Slavenības
2022. gada 24. novembris, 09:59

Latvijas gada aktrise Čulpana Hamatova: "Es baidījos elpot”

Jauns.lv

Šogad teātra balvu pasniegšanas ceremonijā "Spēlmaņu nakts” par gada aktrisi par lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē "Post Scriptum" atzīta Čulpana Hamatova. Pēc kara sākuma Ukrainā viņa pameta Krieviju un pārcēlās uz dzīvi Latvijā. Hamatovai Latvija tagad nav tikai mājas vai patvērums, bet gan sākums pilnīgi jaunam posmam profesionālajā, radošajā dzīvē. Ko nozīmē pamest savu zemi un doties dzīvot svešumā? Par to un daudz ko citu aktrise Čulpana Hamatova stāsta raidījumā “Statuss:Brīvs”.

Aktrise atzīst, ka pēc kara sākuma Ukrainā bijusi baiļu pārņemta. “Es baidījos elpot. Es baidījos apmeklēt veikalus. Baidījos bērnus atstāt mājās vienus, baidījos šķirties no viņiem pat uz piecām minūtēm,” viņa saka.

Uz jautājumu, kādēļ talantīgi mākslinieki pamet Krieviju, Čulpanai Hamatovai ir skaidra atbilde: “Māksla nav iespējama bez brīvības. Ja nav brīvības, nav arī mākslas.”

Mākslinieki līksmo pēc "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas

Mākslinieki līksmo pēc "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas; 2022. gada 23. novembrī

gallery icon
174

Raidījumā “Statuss:Brīvs” žurnālists Sergejs Nikolajevičs sarunā ar Čulpanu Hamatovu iesaista aktrises ilggadējus draugus – Jaunā Rīgas teātra māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani, dzejnieku un mūziķi Juriju Ševčuku, mūziķi Diānu Arbeņinu un citus. Sarunā aktrise arī atskatās uz televīzijas hronikas kadriem, epizodēm no izrādēm un fragmentiem no filmām, kurās piedalījusies.

Aktrise Čulpana Hamatova uz sarkanajiem paklājiem Kannās, Venēcijā un citviet

gallery icon
13

“Grūti pateikt, ko viņa savā dzīvē vēl nav spēlējusi. Viņas lomu saraksts kinoteātrī pārliecinoši tuvojas simtam, vēl arī teātris, seriāli, dzejas programmas... Tas ir pārsteidzoši, cik daudz Čulpanai Hamatovai izdevies paveikt,” vērtē žurnālists Sergejs Nikolajevičs. Viņu interesē, kā Čulpana Hamatova jūtas Jaunā Rīgas teātra aktrises statusā un ko viņa vēlas patlaban visvairāk. 

Dailes teātrī pasniegtas ikgadējās "Spēlmaņu nakts" balvas, triumfē iestudējums "Rotkho"; 2022. gada 23. novembris

Dailes teātrī notika ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā triumfēja iestudējums "Rotkho", uzvarot kategorijā "Gada lielās formas izrāde", savukārt iestudējuma režisors ...

gallery icon
167

Žurnālista Sergeja Nikolajeviča projekta “Statuss:Brīvs”, kas veidots sadarbībā ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”, centrā ir lielu zvaigžņu un spilgtu radošu personību likteņi.

Pilno videointerviju ar Čulpanu Hamatovu raidījumam “Statuss:Brīvs” par aktiera profesiju, par karu Ukrainā, par viņas lēmumu pamest Krieviju, par to, kā veidojas Čulpanas Hamatovas dzīve Latvijā un daudz ko citu, skatieties portālā Jauns.lv.

Čulpana Hamatova uz JRT skatuves izrādē "Post Scriptum"

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums "Post Scriptum" ar izcilo krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu galvenajā un vienīgajā lomā. Monizrādes režisors ...

gallery icon
8

Krievijas kino un teātra zvaigzne - Tatarstānā dzimusī aktrise Čulpana Hamatova

gallery icon
7