foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Princis Harijs ar pārcelšanos uz ASV un dokumentālo filmu izdzīvo Diānas sapni
Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju 1995. gadā.
Slavenības
2022. gada 17. decembris, 05:26

Princis Harijs ar pārcelšanos uz ASV un dokumentālo filmu izdzīvo Diānas sapni

Jauns.lv

Jau agrāk apgalvots, ka Velsas princese Diāna pirms traģiskās nāves plānojusi pārcelties uz dzīvi ASV, un daudzi princesei tuvi cilvēki ir norādījuši - princis Harijs tagad patiesībā īsteno savas mātes sapni.

Prinča Harija un Meganas Mārklas “Netflix” dokumentālā filma ir daļa no pāra 100 miljonu dolāru vērtā darījuma ar straumēšanas gigantu. Lai gan pirmā daļa tika raksturota kā “klusums pirms vētras” skandaloza satura trūkuma dēļ, izskanēja arī informācija, ka “Lielbritānijas karalis un Velsas princis” vajadzības gadījumā “skarbi” atbildēs uz jebkādiem pārmetumiem.

Ainiņas no Meganas un Harija “Netflix” seriāla pirmā reklāmas treilera

gallery icon

Kamēr princis Harijs pirmās sērijas laikā vairākkārt mēģināja salīdzināt Meganu ar savu mirušo māti, vairāki Velsas princesei Diānai tuvi cilvēki norādījuši uz to, ka Harijs šobrīd īsteno savas mirušās mātes nepiepildītās vēlmes. Iepriekš tika apgalvots, ka Diāna pirms nāves plānojusi pārcelties uz dzīvi ASV un pat vēlējusies izveidot karjeru dokumentālā kino jomā.

Līdzīgi kā viņas jaunākajam dēlam, Diānai bija izteiktas simpātijas pret ASV, un, princese nopietni plānojusi pārcelšanos uz dzīvi okeāna viņā krastā pirms traģiski aprāvās viņas mūžs.

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon

Uzticības persona Stjuarts Pīrss, kurš strādāja par Diānas privāto runas treneri, apgalvoja, ka nelaiķe princese vēlējusies uzņemt dokumentālās filmas, līdzīgi kā Harijs to dara tagad, taču princese daudz komfortablāk jutusies kameras otrā pusē.

Pēc tam, kad aktieris Kevins Kostners uzrunāja Diānu, lai aicinātu viņu filmēties kino lentes “Miesassargs” turpinājumā, Pīrss paskaidroja: “Es atceros, ka viņa runāja par Kevina [Kostnera] brīnišķīgo ideju uzņemt filmu par viņu.”

“Viņa būtu palikusi kameras otrā pusē. Viņa apzinājās, ka ir daudz labāka kameras otrā pusē nekā objektīva priekšā.”

Princeses Diānas „dekoltē somiņas”

Princese Diāna pati savulaik ieviesusi apzīmējumu „dekoltē somiņas”. Kad viņa dziļi dekoltētā tērpā kāpusi ārā no automašīnām, viņa ar tām ...

gallery icon

Jautāts, vai princeses darbs būtu godalgots un atzīts, Pīrss norādīja: “Esmu pārliecināts, ka viņai būtu bijis ļoti viegli gūt sasniegumus.”

Turklāt, “Oskara” balvu ieguvušais britu filmu producents lords Deivids Putnams atklāja, ka bija runājis ar Diānas draugu Dodi Al-Fajedu par darbu pie filmas un TV projekta.

Lords Putnams sacīja: “Es nezinu, cik nopietni Dodi domāja par savu producenta praksi. Tās bija tikai iespējas, kas tika apspriestas.”

“Es nezinu, ar ko viņa bija runājusi. Bet viņa man jautāja: “Vai jūs domājat, ka tā ir laba ideja, un runāja par dokumentālajām filmām un par galvenajām kino iezīmēm.”

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon

Diānas ASV plāni bija diezgan pavirzījušies uz priekšu, kad viņa traģiski gāja bojā auto avārijā. Viņas bijušais sulaini Pols Barels telekanālam “CBS News” stāstīja: “Atceros, ka viņa savā viesistabā stāstīja par mājas plāniem Malibu, Kalifornijā, kas agrāk bija piederējusi Džūlijai Endrūsai. Viņa man teica: “Es pērku šo māju. Pērku šo māju, lai dotu Viljamam un Harijam jaunu skatījumu uz dzīvi.”

Īpašums bija Toskānas stila villa, ko 1997. gada jūnijā Dodi bija nopircis par 7,5 miljoniem ASV dolāru.

Pēc Barela teiktā, Diānai ļoti paticis, ka Amerikā nav šķiru sistēmas un viņa teikusi, ka “Amerikā neviens nav nosodošs”.

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.

gallery icon

Grāmatā “Protecting Diana: A Bodyguard’s Story” (“Aizsargājot Diānu: Miesassarga stāsts”)  Lī Sansams rakstīja par to, kā princese gatavojas atklāt žurnālistiem par saviem plāniem pārcelties uz ASV.

Sasnams dalījās atmiņās: “Tad viņa man pateica: ‘Es gribu braukt uz ASV un tur dzīvot, lai varētu tikt prom no tā visa. Vismaz Amerikā es viņiem patīku un viņi liks mani mierā.’”

Miesassargs jautājis Diānai, vai dēli viņai pievienosies, un princese paskaidrojusi, ka viņai nekad neļautu aizvest zēnus prom no dzīves karaliskajā ģimenē. Diāna miesassargam teikusi: “Droši vien es varēšu viņus satikt tikai skolas brīvlaikos.”

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon