Trakā pasaule
2022. gada 27. decembris, 15:21

Mēģina nopirkt tiesības uz nīstamo Ziemassvētku dziesmu, lai tā izčibētu

Jauns.lv

Kāds zviedru pāris tik ļoti necieš grupas “Wham!” izpildīto dziesmu “Last Christmas”, ka vāc naudu, lai nopirktu tiesības uz šo dziesmu un to iznīdētu uz visiem laikiem, vēsta “The New York Post”.

50 gadus vecais Tomass Maceti un viņa 33 gadus vecā sieva Hanna jau ir savākuši vairāk nekā 62 tūkstošus dolāru, lai iegādātos tiesības uz šo dziesmu, izņemtu to no visām straumēšanas platformām, bet tās “master” ierakstu apraktu kodolatkritumu poligonā, kur tas “gulētu vismaz 2 miljonus gadu”.

Tiesa, līdz kārotajam mērķim vēl ļoti tālu, jo jāsavāc 15 miljoni dolāru, lai varētu vērsties pie “Warner Chappell Music UK” ar piedāvājumu.

Hanna izteicās, ka šo kompozīciju sāka neieredzēt jau pirms 13 gadiem, kad strādāja kafejnīcā, jo svētku dienās tā mēdza skanēt simtiem reižu.

Pret pašu grupu pārim nekādu pretenziju nav, bet vēlas atbalstīt tos, kuri līdzīgi cieš no nodrāztām melodijām. “Šķiet, ka dažiem patīk šo dziesmu klausīties 500 reižu dienā. Šie cilvēki ir mūsu ienaidnieki,” izteicās Hanna.

Ironiski, ka dueta “Wham!” dalībnieks Džordžs Maikls, kurš vēlāk uzsāka ļoti veiksmīgu solo karjeru, nomira 53 gadu vecumā tieši Ziemassvētkos — 2016. gada 25. decembrī.

2019. gadā Lielbritānijas aptaujā mēģināja noskaidrot, kura Ziemassvētku dziesma visvairāk krīt uz nerviem. Uzvarēja Meraijas Kerijas “All I Want for Christmas Is You”, atstājot otrajā vietā “Band Aid” dziesmu “Do They Know It’s Christmas”, bet trešajā — “Wizzard” dziesmu “I Wish It Could Be Christmas Everyday”. Negodpilno piecinieku noslēdza “Slade” kompozīcija “Merry Xmas Everybody” un “Wham!” sacerētā “Last Christmas”.

Pati ātrākā Ziemassvētku dziesma

gallery icon

Aktieri Raimonds Celms un Ilva Centere mīlnieku lomā dueta „Viņš un Viņa” Ziemassvētku dziesmas klipā

Neparastais un sirsnīgais franču-latviešu duets „Viņš un Viņa” - Freds Ormēns un Ilze Lejiņa-Ormēna, kurš pēc divu gadu radošās pauzes ...

gallery icon

Daumants Kalniņš piedāvā Ziemassvētku dziesmu "Pār mazo ciemu ielejā" jaunā skanējumā

gallery icon