Slavenības
2023. gada 7. februāris, 14:16

Iepazīstieties, Šamils! Čulpanas Hamatovas brālis iet māsas pēdās - viņš spēlē uz Rīgas Krievu teātra skatuves

Jauns.lv

Vārds Čulpana Hamatova zināms daudziem, tomēr nebūt ne visi zina, ka aktrisei ir brālis - 38 gadus vecais Šamils Hamatovs, kurš arī veido aktiera karjeru.

Šamils Hamatovs dzimis 1985. gada 29. janvārī inženieru Naila Ahmetoviča un Marinas Hamatovas ģimenē. Bērnībā viņš pat nedomāja kļūt par aktieri: Hamatovs nodarbojās ar ūdenspolo, aizrāvās ar vēsturi.

Par teātri Šamils aizdomājās, kad ieraudzīja izrādi "Trīs māsas" ar Čulpanas piedalīšanos. Viņš tik ļoti iedvesmojies no vecākās māsas darba, ka arī pats gribējis iet viņas pēdās.

Teātra studijās viņš iestājās bez problēmām, bet pēc institūta jaunajam aktierim piedāvāja pievienoties "Sovremennik" trupai Maskavā. Pēc dažiem gadiem viņš jau pats kāpa uz skatuves Čehovas "Trīs māsu" jaunajā versijā.

Šamils izmēģinājis sevi arī režijā. Viņa iestudējums "Pasaka uz nakti" guvis pozitīvas atsauksmes no padomju un krievu skatuves un kino aktrises, teātra režisores un pedagoģes Gaļinas Volčekas.

Plašāk Hamatovu iepazina 2006. gadā pēc filmas "Līgava" iznākšanas. Kopumā viņa kontā ir aptuveni 20 lomas filmās un seriālos, viena no tām ir detektīvseriāls "Dieva komplekss", kas iznāca pagājušā gada februāra sākumā, kur aktieris atveidoja pianistu Konstantīnu Zobņinu, kuram pazuda meita.

Šobrīd Šamils Hamatovs atrodas Rīgā, kur spēlē uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves. Februāra sākumā to varēja redzēt Sergeja Golomazova iestudējumā "Central Park West", kas veidots pēc Vudija Alena lugas motīviem.

Arī mākslinieka privātajā dzīvē viss ir laimīgi. Šamila pirmā sieva bija viņa "Sovremennik" kolēģe Darja Belousova. Aktieri kopā nodzīvoja astoņus gadus. Pašlaik Hamatovs ir laimīgā laulībā ar fotogrāfi Kseniju Naumovu, kura ir par viņu 10 gadus jaunāka. Pāris audzina meitu Miju.

Aktrise Čulpana Hamatova uz sarkanajiem paklājiem Kannās, Venēcijā un citviet

gallery icon