Slavenības
2022. gada 10. novembris, 06:45

Gluzunovi atkal kopā, bet precēties nevar. Elīnas mīļotais joprojām nav šķīris laulību ar taizemieti

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Elīna Gluzunova ar dzīvesbiedru Artjomu un abu trim bērniem - Anabellu, Lukasu un Tomasu - piekrituši uzaicinājumam piedalīties kanāla "360TV" realitātes šovā "Ģimene burkā" un ir jau atgriezušies TV ēterā. Lielākoties pāris runās par savām attiecībām, kā pārvarējuši krīzi.

Lai gan mēdz teikt, ka nav iespējams divreiz iekāpt vienā un tajā pašā upē jeb nav ieteicams atjaunot attiecības, ja tās nav bijušas veiksmīgas, taču vai tad šie stereotipi būtu attiecināmi uz visām ģimenēm un attiecībām?

Galvenais, lai netiek pārkāptas bērnu robežas

Elīna un Artjoms par pārvarēto attiecību krīzi un piedzīvoto šķiršanos runās un stāstīs realitātes šovā "Ģimene burkā"Pirms gada pāris jau piedalījās šajā pašā TV projektā. “Šoreiz ģimenes konsīlijs arī pieņēma lēmumu par labu piedalīties šovā un parādīt, ka ir iespējams izkļūt no samilzušas attiecību krīzes, turpināt pielāgoties apstākļiem, pieslīpēties viens otram un ka tas ir iespējams,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklājusi Gluzunova, piebilstot, ka šovā būs redzama visa kuplā ģimene, tajā skaitā arī pāra bērni.

foto: no privātā arhīva
Elīnas un Artjoma ģimenē aug trīs bērni.

“Kad mums ar Artjomu sākās šķiršanās epopeja, man ļoti daudz cilvēku rakstīja sociālajos tīklos un vaicāja – kā mēs spējam komunicēt, kā spējam turpināt ikdienas gaitas, it kā nekas nebūtu bijis? Tas nebija viegli! Nav jau tā, ka nekas nebūtu noticis mūsu starpā. Vienkārši devām viens otram iespēju sevi pierādīt, un redzēsim, kur tas mūs aizvedīs. Bet, kamēr viss ir kārtībā, tikmēr ar savu piemēru varam iedvesmot kādu citu pāri pārkāpt savam ego un mēģināt atrisināt lietas, kuras citkārt ir vēlme nolikt malā. Šovā rādīsim savas ģimenes ikdienas gaitas – bērnu mācību procesu, attiecību problemātiku, piemēram, kā pārdzīvot aizvainojumu,” tā Elīna Gluzunova.

foto: Publicitātes
Gluzunoviem ir bagāta attiecību pieredze.

Vaicājot, vai nav vēlme šova laikā pārim beidzot mīt gredzenus un oficiāli apprecēties, Elīna ievieš skaidrību: “Šovā tiks runāts par Artjoma šķiršanās procesu [Artjoms ir oficiālā laulībā ar taizemieti – KJ]. Tas tik ātri nesokas, jo tā ir trešā pasaules valsts. Viss šķiršanās process norit caur vēstniecību, un tas ir komplicēti. Es jau tur neko nevaru ietekmēt un nevaru pasteidzināt. Diezin vai mēs paspēsim to visu sakārtot, lai tajā laikā, kamēr filmēsimies šovā, apprecētos. Pagaidām esam piekrituši šovā būt līdz sezonas noslēgumam. Vai piedalīsimies nākamajā sezonā, tas vēl mums pašiem nav skaidrs, jo būs atkarīgs no vairākiem faktoriem. Tad jau redzēs, kā mums izdosies! Piedaloties iepriekš šovā, izjutu cilvēku lielu uzmanību un interesi. Es gan neesmu no tiem, kas kaut ko slēpj, bet man likās, ka ir jau par daudz, jo brīdī, kad kaut kas aizskar manus bērnus vai pret viņiem mainās attieksme skolā, es uzreiz sāku pārdomāt. Ļoti sargāju bērnus, man ir svarīga viņu labsajūta, lai netiek pārkāptas viņu robežas un viņi ir aizsargāti.”

foto: no privātā arhīva
Elīnas un Artjoma ģimenē aug trīs bērni.

