Trakā pasaule
2023. gada 10. februāris, 15:39

VIDEO: Vilis Daudziņš komiskā veidā izsmej ieilgušo JRT ēkas remontu

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Vilis Daudziņš uzfilmējies komiskā video, kurā pasmejas par ieilgušo JRT ēkās renovāciju. Daudziņš iejuties celtnieka Osvalda Ritentiņa lomā, un darbība notiek tālajā 2049. gadā.

Video veidots kā JRT celtnieka Osvalda Ritentiņa intervija. Proti, tiek uzdots jautājums, kā Ritentiņš jūtas JRT celtniecības sakarā un kādas ir viņa sajūtas.

“Es teikšu, baigais stress,” atbild Daudziņa tēlotais celtnieks Ritentiņs, “nu tā nav celtniecība. Te mums saka, ka beigsim 11. martā, te septembrī, te vēl kaut kad… Nu, saproti… Tad, kad tu kaut ko mūrē, kaut ko metini, lej pamatus, vai skrūvē reģipsi, tev jābūt sajūtai, ka tas ir tavs. Tu zini, kam tu to dari! Sūdīga tā sajūta, sūdīga! Es taču te visu mūžu esmu nostrādājis! 26 gadus esmu cēlis šo te teātri. Faktiski tas ir mans teātris… Sieviņu te satiku.”

Daudziņa tēls Ritentiņš arī vēršas ar lūgumu pie “Valsts Nekustamajie īpašumi” (VNĪ) un valdības: “Nevienam nav labs garastāvoklis ar visu šo te! Man ir tikai viens lūgums pie nekustamajiem īpašumiem vai valdības, vai nezin kam – lūdzu nebeidziet šo būvi! Atstājiet to celtniekiem!”

Kā zināms, JRT aktieri un darbinieki atklātā vēstulē pauduši sašutumu par ieilgušo teātra ēkas remontu, un solījuši jaunas izrādes vairs neiestudēt.

Kā uz priekšu virzās Jaunā Rīgas teātra būvdarbi

Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcija strauji virzās uz priekšu, un to ir iespējams pabeigt līdz 2023. gada beigām, nepiesaistot papildu ...

gallery icon

Ceturtdien, 9. februārī, ēku klātienē apmeklēja kultūras ministrs Nauris Puntulis, arhitekte un JRT rekonstrukcijas projekta autore Zaiga Gaile, JTR aktieru kolektīvs un būvnieku pārstāvji.

Šobrīd ir uzsākts Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbu noslēdzošais posms, un teātris pamazām iegūst tās aprises, kādas tam būs pēc visu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas. Tostarp ir uzsākta arī skatuves aprīkojuma piegāde.