0dienas
6stundas
23minūtes
12sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
TV

Laima Vaikule izsakās par "Doždj" ēterā izskanējušo aicinājumu palīdzēt Krievijas armijai

Jauns.lv

Dziedātāja Laima Vaikule sniegusi interviju ar Latvijas licenci raidošajam televīzijas kanālam "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), paužot tam atbalstu un norādot, ka ļoti cer, ka Latvijas valdība saprot, ka šis kanāls ir nepieciešams.

Laima Vaikule izsakās par "Doždj" ēterā izskanējuš...

Viņa norādīja, ka ikviens var kļūdīties, bet tas nemaina faktu, ka "Doždj" nekad nav mainījis savu nostāju.

"Ikviens var kļūdīties.[..] Un tas nenozīmē, ka es mainīšu savu viedokli par "Doždj" pēc tik daudziem gadiem, kad jūs esat pauduši patiesību. Tas ir briesmīgi. Viņš [raidījuma vadītājs Aleksejs Korosteļevs] kļūdījās, viņš saprot savu kļūdu. Vai pat tad, ja nesaprot, tas nav svarīgi," teica Laima.

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

Viņa atzīst, ka bijusi priecīga, kad uzzinājusi, ka Latvijā būs "Doždj". "Es esmu jūsu fane. [..] Ir lieliski, ja valstī pulcējas talantīgi cilvēki. Es uzskatu, ka Latvijai ir vajadzīgs "Doždj", jo mums ir daudz krievvalodīgo. Tas ir lieliski, ja cilvēki Latvijā var skatīties kvalitatīvu un godīgu informāciju. Es ļoti priecājos, ka jūs esat šeit, un ļoti ceru, ka Latvijas valdība saprot, ka mums ir vajadzīgs šis kanāls," intervijā teica Laima.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietu pret  "Doždj" par aicinājumu palīdzēt Krievijas armijai.

Alla Pugačova un Laima Vaikule Jūrmalā

Lieta ierosināta pēc 1.decembrī raidījumā "Zģes i seičas" ("Здесь и сейчас"/"Te un tagad") izskanējušā aicinājuma sniegt informāciju par mobilizēto Krievijas armijas karavīru dienestu frontē. Raidījuma vadītājs izteica cerību, ka telekanālam izdevies vairākiem karavīriem palīdzēt, piemēram, ar "ekipējumu vai elementārām ērtībām frontē".

NEPLP otrdien, 6.decembrī, sanāks uz sēdi, lai vērtētu situāciju.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš pastāstīja, ka padomes sēde paredzēta plkst.8.30, uzsverot, ka plašākus komentārus par situāciju varēs sniegt tikai pēc sēdes.

Šis var kļūt par trešo būtisko "Doždj" pārkāpumu pēdējo mēnešu laikā. Par trīs būtisku pārkāpumu izdarīšanu NEPLP ir tiesīga anulēt kanāla apraides atļauju.

Žurnāliste Jekaterina Kotrikadze piektdien raidījumā "Zģes i seičas" pavēstīja, ka "Doždj" nolēmis pārtraukt sadarbību ar Alekseju Korosteļevu, kurš ceturtdien vadīja raidījumu un izteicās par atbalsta sniegšanu Krievijas armijai.

Neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors Dzjadko un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju. Pēc tam "Doždj" pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.