foto: BACKGRID/ Vida Press
Laiems Peins no "One Direction" velta 50 stundas, lai uzgleznotu monarha portretu
Laiems Peins.
Slavenības
2022. gada 14. decembris, 10:06

Laiems Peins no "One Direction" velta 50 stundas, lai uzgleznotu monarha portretu

Jauns.lv

Bijušais britu puišu grupas “One Direction” dalībnieks Laiems Peins nesen atklājis, ka veltījis lielas pūles, lai izrādītu aizkustinošu cieņas apliecinājumu karalienei Elizabetei II. Viņš ar eļļas krāsām uzgleznojis Viņas Majestātes portretu. Šī darba radīšana prasījusi 50 stundu ilgu darbu.

Britu dziedātājs Laiems Peins savā “Instagram” kontā padalījies ar fotogrāfiju, kurā redzams viņa nepabeigtais darbs; tā gleznošana esot prasījusi 50 stundas.

Līdzās fotogrāfijai viņš pierakstījis: “Nepabeigts eļļas audekls, kur es gleznoju karalieni. Tas ir 4,5 pēdas (137 centimetri) augsts un aizņēma aptuveni 50 stundas... Dusiet mierā, Viņas Majestāte.”

Gleznā karaliene redzama ar Valsts diadēmu galvā – tas ir kronis, kas 1820. gadā tika izgatavots karalim Džordžam IV.

Karalienes Elizabetes II Briljantu kronis. Arī uz naudas, pastmarkām un vaska figūrai

gallery icon

Džordža IV valsts kronis ir oficiāli pazīstams kā “Briljantu diadēma” jeb “Briljantu kronis”. Karalis Džordžs IV 1820. gadā kompānijai “Rundell & Bridge” pasūtīja izgatavot kroni par 8216 sterliņu mārciņām. Tiek lēsts, ka šodien tā vērtība sasniedz gandrīz 800 000 sterliņu mārciņu, un tas ir viens no simboliskākajiem kroņiem britu karaļnama dārglietu kolekcijā.  

Briljantu kronis ir viens no karalienes atpazīstamākajiem kroņiem. Tas ir redzams karalienei galvā uz Lielbritānijas un Sadraudzības valstu monētām, pastmarkām un banknotēm – lai gan karaliene to sabiedrībā uzlika ārkārtīgi reti.

Aizvadītā gada aprīlī pēc Edinburgas hercoga prinča Filipa nāves britu dziedātājs uzgleznoja karalienes vīra portretu.

Laiems Peins saviem sociālo tīklu sekotājiem parādīja video, kurā redzama šī glezna, kas tapusi akvareļa tehnikā. Princis Filips tajā ir redzams ģērbies savā armijas uniformā.

Pie gleznas viņš pierakstījis: “Dusiet mierā, Viņa Karaliskā Augstība, princi Filip. Neliels veltījums jums, paldies par kalpošanu!”

Šerila un Laiems Peins

Bijušās meiteņu grupas „Girls Aloud” dziedātāja Šerila un bijušais puišu grupas „One Direction” dziedātājas Laiems Peins savas romantiskās attiecības publiski ...

gallery icon

Šerila un Laiems Peins Kannu kinofestivālā

Dziedātāja Šerila uz Kannu kinofestivālu devusies kopā ar savu jauno draugu, grupas „One Direction” dziedātāju Laiemu Peinu. Modes nama „Zuhair ...

gallery icon