Nauda, intrigas, meli - kāpēc sakašķējās pazīstamās pašmāju influenceres Katrīne Sauliete un Agrita Bindre
Agrita un Katrīne. Reiz kopā biznesā, tagad kašķējas...
Slavenības
2023. gada 12. janvāris, 06:38

Nauda, intrigas, meli - kāpēc sakašķējās pazīstamās pašmāju influenceres Katrīne Sauliete un Agrita Bindre

Žurnāls "Kas Jauns"

Nu jau kādu laiciņu par kašķīti influenceru sekotāju un par brīnumpulverīšiem dēvēto uztura bagātinātāju cienītāju (un arī to noliedzēju) aprindās parūpējusies realitātes šova "Ģimene burkā" dalībniece Agrita Bindre-Blumenaua, kas ar skaļiem saukļiem pauda, kāpēc aizgājusi no darba tīkla mārketinga kompānijā.

Četru bērnu mamma Agrita gan TV šovā, gan sociālajos tīklos skaidro, ka lēmumu pārtraukt darboties tīkla mārketinga kompānijā "NL International" (visticamāk gan, "NL Continent Baltic") pieņēmusi tāpēc, ka tā joprojām izplata Krievijā ražotus produktus.

Tāpat Agrita Bindre-Blumenaua apgalvo, ka pēc sadarbības pārtraukšanas ar kompāniju sākušās nesaskaņas ar uzņēmuma mentori Katrīni Saulieti, pārmetot viņai gan augstprātīgu attieksmi pret darbiniekiem, gan paziņojot, ka Agritai netiekot izmaksāta nopelnītā nauda. Tikmēr Katrīne Sauliete neslēpj šoku par bijušās kolēģes izteikumiem, sakot, ka tie ir meli. Žurnāls "Kas Jauns" uzklausīja abu pušu viedokļus.

Agrita: “Kad esi tajā procesā, jūties kā nozombēts”

Agrita Bindre-Blumenaua šajā tīkla mārketinga kompānijā sākusi darboties pirms četriem gadiem.

foto: Publicitātes
“Tā kā viens bērns man ir ar īpašām vajadzībām, es nemaz nevarētu strādāt darbu, kur no rīta līdz vakaram jāpavada prom no mājām,” savu pievēršanos tīkla mārketingam izskaidro Agrita.

Sākotnēji viņa strādājusi cita mentora paspārnē, bet 2020. gada vasarā pārgājusi pie mentores Katrīnes Saulietes. No malas skatoties, Agritai ļoti iepatikusies Katrīnes darbošanās, draudzīgā attieksme un rīkotie pasākumi, jo pie iepriekšējās mentores nekas tāds nav piedzīvots. “Taču, kad pārnācu, sastapos ar reālo kuhņu (virtuvi). Sieviešu kolektīvā valdīja aprunāšana, klačas un intrigas,” viņa nosaka.

Iepakojuma informācija vēsta, ka produkts ražots Krievijā

“Manas iekšējās pārdomas par "NL International" krievu kompāniju sākās brīdī, kad Ukrainā sākās karš. Tolaik mūs sāka mierināt, skaidrojot, ka viss uzņēmums pāriet uz Eiropu un arī produkcija, ko tirgosim, būs Eiropas. Taču vēl novembrī, veicot savu pēdējo pasūtījumu, saņēmu no Eiropas veikala uztura bagātinātāju "Kolagēns", uz kura iepakojuma ar latviešu burtiem rakstīts, ka tas ražots Krievijā. Tā nav “stulba muldēšana”, jo man ir reāls pierādījums – iepakojums. Nākot klajā ar šo paziņojumu un pamatoto lēmumu par aiziešanu no kompānijas, mentore Katrīne Sauliete centās mani nomelnot savā "Instagram" profila live tiešraidē. Taču es neesmu nevienā punktā melojusi. Man ir pierādījumi – pavadzīme un produkts, kur latviešu burtiem ir rakstīts, ka tas ir ražots Krievijā, Novosibirskā. Un lai Katrīne Sauliete atspēko šo faktu, bet man mājās stāv konkrēts produkts no Eiropas veikala,” tā Agrita.

