Mika Ozoliņa grāmatas "1001 guru" atklāšanas svētki

gallery icon
Slavenības
2023. gada 1. janvāris, 06:29

Miks Ozoliņš interesē vien dažus lasītājus - pēc viņa autogrāfa fani rindā nestāv

Žurnāls "Kas Jauns"

Pērn pēc gandrīz desmit gadu prombūtnes Latvijā iegriezās Kalifornijā dzīvojošais režisors Miks Ozoliņš, lai uzņemtu moto ceļošanas raidījumu "50 dolāru randiņš" un reklamētu savu grāmatu "1001 guru".

Miks Ozoliņš dzimtenē nosvinēja savu 39. dzimšanas dienu, bet nesen Latvijas grāmatnīcās rīkoja tikšanās ar lasītājiem, lai vairāk iepazīstinātu ar savu grāmatu "1001 guru".

Viena no tādām tikšanās reizēm pērn novembrī notika kādā no grāmatnīcām Rīgas centra lielveikalā, taču to apmeklēja vien pāris cilvēku - daži nejauši garāmgājēji, Mika paziņas un pāris interesentu, kuri patiešām speciāli bija atnākuši, lai satiktos ar grāmatas autoru un tiktu pie autogrāfa.

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", šī nav pirmā reize, kad ļaudis tik ļoti neraujas klātienē iepazīties ar Mika radošajām aktivitātēm. Piemēram, 2013. gada vasarā (kad iepriekšējo reizi bija Latvijā) viņš aicināja interesantus uz pašpārliecības metodes semināriem "Atslēga uz vienas nakts sakariem", kur plānoja izglītot vīriešus seksa un sieviešu savaldzināšanas gudrībās. Šajos četru stundu ilgajos semināros Ozoliņš solīja dalīties ar savām uzkrātajām zināšanām un pieredzi, ko pēdējos divus gadus pārbaudījis ar dažādiem psiholoģiskiem pamatojumiem un testu rezultātiem, taču semināri tā arī nenotika, jo uz pirmo no tiem bija sanākuši vien trīs interesenti.

Tāpat pērn novembrī bija paredzēta Mika Ozoliņa “atvērtā dialoga tūre "Mans lielākais guru"”. Tur bija paredzēti pat “komēdijskeči, ko papildinās Mika stāsti”. Bija arī plānots, ka uz skatuves kopā ar Miku kāps pašmāju bestselleru autore Karīna Račko un psihoterapeite Anna Lieckalniņa. “"Atvērtā dialoga tūre "Mans lielākais guru"" Latvijā viesosies tikai trīs pilsētās – Liepājā, Rīgā un Siguldā,” tā bija rakstīts pasākuma pieteikumā. Taču nekādas viesošanās nebija - pasākumi tika atcelti.