Sešas mokošas naktis bez ģimenes

Pavisam nesen Elīna devās nedēļu ilgā komandējumā uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu. Viņa teic, ka prombraucot vīrs viņai atzinies: “Es ļoti priecājos par tavu iespēju, bet... esmu ļoti greizsirdīgs!” “Man liekas, ka vīrietim atzīt, ka viņš ir greizsirdīgs, ir ārkārtīgi grūti, jo vieglāk jau ir pateikt: “Ak, tu tāda, tu tik gribi ātrāk tikt ārā no mājām, jo tev darbs pirmajā vietā un ģimene neinteresē!”. Kamēr biju komandējumā, vīrs mani atbalstīja. Viņš manā prombūtnē lieliski tika galā, pieskatot abus vecākos bērnus. Jaunākais gan lielākoties bija pie Artjoma mammas, kas ļoti daudz mums palīdzēja, lai es varētu doties komandējumā. Vienmēr esmu teikusi, ka Artjoms ir ļoti labs tētis. Ja vajag, viņš visu izdara. Ikdienā viņš varbūt bērnu pieskatīšanas lietu vairāk uztic man, bet šoreiz pārliecinājos, ka es varu viņam uzticēties. Taču man šā brauciena laikā ļoti pietrūka ģimenes. Sešas prombūtnes naktis bija ļoti mokošas. Un tā arī sakrita, ka šis ceļojums pārklājās ar manas vecmāmiņas nāvi. Līdz ar to man nebija emocionāla pacilājuma, dodoties prom no Latvijas, es drīzāk biju depresīva. Tas bija milzīgs trieciens, jo viss caurvijās ar skumjām,” pastāsta Elīna.

ATTIECĪBU VĒSTURE – DRĀMAS NETRŪKA

Elīnu un Artjomu, un viņu trīs atvases – Anabellu, Lukasu un Tomasu – iepazinām kā dalībniekus realitātes šovā "Ģimene burkā". Tieši tāpēc arī kuplās ģimenes šķiršanās daudziem realitātes seriāla vērotājiem bija liels pārsteigums un negaidīts notikumu pavērsiens. Gan Elīna, gan Artjoms šķiroties pauda savu versiju par attiecību izjukšanu.

Atklājās, ka Artjoms pirms desmit gadiem, kad vēl nebija saticis Elīnu, bija reģistrējis laulību ar taizemieti, ar ko iepazinies masāžas laikā. Kopdzīvei ar taizemieti gan nav bijis lemts ilgs mūžs – sieviete bijusi spiesta Latviju pamest, un abi laulātie vairs nav tikušies. Tā kā šī laulība nebija oficiāli šķirta, Artjoms nevarēja precēt Elīnu.

foto: Publicitātes
Šovā "Ģimene burkā" Gluzunovus redzējām jau iepriekš.

Šā gada sākumā, kad Elīna un Artjoms pašķīrās, dziedātāja, runājot par šķiršanās iemesliem, stāstīja: “Mēs jau sevi šajās attiecībās sen bijām izsmēluši. Mums vienam pret otru ir bijuši visādi aizvainojumi. Tāpēc labākais lēmums bija šķiršanās. Nebijām oficiāli precējušies. Un jāteic, ka, iespējams, arī šis fakts jau kopš attiecību pirmsākumiem mani mazliet aizvainoja. Jau būdama meitene, sapņoju par ģimeni, baltu līgavas kleitu, par kāzām un bērniem, kas dzimuši laulībā.”

Pēc Elīnas izteikumiem medijos arī Artjoms Gluzunovs nāca klajā ar saviem paziņojumiem par attiecību aizkulisēm. Uzzinājām, ka viņš esot krāpis dzīvesbiedri. Attiecību laikā ļāvies sānsolim un meklējis mierinājumu citas sievietes sabiedrībā. Tas esot bijis tikai viens sānsolis. “Es negāju pa kreisi, es meklēju mierinājumu,” savu rīcību skaidroja Artjoms, saucot to par nejaušu gadījumu.

Pēc vaļsirdīgajām atklāsmēm publiskajā telpā sarunā ar "Kas Jauns" Artjoms atzinās, ka pārāk dziļi aizvainojis Elīnu, atzīstot, ka ir pāršāvis pār strīpu: “Varbūt es Elīnu biju kaut kā nepareizi atbalstījis? Varbūt man vajadzēja ar viņu vairāk komunicēt, vairāk izrunāties, ka esmu viņai līdzās un atbalstu? Es vienkārši esmu tāds cilvēks, kas nekad neizrāda savas emocijas.”

Un jau vasarā Elīna atzina: “Tas bija liels pārdzīvojums un ļoti grūts posms manā dzīvē. Man ir žēl, ka tas viss nonāca publiskā apskatē, bet no kļūdām ir jāmācās.

Uzskatu, ka šis nav īstais laiks, kad mums vienam otru vajadzētu kritizēt, bet gan atbalstīt un nonākt pie kompromisiem, un strādāt pie attiecībām, lai tā vairs negadītos. Negribas, lai bērni no tā cieš. Iespējams, par to mums abiem jau vajadzēja domāt nedaudz agrāk, bet nu pēc kara jau visi ir gudri. Jā, cīnīsimies un strādāsim pie attiecībām, un tad jau redzēs, kur tas mūs aizvedīs.” Un kur tad aizveda? Re, atkal uz šovu!