Beidzamā laikā arī viņas klienti vairs nevēlējās iegādāties un atbalstīt šo produkciju. “Ar lēmumu par aiziešanu no šīs kompānijas iekšēji cīnījos jau no marta. Es pati ļoti bieži braucu uz Ukrainu. Vedu bēgļus uz Latviju, iesaistījos brīvprātīgo darbā un strādāju Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem. Paralēli tam visu laiku ar sevi cīnījos, mēģinot sev skaidrot, ka šī kompānija tagad ir Eiropas un viss ir kārtībā. Tajā pašā laikā saņēmu arī kompānijas Latvijas līderu, mentoru nicinošu attieksmi.

Visu laiku tika atgādināts: “Meitenes, strādājiet! Jums taču ir jāstrādā! Man vajag naudu, jūs taču pelnāt man naudu."

"Davai, ejiet bakstiet, uzrunājiet un motivējiet savus menedžerus. Jāizpērk noliktava, jo tagad Eiropas noliktavā būs jaunās bundžas un vecās ir jāpārdod.” Visu laiku jutu spiedienu, bet, kad esi tajā procesā, jūties gluži kā nozombēts. Arī es jau vienā brīdī sāku teikt, ka ar Krieviju šai kompānijai vairs nav nekāda sakara un esam Eiropas kompānija,” stāsta Agrita, piebilstot: “Tagad, kad jau mēnesi esmu prom, mierīgi apsēžoties un ar vēsu prātu apdomājot, apskatot faktus un pierādījumus, saprotu, ka cilvēkiem no malas ir taisnība, jo nekur jau šī kompānija no Krievijas nav varējusi aizbēgt, lai kā gribētu, arī šobrīd tiek pārdoti Krievijas produkti. Kad kompānijas pārstāvji apgalvo, ka produkciju sūta no Kazahstānas, tas tāpat ir Krievijas produkts.”

Bailes no Katrīnes

Agrita teic, ka no kompānijas agrāk nav aizgājusi tāpēc, ka baidījusies. “Es tik ilgi vilcinājos ar aiziešanu, jo man bija bail un es jutu pazemību pret savu mentori, jo viņa ir augstākstāvoša, viņa taču zina labāk un vairāk, ir jāpaklausa, ko saka, un nav ko runāt pretī, jo viņa zina, kā ir labāk. Bija stress, ka tik kaut ko neizdaru nepareizi. Kad aktīvāk sāku filmēties televīzijā, man pat aizliedza ierasties viņu tusiņos, kam var vilkt vienādības zīmi ar dzerstiņiem, jo nedod Dievs, ka Agrita kaut ko nofilmēs un noplūdinās video,” saka Agrita, stāstot, ka viņa tiekot turēta arī aizdomās par kāda savdabīga soctīklos lūkojama video, kurā redzams kāds it kā kautiņš, kurā iesaistīta Katrīne Sauliete, publiskošanu.

“Kaut kāds pirms pāris gadiem uzfilmēts video caur kādu "Instagram" kontu "nelietislv" ir aizgājis tautās. Tur Katrīne Sauliete sit vienu no kompānijas menedžerēm un viņas tēvu, kas ir ieradušies pēc sava pasūtījuma. Katrīne paziņo, ka viņa to nedabūs, un rupjiem vārdiem lamājas savu bērnu klātbūtnē, sit un grūsta svešus cilvēkus. Šo video nevis es esmu uzņēmusi, bet viņas laba draudzene. Varbūt ir jāpadomā, kur tad draudzene lika šo video, ja tas tika publiski noplūdināts, nevis mani turēt aizdomās. Ja es toreiz būtu redzējusi šo video, noteikti nebūtu aizgājusi Katrīnes komandā. Cilvēks jau nemainās, mēs varam uzlikt maskas un kaut ko tēlot, bet būtība nemainās,” stāsta Agrita Bindre-Blumenaua.

