foto: BACKGRID/ Vida Press
Ciena valsti, kurā dzīvo un pieņem tradīcijas. Daniels Kreigs kopš kļūšanas par ASV pilsoni ir īsts tās patriots
Daniels Kreigs.
Slavenības
2022. gada 25. novembris, 19:34

Ciena valsti, kurā dzīvo un pieņem tradīcijas. Daniels Kreigs kopš kļūšanas par ASV pilsoni ir īsts tās patriots

Jauns.lv

Lielbritānijā dzimušais aktieris Daniels Kreigs pastāstījis, ka kopš 2019. gada, kad kļuva par ASV pilsoni, ar prieku ik gadus svin Pateicības dienu un saprot šo svētku patieso nozīmi.

Daniels Kreigs, kuram pasaules slavu atnesa Džeimsa Bonda loma, atzinies, ka, dzīvojot ASV, viņam no sirds ir iepatikusies amerikāņu tradīcija atzīmēt Pateicības dienu. Pa šiem gadiem viņam tie esot kļuvuši par “vismīļākajiem svētkiem”.

Pirmdien, viesojoties pie Stīvena Kolberta sarunu šovā “The Late Show”, 54 gadus vecais aktieris dalījies savās izjūtās par rudenī ASV atzīmētajiem svētkiem.

“Es patiešām izprotu Pateicības dienu. Runa ir par pateikšanos, kā es to saprotu,” norādījis Kreigs.

Lielbritānijā dzimušais aktieris  2019. gadā paziņoja, ka viņam ir piešķirta ASV pilsonība. Kreigs to saņēma astoņus gadus pēc tam, kad par ASV pilsoni 2011. gadā kļuva viņa sieva aktrise Reičela Vaisa.

Daniels Kreigs, kurš ar ģimeni pastāvīgi dzīvo Ņujorkā, Pateicības dienu atzīmē jau vairākus gadus. “Es to atzīmēju jau kādu laiciņu. Domāju, ka tie, iespējams, ir mani mīļākie svētki,” atzinies ASV dzīvojošais britu aktieris.

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā.

gallery icon

“Labas lietas ir grūti izdarīt. Es neizsakāmi lepojos, ka esmu daļa no šī visa, ka man ir Amerikas pase un sevi saucu par imigrantu šajā valstī,” papildinājis aktieris.

Kreigs arī atzinis, ka viņš no sirds ir pieņēmis Pateicības dienas svētkus ar to nozīmi, taču “ne tik labi” izprotot svētku mielasta tradīciju, kā piemēram, dažādos pildījumus. “Manuprāt, tā ir pārmērība,” aizdomājies Kreigs.

Reičela Vaisa

gallery icon

“Tu pildi cāli vai tītaru,” viņš dalījies pārdomās par tradicionālo Pateicības dienas ēdienu. “Es domāju, ka to vispār vajadzētu gatavot kā atsevišķu ēdienu. Tas [pildījums] ir lielisks pats par sevi, bet manuprāt to nevajadzētu pasniegt kopā ar putnu.”

Daniela Kreiga jaunākā filma “Glass Onion: A Knives Out Mystery” šobrīd ir skatāma strīminga platformā “Netflix”.

Daniels Kreigs ir dzimis Česterā, Anglijā, bet viņa sieva Reičela Vaisa – Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā.

Daniels Kreigs filmā “Uz nažiem” (2019)

gallery icon