foto: no privātā arhīva
Liene Greifāne dalās pārdomās, kam tad šogad vajadzētu pārstāvēt Latviju Eirovīzijā
Liene Greifāne.
Slavenības
2023. gada 10. februāris, 14:55

Liene Greifāne dalās pārdomās, kam tad šogad vajadzētu pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

Jauns.lv

Dziedātāja un režisore Liene Greifāne, kas jau vairākus gadus dzīvo Krievijā, "Facebook" padalījusies ar pārdomām par to, kam tad pienāktos doties uz Eirovīziju pārstāvēt Latviju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa savus komplimentus veltīja grupai "Sudden Lights", bet vienlaikus Liene arī kritizēja 2018. gada pārstāvi Lauru Rizzotto, minot, ka “daži labi izdomāja, ka kaut kāda ārzemniece ar apšaubāmām latviešu saknēm bija cienīgāka pārstāvēt LV un izgāzās kā veca sēta, un tā arī kopš tā laika viņu neesam redzējuši”.

"Šos puišus var sūtīt uz Eirovīziju un nebaidīties, ka būs kauns par šķībām notīm. Bet pat ne tas šajā uzstāšanā bija galvenais. Manuprāt, neskaitāmas reizes ir pierādījies, ka uzvar tieši dziesmas, kuras nav standarta Eirovīzijas stilā," savu viedokli pauž Liene.

Liene Greifāne "Supernova 2018" finālā

Dziedātāja Liene Greifāne konkursa "Supernova 2018" finālā.

gallery icon
26

Kā zināms, šī gada Eirovīzijas dalībnieks no Latvijas noskaidrosies rīt, 11. februārī.

Pulksten 21.10 tiešraidē LTV1 notiks Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova” fināls. LTV7 būs iespēja vērot tiešraidi ar zīmju valodas tulkojumu. Par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā sacentīsies desmit dalībnieki.

Noskaidroti “Supernova” finālisti

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova” pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija lēmuši, kuri desmit dalībnieki finālā 11. februārī turpinās sacensties par ...

gallery icon
66

“Supernovas” pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija lēma, ka finālā piedalīsies: Alise Haijima, Luīze, Raum, Toms Kalderauskis, Artūrs Hatti, Patrisha, grupa “Sudden Lights”, grupa “24. Avēnija”, Avéi un Markus Riva.

“Supernovas” finālā skatītājus priecēs viesmākslinieki: šovu atklās 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs no Nīderlandes – Dankans Laurencs, kurš izpildīs dziesmu “Arcade”, savukārt noslēgumā uzstāsies Elīza Legzdiņa – latviešu izcelsmes dziedātāja, kura dzīvo un mūzikas karjeru veido Lielbritānijā. Elīza izpilda hiphopu, elektronisko mūziku, kā arī deju popu un R&B. Dziesmā “Roll With Me” viņai pievienosies Beanie – grupas “Rudimental” bundzinieks.

Uzstāšanās secība finālā:

Alise Haijima – “Tricky”
Luīze – “You To Hold Me”
Raum – “Fake Love”
Toms Kalderauskis – “When It All Falls”
Artūrs Hatti – “Love Vibes”
Patrisha – “Hush”
“Sudden Lights” – “Aijā”
“24. Avēnija” – “You Said”
Avéi – “Let Me Go”
Markus Riva – “Forever”

Kā "Supernova 2022" finālā noritēja cīņa par biļeti uz "Eirovīziju"

gallery icon
103

Izlozē noskaidrots, ka 2023. gada Eirovīzijā Latvijas, tātad konkursa “Supernova” uzvarētāja, dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon
9

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās