Pīrss Brosnans māk rīt uguni, Bobs Dilans kaļ metālu - slavenības un viņu neparastie talanti
Margota Robija un tetovējumi.
Slavenības
2022. gada 20. novembris, 06:31

Pīrss Brosnans māk rīt uguni, Bobs Dilans kaļ metālu - slavenības un viņu neparastie talanti

Žurnāls "Kas Jauns"

Neraugoties uz sasniegumiem, slavenības taču ir tādi paši kā vienkāršie cilvēki. Kad nav aizņemti ar miljonu pelnīšanu, viņi ēd, guļ un biežāk vai retāk – nodarbojas ar hobijiem.

Pati kā mūzikas instruments

"Oskaram" nominētā aktrise Keira Naitlija televīzijas šovos ne reizi vien atrādījusi un pierādījusi savu neierasto talantu – izmantot zobus kā instrumentu mūzikas melodiju atskaņošanai.

To viņa nodemonstrējusi arī savā "Instagram" kontā un nosaukusi par savu “vienīgo ballīšu triku”. Aktrise dīvaino talantu esot apguvusi jau skolas laikā, kad kāds klasesbiedrs ar šo pašu prasmi piedalījies TV talantu šovā, un, protams, konkurences un ziņkārības dzīta, Keira juta nepieciešamību to iemācīties.

Keiras Naitlijas stils gaidību laikā

Aktrises Keiras Naitlijas ģērbšanās stils gaidību laikā.

gallery icon

Māksliniece pēc pāris dzērieniem

Izmantot apzīmējumu “māksliniece” būtu par skaļu, tomēr aktrisei Margotai Robijai ir talants jeb ieradums tetovēt.

Aktrise Margota Robija

Aktrise Margota Robija.

gallery icon

Viņai pieder "eBay" iegādāta tetovēšanas mašīnīte, un ar to gadu laikā viņa esot radījusi vismaz 100 tetovējumu, tostarp savas "Pašnāvnieku vienības" filmēšanās grupas kopīgo tetovējumu ar burtu virknējumu SKWAD. “Pēc pāris dzērieniem visi vienmēr grib tetovējumu. Sākumā man nācās lūgties, bet ar laiku tetovēšana kļuva par ierastu praksi,” aktrise smejas.

Margota Robija un tetovējumi.

Nāvējošs talants

Aktiera Kristofera Volkena viens no pirmajiem darbiem, kas, nenoliedzami, ir arī talants, bija lauvu pieradināšana.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Kristoferam Volkenam patīk kaķi.

Viņš esot strādājis cirkā par lauvu treneri. To Volkens pats komentējis: “Kurš gan spētu no tāda darba atteikties?” Kristoferam bija 16 gadu, un darbs ilga vienu vasaru, tomēr ar lauveni Šebu esot bijis brīnišķīgi pavadīts kopīgs laiks: “Ienākot viņas būrī, novicināju pātagu. Viņa slinki piecēlās un apsēdās kā suņuks. Reizēm arī nedaudz uzrūca. Man ļoti patīk kaķi, viņi ir lieliska kompānija.”

Džeimsa Bonda stilā

Nav nekā tāda, ko nespētu paveikt Džeimss Bonds. Tāds ir arī viņa kādreizējais atveidotājs aktieris Pīrss Brosnans.

foto: CAMERA PRESS/Robin Pope / Vida Press
Pīrss Brosnans.

Īru izcelsmes zvaigznei piemīt delikāts talants – uguns rīšana, ko viņš esot apguvis jau 1969. gadā un gadiem ilgi turpinājis kopt un attīstīt. “1969. gadā piedalījos radošajā darbnīcā, kur mācīja spēlēties ar uguni. Bija sapulcējušies daudz cilvēku, starp kuriem bija arī sievietes bez krekliņiem un krūšturiem, tāpēc izlēmu pievienoties. Krūšturu un krekliņu nebija tāpēc, ka ielu mākslinieks mācīja liesmu vadīt tieši pāri krūtīm. Tā uguns rīšana vēl aizvien ir ierakstāma manā CV,” patiesos hobija iemeslus atklājis aktieris.

Līdzsvara triks

Aktierim Markam Rafalo ir iespaidīgs slēptais talants – viņš prot (un dara to meistarīgi) braukt ar vienriteni.

Viņš šo balansēšanas meistarstiķi esot apguvis 12 gadu vecumā (līdz ar citiem cirka trikiem) un "The Graham Norton Show" pierādīja un nodemonstrēja – lai arī uz tā nebija braucis “gandrīz 25 gadus”, šīs spējas nav zudušas.

No viņas ir jāuzmanās

Kā izrādās, aktrises Džīnas Deivisas talants nav tikai aktiermeistarība, bet arī šaušana ar loku.

foto: CAMERA PRESS/Jeff Christensen / Newsmakers / Vida Press
Džīna Deivisa mērķē.

Tik augstā līmenī, ka viņa 1999. gadā ir piedalījusies olimpisko spēļu atlasē. No 300 sievietēm ieņēma augsto 29. vietu, bet vietu izlasē tas nedeva. “Līdz pat šim mirklim neviens nezināja par loka šaušanu. Tas bija mans mazais noslēpums,” pēc gadiem atklāja gandrīz profesionālā šāvēja.

Aizslēgt un atslēgt

Mūziķis Bobs Dilans savulaik ir aizrāvies ar dažādiem projektiem.

foto: Nils Jorgensen/Shutterstock/ Vida Press
Boba Dilana meistardarbs.

Iespējams, neierastākais ir metāla kalšana. 2013. gadā Londonas mākslas galerijā Halcon eksponējot septiņus leģendārā mūziķa kaltos vārtus, autors komentēja: “Visu mūžu esmu bijis blakus dzelzij. Esmu dzimis un audzis dzelzsrūdas valstī, kur to katru dienu varēja ieelpot un sasmaržot. Mani vilina tieši vārtu kalšana, jo tos var aizvērt un atvērt, tie ļauj ieplūst gadalaikiem, vēsmām. Ieslēgt un izslēgt.”

Nirējs

Aktieris Džeisons Steitems reiz bija tik labs daiļlēcējs, ka 1990. gadā pārstāvējis Angliju Nāciju sadraudzības spēlēs.

Uz olimpiādi viņš gan netika (“tas ir mans sāpīgais mirklis”), tāpēc secinājis: “Pārāk vēlu sāku. Iespējams, tā nebija mana lieta, vajadzēja pamēģināt arī citus sporta veidus.” Par laimi, aktiera karjera gan izrādījās viņējā.