foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
56 gadus vecā Selma Haijeka: "Kurš teica, ka man jāizskatās labi?"
Selma Haijeka.
Slavenības
2022. gada 23. novembris, 06:56

56 gadus vecā Selma Haijeka: "Kurš teica, ka man jāizskatās labi?"

Jauns.lv

Holivudas aktrisei Selmai Haijekai ir 56 gadi un no sava vecuma šī par sevi pārliecinātā sieviete nemaz nekautrējas. Viņai ne visai patīk sports, patīk garšīgi paēst un viņa nemoka seju ar nemitīgām "skaistuma injekcijām". Bet kāds tad ir viņas lieliskā izskata noslēpums?

Trenējas netrenējoties!

Selma Haijeka domā Holivudai netipiski - apturēt laiku viņa necenšas. "Es bieži saku: klausieties, man ir 50 gadu. Kurš teica, ka man jāizskatās labi? Pret manu ķermeni bijis tik daudz naida un nosodījuma! Nedomāju, ka es joprojām esmu "karsta mantiņa", bet manam vecumam un dzīvesveidam es patiešām vēl esmu ļoti nekas. Un pieņemu, ka tas ir meditācijas nodarbību rezultāts," atzīst Haijeka, kura ar meditāciju nodarbojas jau aptuveni 20 gadus.

Taču kopumā Selma nav traka sporta un pareiza uztura fane — viņai ne vienmēr ir laiks fiziskiem treniņiem saspringtā grafika dēļ, jo filmēšana var aizņemt pat 20 stundas no vietas.

Pilnvērtīgas nodarbības sporta zālē viņa var atļauties vidēji reizi nedēļā. Tāpēc aktrise iemācījusies pasīvi trenēt savu ķermeni. "Es strādāju ar sievieti Londonā, kura man iemācīja turēt savu ķermeni tā, lai muskuļi darbotos visu dienu. Tātad, pat tīrot zobus, jūs strādājat ar muskuļiem. Tā ir atjaunojošā joga. Viņa man iemācīja, kā tonizēt muskuļus, nesaspiežot tos.

Jūs tos atslābināt un koncentrējaties uz tām daļām, kuras vēlaties izmantot, bet nekad neiespringstat. Ja apzināsies savu ķermeni, būsi pārsteigts par efektu... Piemēram, kad tīru zobus, tad turu muguru taisni, bet elkoni plecu augstumā: tā trenējas stāja un bicepss. Vai, piemēram, kāpju pa kāpnēm ar muguru uz priekšu, lai uzlabotu koordināciju," neparastajās prasmēs dalās zvaigzne.

Arī uz skrejceliņa Haijeka izklaidējas, cik vien var - cenšas sarežģīt parasto skrējienu un tam pievieno dejas elementus. Kā jau varēja nojaust, aktrisei nepatīk rutīnas vingrinājumi, taču deja viņu atraisa, kā arī labi ietekmē figūru. Uzturēt formu palīdz arī ikdienas pastaigas ar suņiem, kuru Selmai ir astoņi. 

Neraugoties uz pasīvo fizkultūru, ik pa laikam Selma uzrunā profesionāļus, kas viņai izvēlas vingrojumu kompleksu. Sāra Šīrsa, kura agrāk bija Haijekas trenere, reiz pastāstīja, ka aktrise dod priekšroku kardio un augsti intensīviem intervāla treniņiem, kā arī nelieliem spēka treniņiem: pietupieni ar lēcienu u.c. Treniņi ir īsi - 25 līdz 30 minūtes, bet katru dienu.

Tonizē ādu un tur muskuļus tonusā peldēšana, kas ir viena no Salmas iecienītākajām nodarbēm. Viņa Instagram bieži dalās ar fotogrāfijām, kur pozē okeānā, un redzams, ka ūdens viņai sagādā milzīgu baudu.

"Es esmu laimīga, kad ēdu"

Runājot par pareizu uzturu, slavenība ne reizi vien teikusi, ka nemīl un neprot sēdēt uz diētām. Tieši otrādi - Haijekai patīk paēst! "Kad izjūtu stresu, vēršos pie ēdiena pēc mierinājuma. Esmu laimīga, kad ēdu," atzīst Salma, un šajā frāzē daudzi var atpazīt sevi.

Tomēr viņa uzmanīgi seko savam svaram. Ja Selma manāmi pieņemas svarā, tad ievieš uztura ierobežojumus, bet uz neilgu laiku. "Ja jūs daudz trenēsieties un maz ēdīsiet, jūsu āda ātri zaudēs tonusu, sāks novecot," atgādina zvaigzne.

Runājot par savu uzturu, Haijeka saka: "Buljona trauciņā pievienoju ēdamkaroti ābolu sidra un šo maisījumu dzeru katru dienu. Tajā ir ļoti daudz kolagēna, olbaltumvielu un minerālvielu. Pateicoties tam, varu nedurt botoksu, no kura ļoti baidos. Pareizie tauki ir nepieciešami mūsu organismam - tie atjauno ādas, matu, nagu struktūru."

Vēl viens Haijekas tvirtā ķermeņa noslēpums ir kvalitatīva masāža: "Man ir masieris, bet viņa dzīvo Japānā. Viņa Londonā ierodas tikai ik pa laikam. Bet, kad viņa ir tur, viņa ir mans slepenais ierocis. Masāža piesātina ar skābekli, aktivizē asinsriti un saglabā muskuļus veselus un tvirtus."

"Es nekad neattīru ādu no rītiem"

Ticēt vai ne, katrs var izlemt pats, bet Selma apgalvo, ka līdz šim nav lietojusi botoksu vai izmantojusi fillerus. "Dažreiz man šķiet, ka man kaut kas ir jādara, bet es nezinu, ko tieši," dalījās aktrise.

Vēl viens sevis kopšanas triks, kas daudziem var šķist dīvains, - Haijeka no rīta neattīra ādu. Viņa neizmanto mazgāšanas putas un želejas, pie kurām esam tik ļoti pieraduši. Zvaigzne uzskata, ka miega laikā āda reģenerējas.

foto: Crollalanza/Shutterstock/ Vida Press
Selma Haijaka 1997. gadā.

"Es nekad neattīrīšu ādu no rītiem. Mana vecmāmiņa man iemācīja, ka naktī āda piepilda visu to, ko dienas laikā zaudējusi. Ja es to pirms gulētiešanas rūpīgi iztīrīšu, kāpēc lai tā būtu netīra, kad pamodīšos?" jautā Selma.

Haijekas kosmētikā ir rozā ūdens, aerosoli, mitrinošs krēms un kokosriekstu eļļa. "Jūsu ādai ir jāelpo, tai ir jāatjaunojas pašai, nevis ar kosmētikas produktiem. Tāds ir jaunības un skaistuma noslēpums," pārliecināta ir aktrise.

No pludmales līdz vīnogu laukiem: Selmas Haijekas košā dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon

Selma Haijeka un Antonio Banderass uz sarkanā paklāja un kino

gallery icon