foto: Sputnik/Scanpix
"Uz redzēšanos, Laima": smagi slimais krievu komponists Antonovs pēkšņi nāk klajā ar paziņojumu par Vaikuli
Laima Vaikule.
Slavenības
2022. gada 22. decembris, 19:51

"Uz redzēšanos, Laima": smagi slimais krievu komponists Antonovs pēkšņi nāk klajā ar paziņojumu par Vaikuli

Jauns.lv

Laimas Vaikules nesenā intervija Krievijā izraisījusi sašutuma vētru - Krievijas iedzīvotājus satracinājuši Latvijas skatuves mākslinieces vārdi, ka viņa atnesusi daudz naudas Padomju Savienībai, bet Alla Pugačova "uzturējusi visu Krieviju". Par to izteikušies arī šovbiznesa pārstāvji, tostarp krievu komponists Jurijs Antonovs.

Nesen Laima Vaikule sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka "Alla (Pugačova) uzturējusi visu Krieviju, kas viņai tagad kaut ko pieprasa", bet pati skatuves māksliniece nesusi krietnu naudu PSRS valsts kasē.

"Paskaitiet, cik daudz naudas esmu atnesusi valstij. Par "Melodijas" izdoto plati, kas izklīda pa PSRS 20 miljonu eksemplāru tirāžā un tika pārdota pa 2 līdz 3 rubļiem, saņēmu 137 rubļus," stāstīja Vaikule.

Daudzi Krievijā Laimas teikto uzskatīja gandrīz vai par aizskarošu, izsaucot skarbu pretreakciju.

Laimas Vaikules jubilejas solo koncerts "Laima Vaikule & Freedom Ballet"

Šodien, 31. martā, daudzu iecienītā estrādes dīva Laima Vaikule svin savu 65. dzimšanas dienu, bet vakar "Arēnā Rīga" notika jubilejas ...

gallery icon

Nesen savu viedokli paudis arī mūziķis, komponists un dziedātājs Jurijs Antonovs, raksta "Starhit". "Šos Laimas Vaikules vārdus uztveru kā muļķību. Pirmkārt, viņa atsaucas uz Pugačovu, ka Alla uzturējusi Krieviju, kamēr Pugačova to nav teikusi.

Otrkārt, kas ir Laima Vaikule pat uz mūsu (nerunājot par pasaules) estrādes fona? Jā, nekas. Kad viņa runā par sevi, viņa pielaiko sev karalisko mantiju, ko nekad nav valkājusi," paziņoja dziedātājs.

foto: Ekrānzņēmums no video.
Krievu komponists Jurijs Antonovs.

Arī par mazajām algām, par kurām runāja Vaikule, Antonovs izteicās, norādot, ka PSRS laikā visiem maksāts maz. "Par kādām milzu algām ir runa, ja Laima Vaikule nekad nav bijusi top mākslinieku kategorijā?" pēkšņi paziņoja Antonovs.

Laima Vaikule un draugi tiekas pirms festivāla „Laima Rendez Vous Jūrmala 2017”

Laima Vaikule pirms festivāla „Laima Rendez Vous Jūrmala 2017” ne tikai tikās ar saviem skatuves partneriem, bet arī preses konferencē ...

gallery icon

"Paklau, Latvija ir maza valsts. Viņiem nav neviena cita kā Laima Vaikule un Raimonds Pauls. Jā, Raimonds Pauls ir izcils estrādes komponists. Un ļoti labs pianists. Savukārt Vaikulei bija zināma loma šansona attīstībā, es tā noteiktu viņas vietu un stilu. Te arī nav ko komentēt. Viņa izdarīja savu darbu. Paldies viņai par to. Un uz redzēšanos. Nevajag rupji, apvainot. Vienkārši pēc līdzīgiem viņas paziņojumiem pieklājīgi jāpasaka: uz redzēšanos, Laima. Tas nozīmē, ka nekad vairs netiksimies," secināja Jurijs Antonovs.

Laima Vaikule Ziemassvētku laikā uzstājas Jelgavā, Valmierā un Saldū

Laima Vaikule Ziemassvētku laikā uzstājas Jelgavā, Valmierā un Saldū.

gallery icon