foto: BACKGRID/ Vida Press
Pēc prinča Harija memuāriem strauji krītas Viljama un Ketrīnas popularitāte
Princese Ketrīna un princis Viljams.
Slavenības
2023. gada 21. janvāris, 06:02

Pēc prinča Harija memuāriem strauji krītas Viljama un Ketrīnas popularitāte

Jauns.lv

Negatīvā informācija tomēr ir atstājusi zināmas sekas. Prinča Viljama un viņa sievas princeses Ketrīnas popularitāte ievērojami nokritusies pēc prinča Harija vaļsirdīgo memuāru “Spare” (“Rezervists”) iznākšanas. Grāmatā Saseksas hercogs atklāj vairākus ne pārāk glaimojošus faktus par karalisko ģimeni, tajā skaitā par savu brāli un viņa sievu.

Jaunākajā aptaujā, kas veikta pēc grāmatas iznākšanas, tika aplūkota visas britu karaliskās ģimenes popularitāte.

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon

Lai gan ir kritusies visu karaļnama pārstāvju popularitāte, ja to salīdzina ar aizvadītā gada decembri, vislielāko kritumu piedzīvojis Viljams un Ketrīna.  

Jaunākajā “Ipsos Mori” aptaujā šā gada 10. un 11. janvārī aptaujāti 1000 pilngadību sasnieguši briti vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2022. gadā

gallery icon

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas veikta aizvadītā gada 22. decembrī, redzams, ka popularitātes reitingi ir būtiski mainījušies.

Lai gan statistika liecina, ka mazāk nekā ceturtā daļa britu pozitīvi vērtē princi Hariju, šķiet, ka vecākais brālis Viljams ir cietis visvairāk.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Ripple of Hope Awards 2022” ceremoniju Ņujorkā

gallery icon

Prinča Viljama popularitāte ir samazinājusies par astoņiem procentiem. Viņam seko princese Ketrīna, kuras popularitātes kritums ir septiņi procenti - tāpat kā princim Harijam.

Atklāts, ka gados vecākiem respondentiem vecumā no 55 līdz 75 gadiem bija labvēlīgāks skats uz troņmantnieku nekā tiem, kas bija vecumā no 18 līdz 34 gadiem.

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē Sandringemu un tiekas ar tautu, kas sēro par karalieni

gallery icon

Lai gan Viljams joprojām ir populārākais britu karaļnama pārstāvis, ir skaidri redzams, ka grāmatas “Spare” izdošana un memuāru reklamēšanas nolūkos Harija sniegtās intervijas ir nodarījušas zināmu kaitējumu.

Vienīgā karaļnama pārstāve, kurai Harija grāmata, šķiet, nav nodarījusi nekādu kaitējumu, ir karaliene konsorte Kamilla. Viņas popularitāte nav mainījusies.

Karali Čārlzu vizītes laikā Jorkā protestētājs apmētā ar olām

gallery icon

Princis Viljams aizvien ir vispopulārākais britu karaļnama pārstāvis. Viņu pozitīvi novērtējis 61 procents respondentu.

Otrajā vietā ar 60 procentiem pozitīva novērtējuma seko Viljama sieva princese Ketrīna un nelaiķes karalienes meita princese Anna.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Visi četri nelaiķes karalienes Elizabetes II bērni: (pirmajā rindā) Karalis Čārlzs III un princese Anna, (otrajā rindā) princis Endrū un princis Edvards.

Lai gan pusei respondentu bija negatīvs skatījums par princi Hariju, tomēr Saseksas hercogs nav visnepopulārākais britu karaļnama pārstāvis. Pēdējā vietā ierindojas princis Endrū. Tikai 10 procentu aptaujāto atzinuši, ka viņiem ir pozitīvs skatījums par Jorkas hercogu.

“Ipsos” pārstāve Kellija Bīvere gan norādījusi, ka nevajadzētu pārspīlēt ar sabiedrības vērtējumu, jo šā brīža rezultāti varētu būt kā atgriešanās vecajā līmenī pēc pērnā gada nogalē pieredzētajiem simpātiju uzplūdiem pret karalisko ģimeni, kas sekoja pēc karalienes došanās mūžībā.

Karalienes Elizabetes II dēli Čārlzs un Endrū laiku lokos

gallery icon

“Britiem aizvien ir lielākoties pozitīvs nekā negatīvs vērtējums par karali, Velsas princi un princesi, princesi Annu un visu karalisko ģimeni kopā ņemot,” apliecinājusi “Ipsos” pārstāve.