Kā iespējams atrisināt samilzušo kašķi

Līdz ar sadarbības pārtraukšanu ar kompāniju Agrita piedzīvojusi vēl kādu nepatīkamu brīdi. “Kompānija atsūtīja man e-pasta vēstuli, kurā teikts: tā kā esmu aizgājusi strādāt uz citu kompāniju, tad mans konts tiek bloķēts, bet es varu pārskaitīt savu iekšējo naudu citam aktīvam menedžerim uz viņa kontu un atprečot šo naudu. Tas nozīmē, ka sava nauda man jāpārskaita cilvēkam x, kurš iegādāsies preci, viņam būs apgrozījums un nāks nauda. Tāds kā apburtais loks, jo savu nopelnīto naudu es tā faktiski nemaz vairs nevaru saņemt. Katrā gadījumā tas nesīs labumu mentoram, zem kura būs reģistrēts šis menedžeris,” viņa skaidro radušos situāciju. Agrita teic, ka viņa gatavojas rakstīt kompānijai e-pasta vēstuli, kurā lūgs, lai viņas nopelnīto pusotru tūkstoti eiro novirza uz viņas bijušās mentores Katrīnes kontu un viņa to summu ziedo labdarībai.

Šobrīd Agrita darbojas jau citā tīkla mārketinga kompānijā, kas reģistrēta Itālijā. Viņa teic, ka te viss norisinoties daudz mierīgāk un bez piespiedu darba. “Skatos uz to, kā notiek darbība šajā kompānijā, un domāju – kāpēc es tā visu laiku mocījos? Obligāti bija jānofilmē storiji, bundžas, jānotirgo uztura bagātinātāji. Sāka piesieties gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, gan VID, jo bija daudz dažādu sūdzību. Un tobrīd, kad man lika no Instagram konta izdzēst visu, kas saistīts ar "NL International", sāku to uztvert kā zīmi, ka ir pienācis laiks atvadīties. Uz manu aicinājumu, ka nezinu, ko un kā darīt, vai varam satikties un aprunāties pie kafijas, saņēmu no Katrīnes atbildi: “Agrita, tu taču zini, kas jādara. Jāstrādā! Tu taču nestrādā. Kad sāksi strādāt, tad arī tev būs rezultāti.” Tāda bija atbilde, kad vēlējos satikties un aprunāties,” pukojas Agrita, piebilstot: “Viņa kā mentore būtu ieinteresēta nevis savā, bet cilvēku peļņā. No sirds iesaku viņai pamainīt savu attieksmi. Iziet kaut vai vadības kursus un iemācīties attieksmi pret līdzcilvēkiem, kompānijas līderiem, kas viņai ir lojāli.”

foto: Ekrānuzņēmums
"NL International" dzimšanas dienas ballītē, kas vasarā ar vērienu tika svinēta "Splendid Palace", jautri līksmoja arī Agrita Bindre.

Agritai ir arī ideja, kā konfliktsituāciju atrisinātu: “Lai beidzot šo kašķi atrisinātu aci pret aci un apkārtējiem būtu iespēja dzirdēt abus mūsu viedokļus, esmu ar mieru iziet live dubulttiešraidē ar Katrīni.”

Katrīne: “Agrita melo, lai celtu sev reitingus”

“Viņa melo. Melo vieniem, otriem, trešajiem. Melo, lai tikai pati sev gūtu labumu un celtu savu popularitāti. Un tas, ko viņa saka par mani, ir nevis duncis mugurā, bet spļāviens sejā!” tik skarbi Agritas Bindres-Blumenauas izteikumus beidzot publiski komentē Katrīne Sauliete, kas līdz šim izvairījās iesaistīties šajā viņas bijušās kolēģes izraisītajā skandālā.

