foto: Publicitātes foto
Radio personība un DJ Maija Rozīte-Krištopane atklāj, kādu filmu skatīsies Ziemassvētku laikā
Kino
2022. gada 19. decembris, 20:00

Radio personība un DJ Maija Rozīte-Krištopane atklāj, kādu filmu skatīsies Ziemassvētku laikā

Reklāmas projekts

Jau vairāk nekā 145 filmas bez maksas iespējams noskatīties nākamās paaudzes televīzijā “Go3”, ko Lielo filmu festivāla ietvaros dāvina IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite”. Katru pirmdienu skatītājiem ir pieejamas vēl 7 jaunas filmas, un kopumā filmu piedāvājums tiks papildināts līdz pat nākamā gada martam. Šobrīd skatītāko filmu topa augšdaļā ir bērnu un ģimenes filmas, kas atrodamas arī radio personības un DJ Maijas Rozītes-Krištopanes skatītāko filmu izlasē. Kuru no jaunajām Lielo filmu festivāla filmām Maija plāno noskatīties Ziemassvētku gaidīšanas laikā?

Kā stāsta M. Rozīte-Krištopane, filmu skatīšanās ir viena no viņas iemīļotām aktivitātēm, kas atbrīvo prātu, uzlabo omu un ir viena no ģimenes saliedēšanās un kopā būšanas aktivitātēm. Maija mēdz skatīties filmas dažādos veidos - kinoteātrī, mājās, kā arī mobilajā telefonā, piemēram, noskatoties kādu filmu skaistumkopšanas procedūras laikā.

Nereti filmu izvēli nosaka tieši Maijas divi bērni (6 un 9 gadi), kurus, protams, vairāk interesē animācijas filmas, tāpat arī dažādas dokumentālas filmas par leģendāriem cilvēkiem, vēsturi, vidi un dzīvniekiem. Savukārt Maija vairāk iecienījusi komēdijas un psiholoģiskos trillerus. Viņu interesē arī vēsturiski stāsti, biogrāfiskas drāmas un detektīvi. “Galvenais, lai filmā ir spraigs, aizraujošs sižets un pozitīvs atrisinājums ar laimīgām beigām,” saka Maija, norādot, ka filmas mēdz viņu ļoti aizkustināt, un īpašu stāstu laikā viņa ir raudājusi ne mazums reižu. Starp filmu žanriem, kas Maiju uzrunā vismazāk, ir šausmu filmas un supervaroņu filmas. 

Maija novērtē kvalitatīvu mūziku, tāpēc ne mazāk svarīgs filmās ir “skaņu celiņš”.  “Manuprāt, svarīgākais mirklis filmā ir pasniegt “skaņu celiņu” tā, lai tas būtu neuzkrītošs, vienlaikus papildinot kopējo stāstu un palīdzot nostiprināt emocijas un asociācijas,” uzskata Maija.

Lielo filmu festivālā pieejama plaša filmu izvēle, un sev iecienītu žanru var piemeklēt ikviens. Līdz šim festivālā piedalījušies jau vairāk nekā 50 000 “Bite” klientu, turklāt kopumā filmu skatīšanās maratonā lietotāji pavadījuši jau 1 300 000 stundu!

Šonedēļ Lielo filmu festivāla piedāvājumu papildina asa sižeta filma, trilleris “Taking of Pelham 1 2 3”  ar Denzelu Vašingtonu un Džonu Travoltu galvenajās lomās. Filmas pamatā ir spriedzes pilns, satraucošs stāsts par to, kā izmainās Ņujorkas metro dispečera ikdienas darbs, cenšoties “sadarboties” ar noziedzniekiem, kuri nolaupījuši metro vilcienu un sagūstījuši pasažierus, apmaiņā pieprasot izpirkuma maksu. 

Trilleru un drāmu cienītāji novērtēs režisora Roberta de Niro filmu “The Good Shepherd”, kas stāsta par ASV izlūkdienestu darbu un kāda slepenā aģenta dzīves līkločiem. Filmā galvenās lomas atveido Oskara balvas ieguvēji Mets Deimons un Andželīna Džolija.

Šonedēļ animācijas žanra sadaļu papildina trīs jaunas bērnu un ģimenes filmas, tostarp “Stuart Little 2, kas stāsta par mazā pelēna Stjuarta un viņa kādreizējā ienaidnieka – kaķa Sniegapikas piedzīvojumiem, kopīgi glābjot kanārijputniņu Margolo. Tāpat arī filma “Open season” par meža dzīvnieku piedzīvojumiem, kā arī animācijas filma “Surf’s up” par pingvīnu pasaules sērfošanas čempionātu un tā jaunākā dalībnieka - lidojošā putnu sērfotāja Kodija Meverika izaicinājumiem.

Filmu klāstu papildina arī komēdijdrāma “Red rocket”, kas stāsta par kādreiz veiksmīgu vīrieša dzīvi, kurš, atgriežoties savās dzimtajās mājās, netiek pieņemts savas bēdīgi slavenās pagātnes dēļ. Savukārt mākslas cienītāji varēs noskatīties franču filmu “En Corps” (“Rise”) par daudzsološās dejotājas Elises izaicinājumiem, kura 26 gadu vecumā gūst traumu priekšnesuma laikā un meklē jaunus veidus, kā attīstīt sevi laikmetīgajā dejā.

Apskatot šīs nedēļas Lielo filmu festivāla jauno piedāvājumu, M. Rozīte-Krištopane kopā ar bērniem šonedēļ izvēlētos skatīties “Stuart Little 2”, dzīvojot līdzi mazā pelēna Stjuarta piedzīvojumiem. “Labas filmas varu skatīties arī atkārtoti. Visbiežāk tās ir komēdijas – ar vieglu saturu, taču tikpat labi arī animācijas filmas, kuras ik pa laikam atkāroti noskatāmies ar bērniem. Galvenais ir ievērot  filmu skatīšanās tradīcijas – lielais dīvāns pārtop par mīkstāko un ērtāko filmu skatīšanās vietu, iekārtojot to ar daudziem spilveniem un plediem. Citkārt filmu skatīšanās tiek papildināta arī ar veselīgām augļu uzkodām.”

Lielo filmu festivāla filmas, ko dāvā “Bite”, par brīvu varēs skatīties līdz 2023. gada 31. martam. Kopumā skatītājiem būs pieejamas 200 dažādu žanru filmas.Tāpat kā “Go3”, arī Filmu festivāla saturu var skatīties mobilajā ierīcē, datorā, planšetē vai TV.