foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / Vida Press
Pasaulē bagātākā šķirtene - Džefa Bezosa bijusī sieva - šķiras no otrā vīra
Makenzija Skota.
Slavenības
2023. gada 12. janvāris, 18:08

Pasaulē bagātākā šķirtene - Džefa Bezosa bijusī sieva - šķiras no otrā vīra

Jauns.lv

Koncerna “Amazon” dibinātāja miljardiera Džefa Bezosa šķirtā sieva Makenzija Skota pirms gada apprecējās otro reizi, bet arī šī laulība nav nesusi cerēto laimi. Makenzija jau oficiāli noformējusi šķiršanos.

2019. gadā miljardieris Džefs Bezoss un viņa sieva Makenzija Skota šķīra savu nepilnus 26 gadus ilgušo laulību. Viņi iepazinās, kad Bezosam bija 28 gadi, bet Skotai 22.

Lai gan pāris, var teikt, kopā uzbūvēja Bezosa impēriju, vīra sānsoļi bija izšķiroši, lai šī laulība beigtu pastāvēt. Šķirot laulību, Makenzija saņēma 38 miljardus dolāru, tādējādi kļūstot par bagātāko šķirto sievieti pasaulē. Viņa apsolīja šo kapitālu ziedot labdarībai…

„Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss ar sievu Makenziju

gallery icon

Drīz vien Skotai izdevās atrast jaunu mīlestību, un pirms gada viņa apprecējās otro reizi. Taču arī šī savienība nav nesusi cerēto laimi mūža garumā.

52 gadus vecā filantrope ir šķīrusies no sava otrā vīra Dena Džuita, kurš ir ķīmijas skolotājs Makenzijas bērnu privātskolā. Laulība jau ir oficiāli šķirta - dokumentus šā gada 4. janvārī parakstījis Vašingtonas štata tiesnesis, par to informē slavenību žurnāls “People”.

Nu jau bijušie mīļotie tolaik salaulājās klusā ceremonijā 2021. gada martā, pāris gadus pēc tam, kad 59 gadus vecais Bezoss tika pieķerts, sūtot savai toreizējai mīļākajai Lorēnai Sančesai pikantus selfijus, kā rezultātā Makenzija un Džefs šķīra laulību.

Aizvadītā gada septembrī Skota iesniedza prasību par laulības šķiršanu no Džuita. Par kopīgo īpašumu dalīšanu dokumenti vēl nav parakstīti, šobrīd izdibinājuši žurnāla “People” reportieri. Kopīgu bērnu pārim nebija.

Džuits šķiršanos nav apstrīdējis. Abi pirms kāzām bija parakstījuši pirmslaulības līgumu.

Džefs Bezoss ar ģimeni dodas vakariņās

gallery icon

Makenzija Skota – romānu rakstniece, filantrope un trešā bagātākā sieviete ASV – ar Džefu Bezosu bija precējusies nepilnus 26 gadus, un viņiem ir četri kopīgi bērni: trīs dēli un viena meita, kas adoptēta no Ķīnas.

Sievas krāpšana un šķiršanās Džefam Bezosam izmaksāja 38,3 miljardus ASV dolāru, kas pārgāja bijušās sievas īpašumā “Amazon” akciju formā.

Saskaņā ar vienošanos Bezoss paturēja 75% pāra “Amazon” akciju, kā arī balstiesības par šķirtajai sievai piederošajām akcijām. 25% akciju nonāca Makenzijas īpašumā.

foto: imageSPACE/Shutterstock/ Vida Press
Džefs Bezoss un Makenzija Skota (tolaik Bezosa) 2018. gadā.

Makenzija Skota solīja vairāk nekā pusi savas bagātības atdot labdarībai un kopš tā laika ir ziedojusi vismaz 14 miljardus dolāru 16000 bezpeļņas organizācijām, teikts viņas interneta vietnē YieldGiving.com.

2022. gada martā Makenzija Skota ziedojusi 436 miljonus dolāru organizācijai “Biohabitat for Humanity International” un 84 ar to saistītajām ASV filiālēm.

Saskaņā ar “Forbes” datiem vēl aizvadītajā mēnesī viņas bagātība tika novērtēta 27 miljardu ASV dolāru apmērā.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Džefs Bezoss un Lorēna Sančesa 2022. gada augustā.

Savukārt Bezosa kapitāls šā gada janvārī novērtēts 109,3 miljardu ASV dolāru apmērā. Viņš šobrīd ir piektais bagātākais cilvēks pasaulē. Laika posmā no 2017. gada līdz 2021. gadam pēc “Bloomberg” un “Forbes” datiem Bezoss bija pats bagātākais cilvēks pasaulē. 2020. gadā tika lēsts, ka līdz 2026. gadam viņš varētu kļūt par pasaulē pirmo triljonāru.

Bezoss un amerikāņu mediju personība Lorēna Sančesa, kuras dēļ izjuka miljardiera laulība, joprojām dzīvo kopā, taču laulību nav noslēguši.

Par Bezosa sānsoļiem kļuva zināms 2019. gada janvārī, kad internetā tika nopludināti pikanti attēli, to skaitā miljardiera intīmo vietu selfiji, kurus viņš bija sūtījis savai slepenajai mīļākai Sančesai.