Latvijas uzņēmums!

“Man ar Agritu nav bijušas ne domstarpības, ne kašķi, es nezinu, no kurienes viņa to visu izdomāja, no kurienes viņai tas viss nāk,” uzreiz nosaka Sauliete, kad žurnāls "Kas Jauns" vērsās pie Katrīnes, lai uzzinātu viņas viedokli par Agritas pausto.

Katrīne izbrīnīta par Agritas it kā “pēkšņo” atklāsmi, ka uzņēmums joprojām tirgo Krievijā ražotus produktus: “Mūsu mājaslapā viss skaidri redzams, kur kas tiek ražots, un, ja viņa septiņus mēnešus nav atvērusi mājaslapu, lai iepazītos ar produktu izcelsmi, tad... Mēs nekad neesam slēpuši, ka patiešām ir daži produkti, kuri ražoti Krievijā. Tie ir sertificēti Latvijā, un tos nav aizliegts pārdot Latvijā. Agrita to lieliski zināja. Tas bija viņas pašas lēmums – pirkt tieši šos produktus un pārdot tālāk. Kāpēc viņa nepirka un neizplatīja citus produktus, kas ražoti citās valstīs? Katrs mūsu darbinieks pats var izvēlēties, ko izplatīt! Nezinu, kāpēc viņai pēkšņi uznācis tāds šoks par dažu produktu izcelsmi? Kāpēc tad tāds nebija visus šos septiņus mēnešus, kad Agrita vēl strādāja mūsu kompānijā? Nav tā, ka viņa to sapratusi tikai tagad.”

Katrīne skaidro, ka viņas pārstāvētā kompānija šobrīd izplata tikai dažus produktus, kas ražoti Krievijā: “Lielākā daļa tiek ražoti citās valstīs – Francijā, Vācijā, Austrijā, Korejā, Itālijā –, un šobrīd notiek aktīva nepieciešamo dokumentu sakārtošana, kas nav vienas dienas jautājums. Es arī nepārstāvu Krievijas uzņēmumu, kā daudzviet tiek apgalvots. Esmu kompānijas "NL Continent Baltic", kas reģistrēta Latvijā un maksā nodokļus Latvijas valstij, partneris, man sadarbības atlīdzību izmaksā šī kompānija, ne Krievijas uzņēmums. Un es neesmu vainīga, ka Agrita nezina, no kurienes ir kompānija, kurā viņa strādāja, kas viņai bija darba devējs. Laikam jau nezināja tāpēc, ka pati līgumu nebija noslēgusi, valstij nodokļus nemaksāja...”

Bez līguma taču naudu nemaksās

Katrīne teic: visticamāk, apjaušot, kāpēc tagad Agrita sacēlusi tādu traci: “Viņa aizgājusi uz citu tīkla mārketinga kompāniju un grib paņemt līdzi savus klientus, tāpēc nepieciešama skaļa pašreklāma, skaļi paziņojumi par Krievijas produktiem. Un cilvēki saka, ka viņa ir malacis. Kāds vēl malacis?!

Vienkārši ceļ sev reitingus, izmantojot šobrīd aktuālu tēmu. Un par to, ka man esot kaut kādas nesaskaņas ar Agritu, esmu šokā. Nu ko viņa izdomā!

