējo riteni. “Jau gribēju doties uz veikalu un pirkt jaunu ratu vietā, kad piezvanīja paziņa, ka viņam esot, ko man iedot. Turklāt tagad man velosipēdam priekšējais rats ir ar oriģinālu padomju laika riepu! Pavisam svaigu, vēl gumijas matiņi saglabājušies! Un, ja saka, ka automašīnām riepas, gadiem uzglabājot, zaudē kvalitāti, tad šai riepai nekādas vainas! Tā ka var teikt, ka man nu ir velosipēds ar antikvariātu vērtību,” pasmaida Rudaks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uldis Rudaks, ja laikapstākļi atļauj, ar velosipēdu pārvietojas visu cauru gadu.

Šī gan nav vienīgā reize, kad zagļi apskādējuši vai nozaguši Ulža velosipēdu. Bet savā ziņā visamizantāko notikumu Rudaks piedzīvoja pirms vairāk nekā desmit gadiem, kad viņam šķitis, ka velosipēds ir nozagts, taču tas atrasts, piecas dienas nostāvējis Rīgas Centrāltirgū. Par atrasto divriteni dīdžejs uzzināja no policijas, kas meklēja ilgstoši bez uzraudzības stāvējuša velosipēda īpašnieku. Turklāt divritenim bija piestiprināta soma, pilna ar vinila platēm. Toreiz Uldis vairāk pārdzīvoja par zaudētajām platēm, jo var taču vietā nopirkt citu ričuku, taču, uzzinājis, ka velosipēds atradies, bija gana priecīgs: “Paldies liels visiem, kas man šodien atnesa labo ziņu par to, ka ritenis ar visām platēm atradies policijā. Izrādās, brīnumi vēl notiek!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!