foto: BACKGRID/ Vida Press
Lieliskākā nedēļas diena ir trešdiena - aizraujoši fakti par jauno seriālu "Wednesday"
Džemma Ortega Vensdejas lomā.
TV
2023. gada 18. janvāris, 11:10

Lieliskākā nedēļas diena ir trešdiena - aizraujoši fakti par jauno seriālu "Wednesday"

Žurnāls "Kas Jauns"

"Netflix" jaunais seriāls "Wednesday" grauj visus interneta straumēšanas rekordus! Lūk, seriāla tapšanas reizumis amizantās aizkulises.

Pievilcīgās asinis

Galvenās lomas – Adamsu ģimenes meitas Vensdejas – atveidotāja ir 20 gadu vecā amerikāņu aktrise Dženna Ortega, režisors – komisko šausmu filmu meistars Tims Bērtons. Tāpēc nav pārsteigums, ka Timu aktieru atlasē apbūra Džennas šausminošais izskats.

Proti, viņa Jaunzēlandē filmējās šausmu filmā "X", un atlase seriālam "Zoom" notika pēc nāves ainas uzņemšanas, kad aktrise bija noklāta mākslīgām asinīm: “Tas bija jautri! Man uz sejas bija asinis, matos glicerīns, uz vaiga masīvs griezums, pati nomodā bijusi vairāk nekā 24 stundas. Mani ieraugot "Zoom" video, Tims smējās. Tas šķita mīļi.”

Pirmo reizi pie čella

Seriālā Dženna sajūsmina ar fantastisku čella spēli.

To aktrise sāka apgūt vien nieka divus mēnešus pirms seriāla uzņemšanas: “Šobrīd diez ko labi es nespētu nospēlēt, bet čella apmācības vēlētos turpināt. Cienu ikvienu, kurš to spēlē, tas ir apburošs instruments.”

Divas paaudzes

Lai arī aktrise Kristīna Riči ir oriģinālā Vensdeja deviņdesmito gadu Ādamsu ģimenes sāgas filmās, viņas pieredze un padoms prasīti neesot.

foto: Paramount/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Christina Ricci, Anjelica Huston, Raul Julia, Jimmy Workman, Carel Struycken

“Nedomāju, ka Kristīna gribētu stāties manas aktiermeistarības ceļā. Arī es negribēju izmantot pirms 30 gadiem lietotos paņēmienus. Manis pašas dēļ, kā arī negribot kopēt,” skaidrojusi Ortega. Riči piekrīt: “Dženna Ortega ir lieliska! Drosmīga, forša un izcili atveido savu tēlu. Vensdeja tagad ir viņas loma!”

foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press
Kristina Riči.

Lieta jeb roka bez ķermeņa

Patīkams pārsteigums mūsdienu kinoindustrijā – Lieta jeb roka bez ķermeņa – ir patiešām cilvēka roka.

foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press
Lieta darbībā.

Tāpat kā deviņdesmito gadu filmās, arī 2022. gada versijā to atveido burvju mākslinieks. Toreiz Kristofers Hārts, šoreiz rumānis Viktors Dorobantu, kas, tērpies zilā triko, uz plaukstas locītavas valkāja protēzi un filmas vajadzībām gluži kā akrobāts locījās līdzi.

Īpatnējā deja

Par Vensdeju fano pat mūziķe Lady Gaga! Viņas dziesma "Bloody Mary" kļuvusi īpaši populāra, jo asociēta ar "TikTok" deju tendenci, atdarinot Vensdejas īpatnējo deju seriālā. Protams, to nodejoja arī Lady Gaga.

Seriālā skanošā dziesma gan ir "The Cramps" 1981. gada singls "Goo Goo Muck", un horeogrāfijas autore ir aktrise pati: “Neesmu nekāda dejotāja, un skaidrs, ka tas ir acīm redzami. Nedēļu pirms filmēšanās saņēmu dziesmu un darīju, ko varēju.”

Vilkaču kursiņi

Lai atveidotu Vensdejas košo istabas biedreni vilkaci Īnidu, aktrise Emma Meijersa esot apmeklējusi īpašas nodarbības.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Vensdeja un Īnida.

Viņa piedalījusies “vilkaču nometnē”, kas bijusi tik jocīga: “Es un pāris čaļu rāpojām pa zemi un rūcām cits uz citu. Tas bija jocīgi, šo pieredzi nekad neaizmirsīšu.”

Biedējošam skatienam

Tims Bērtons izcila tēla labad ir gatavs uz visu, viņš pat aizliedzis Džennai Ortegai mirkšķināt!

“Pirmās pāris nedēļās uzņēmos ainās, kur nemirkšķināju acis. Un Tims paziņoja: “Viss, negribu, lai tu vairs vispār mirkšķinātu!” Katru reizi es it kā atiestatīju seju, atbrīvojos no sejas muskuļiem. Timam patika šāds skatiens – ka skatos caur uzacīm, tas izskatoties biedējoši.”