Turklāt es nebiju viņas tiešais mentors, tas bija pavisam cits cilvēks. Esmu augstākstāvošs menedžeris, un, kad Agrita paziņoja par aiziešanu no kompānijas, mani pēdējie vārdi viņai bija, ka mani ir ļoti sāpīgi, ka viņa iet no mums prom, ka es viņu gaidu atpakaļ. Starp citu, Agrita man savu aiziešanu skaidroja ar to, ka viņai ir problēmas ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), kas brīdinājis par iespējamo sodu viņai. Tā vietā, lai ievērotu PTAC prasības, sakārtotu ierakstus sociālajos tīklos atbilstoši likumdošanai, viņa izvēlējās pamest šo darbu, nevis turpināt strādāt. Un televīzijā pateica, ka no mūsu kompānijas aizgājusi Krievijas dēļ. Tikmēr vēl jūnijā kompānijas dzimšanas dienas svinībās Agrita kāpa uz skatuves un visiem stāstīja, cik kolosāla ir kompānija, kāda viņa pati ir līdere, cik lieliskus produktus izplata. Un novembrī, kad viņu vairs uz kompānijas pasākuma skatuves neuzlaida, tad gan pēkšņi Agrita paziņoja, ka aizgājusi tā dēļ, ka kompānija joprojām izplata Krievijas produktus... Tikmēr man pašai viņa minēja pavisam citus iemeslus, ne to, ka pret viņu slikti izturējās, ne to, ka jau nākamajā dienā viņa strādās citā tīkla mārketinga kompānijā. Tāpēc biju šokā, izdzirdot visus šos viņas uzbrukumus man un melus.”

Katrīnei ir arī versija, kāpēc bijušā darbiniece par viņu tagad tā izsakās: “Tāpēc, ka esmu publiski atpazīstama persona, cilvēki uz to vieglāk uzķeras, jo, nomelnojot mani, var labāk pacelt savu popularitāti, nekā brūkot virsū sabiedrībā pavisam nezināmam cilvēkam. Cilvēkiem taču interesantāka ir Sauliete un skandāli, kas ar viņu saistīti! Bet man tas viss nav vajadzīgs, es negribu lieku popularitāti, tāpēc arī atteicos piedalīties TV šovos. Taču Agrita, redz, taisa savu popularitāti uz mana rēķina, jo tā ir vieglāk. Patiesībā pati biju pamatīgi izbrīnīta, televīzijā dzirdot, ko viņa par mani stāsta. Vieni vienīgi meli! Ne es viņai biju tiešais mentors, ne viņai maksāju. Arī par to, ka viņa tagad nevar saņemt savu nopelnīto naudu, Agrita melo! Viņa to var saņemt! Bet, ja visu šo laiku viņa nav spējusi oficiāli piereģistrēt savu uzņēmējdarbību, tā ir viņas pašas problēma. Nu nevar taču Latvijas uzņēmums izmaksāt cilvēkam naudu tāpat vien, bez noslēgta līguma! Tas ir nelikumīgi. Tagad viņa izpaužas ar skaļiem saukļiem, bet labāk būtu padomājusi, ka jāstrādā atbilstoši valsts likumdošanai.”

Intrigante, kuru kolektīvs nemīlēja

Uz jautājumu, vai tiešām Agritai bijis liegts ierasties kompānijas tusiņos, Katrīne Sauliete atzīst, ka sava taisnība tajā esot. “Diemžēl Agrita ir liela intrigante, tāpēc kolektīvs ar laiku vēlējās no viņas norobežoties. Tajā pašā laikā es centos Agritu aizstāvēt, uzstāju, ka viņai ir jānāk uz mūsu pasākumiem, jo viņa taču ir viena no mūsu līderiem. Pārējā komanda par to uz mani apvainojās.

Kāpēc kolektīvs viņu nemīlēja? Tāpēc, ka Agritai patīk daudz pļāpāt, citiem izstāstīt to, kas notiek kolektīva iekšienē.

Varbūt tas nav no ļauna prāta, vienkārši viņai patīk pacelt savu vērtību, pastāstot klačas par zināmiem cilvēkiem, ar kuriem kopā ballējas. Viņai patīk pīt intrigas, izpaust citu noslēpumus, un šī Agritas īpašība noveda pie tā, ka kolektīvs viņu vairs nevēlējās redzēt kompānijas pasākumu saviesīgajās daļās,” skaidro Katrīne.

