Slavenības
2022. gada 22. novembris, 06:10

FOTO: Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule ālējas ar pankiem un apķēpā sienas

Žurnāls "Kas Jauns"

Par varen jautru notikumu Dailes teātra spožajam aktieru pārim Artūram Skrastiņam un Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai izvērtās režisora Viestura Kairiša kinofilmas "Janvāris" pirmizrādes svinības kinoteātrī "Splendid Palace".

11. novembrī, Lāčplēša dienā, ar pilnām skatītāju zālēm kinoteātrī "Splendid Palace" un atklāšanas seansiem daudzviet Latvijā sāka publikai izrādīt Viestura Kairiša jauno filmu "Janvāris", kas stāsta par jaunu cilvēku pieaugšanu 1991. gadā, kas zināms kā barikāžu laiks.

Skrastiņu pāris filmas "Janvāris" pirmizrādē

Aktieri Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa filmas "Janvāris" pirmizrādē 2022. gada 11. novembrī kinoteātrī "Splendid Palace".

gallery icon

Notikumam par godu "Splendid Palace" pagalms bija tematiski iekārtots, un abpus sarkanajam paklājam bija izvietoti degoši un dūmojoši ugunskuri, kravas auto un prettanku “eži”, bet foto sienas vietā bija uzslieta aizsargsiena, kur līdzās grafiti ķēpājumiem ar asinssarkaniem burtiem greznojās filmas nosaukums - "Janvāris".

Ierodoties pirmizrādes norises vietā, vārda tiešākajā nozīmē ar muti vaļā palika Dailes teātra zvaigžņotais pāris Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Artūrs Skrastiņš, kam Viesturs Kairišs jaunajā filmā piešķīris, iespējams, vienu no Skrastiņa līdz šim kino karjerā īsāko “ētera laiku” tikai vienā epizodē, taču aktiera atveidotais varonis ir nudien spilgts un atmiņā paliekošs.

Kairiša filmas "Janvāris" pirmizrāde 2022. gada 11. novembrī

gallery icon

Jau uz sarkanā paklāja Artūru un Ilzi apstāja trakulīgu jauniešu panku pulks, kas, iespieduši aktieriem rokās grafiti krāsas flakonus, aicināja viņus atstāt savas piemiņas zīmes uz betona kluču sienas.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

To viņi arī aizrautīgi darīja, un pēc tam tikpat labprātīgi klausīja, kad tika aicināti zem "Janvāra" uzraksta kopā fotografēties. Jestrais vakara iesākums tik ļoti iepriecināja Skrastiņu pāri, ka tikpat priecīgi un jautri noskaņoti viņi arī ļāvās turpmākajai vakara izbaudīšanai. Kinoteātrī abiem sanāca satikties gan ar kolēģiem, gan draugiem un radiem, tostarp Artūra Skrastiņa māsīcu Loti Gediņu un Ilzes vecākiem Māru Zālīti un Jāni Ķuzuli, kā arī brāli Jāni Ķuzuli.