Katrīnes Saulietes atpūta Bali

Katrīnes Saulietes atpūta Bali.

gallery icon

Savukārt par Agritas pieminēto kautiņu, kā video tagad izpeldējis "Instagram", Katrīne runā nelabprāt. “Tas nepavisam nav saistīts ar kompāniju, bet gan ar manu privāto dzīvi, un tas man joprojām ir ļoti emocionāli sāpīgs notikums. Dīvaini, ka tas tika publiskots nākamajā dienā pēc tam, kad pateicu, ka Agrita melo. Vai sagadīšanās?”

Pēkšņi kļuvusi par slikto

Jo vairāk "Kas Jauns" sarunājās ar Katrīni Saulieti, jo emocionālāka viņa kļuva, atklājot par bijušo kolēģi ne to glaimojošāko informāciju. “Es Agritai palīdzēju, viņu aizstāvēju, bet tagad viņa nomelno gan mani, gan kompāniju, apmelo cilvēkus, kuri viņai neko sliktu nav darījuši. Lielā palīdzētāja Ukrainai... Viss beidzās ar to, ka ukraiņu atbalsta centri Latvijā viņu vairs redzēt negrib. Interesanti, kāpēc?! Starp citu, runājot par Krievijas izraisīto karu un Ukrainu... Kad uzzināju, ka Agrita brauks uz Ukrainu vest humāno palīdzību un palīdzēt Latvijā nokļūt ukraiņu bēgļiem, es viņai pārskaitīju 300 eiro degvielai, pasakot viņai paldies par to, ko viņa dara.

Jā, līdz šim mums patiešām bija normālas attiecības. Viņa pat varēja ar māsu neaicināta atbraukt pie manis mājās uz manu vārdadienu, un es priecīga viņas uzņēmu... Bet pēkšņi esmu kļuvusi par slikto, kaut kādu valdnieci, žurku, no kuras visiem darbiniekiem esot bail... Nesaprotu, kāpēc viņa pēkšņi tā? Citi no mūsu kompānijas varēja aiziet prom civilizēti, neizplatot melus, bet Agrita... Jā, no mums aiziet daudzi darbinieki. Ekonomiskās situācijas dēļ, tāpēc, ka viņus pārvilina citas kompānijas. Tā nav traģēdija, bet skumji, ka kāds šo ceļu izvēlas bruģēt ar meliem. Laikam jau nepateicība ir pasaules alga,” nosaka Katrīne Sauliete, piebilstot: “Patiesībā es no šī kašķa centos norobežoties, tāpēc arī līdz šim Agritas izteikumus nekomentēju. Bet visam ir robežas, es tos viņas melus vairs nespēju izturēt...”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Patiesībā es no šī kašķa centos norobežoties, tāpēc arī līdz šim Agritas izteikumus nekomentēju. Bet visam ir robežas, es tos viņas melus vairs nespēju izturēt...” saka Sauliete.

Kas ir "NL International"

"NL International" ir pirms 21 gada Krievijā izveidota kompānija, kas izplata dažādus uztura bagātinātājus notievēšanai un skaistumkopšanai. Bet "NL Continent Baltic" ir Latvijā reģistrēts uzņēmums, kas izplata "NL International" produktus. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kad daudzi ētisku apsvērumu dēļ atteicās sadarboties ar agresorvalsti, "NL Continent Baltic" saņem pārmetumus, ka tas joprojām izplata Krievijā ražotus produktus, kā arī daudzi uzskata, ka "NL Continent Baltic" joprojām ir ciešā saiknē ar Krievijas uzņēmumu "NL International". Tā iemesla dēļ aizvadītajā vasarā dziedātāji Markuss Riva un Samanta Tīna, uzzinot, ka uzstājušies "NL Continent Baltic" rīkotā pasākumā, saņemto honorāru ziedoja Ukrainas atbalstam. Jo viņiem nav bijis pieņemams, ka strādājuši, kā paši toreiz teica, ar Krieviju saistīta uzņēmuma dzimšanas dienas ballē.