foto: Robin Platzer/TwinImages/SipaUSA/ Vida Press
Vūpija Goldberga seko virknei slavenību, kas pēc Īlona Maska stāšanās "Twitter" vadītāja amatā pamet šo platformu
Vūpija Goldberga.
Slavenības
2022. gada 8. novembris, 19:15

Vūpija Goldberga seko virknei slavenību, kas pēc Īlona Maska stāšanās "Twitter" vadītāja amatā pamet šo platformu

Jauns.lv

“Man pietiek ar “Twitter”,” – paziņojusi populārā amerikāņu komēdijaktrise Vūpija Godberga un pametusi šo “juceklīgo” platformu pēc tam, kad tās vadību pārņēmis miljardieris Īlons Masks. Aktrise nav vienīgā slavenība, kas pēc Maska stāšanās amatā pieņēmusi lēmumu deaktivizēt savu kontu šajā sociālās saziņas platformā.

“Dažas runas nav piemērotas vārda brīvībai,” par “Twitter” jauno politiku ir sašutusi Vūpija Goldberga.

Aktrise sekojusi virknei slavenību, kas pēc Īlona Maska vadības pārņemšanas atteikusies no “Twitter” lietošanas.

Maska vadīšanas stils jau izpelnījies plašu kritiku. Koncerna “Tesla” dibinātājs miljardieris Īlons Masks tūlīt pēc stāšanās jaunajā amatā paziņoja, ka visiem verificēto “Twitter” kontu īpašniekiem (kas gribējuši, lai pie viņu konta ir zilā emblēma, kas apliecina konta īstumu) būs jāmaksā ikmēneša maksa astoņu ASV dolāru apmērā.

Vūpija Godberga izdod ārstnieciskās marihuānas līniju sievietēm

Holivudas aktrise Vūpija Goldberga sadarbībā ar marihuānas eksperti Maiju Elizabeti nodibinājusi kompāniju „Woopi & Maya”. Tajā iekļauti ārstnieciski produkti, kuru ...

gallery icon

Pirmdien, 7. novembrī, savā šovā “The View” Goldberga sacīja, ka “Twitter” kļuvis par “haosu”, kopš Masks paņēmis tā vadību.

“Ir pagājusi nedaudz vairāk kā nedēļa, kopš Īlons Masks pārņēma “Twitter”, un šī vieta ir haoss,” viņa sacīja.

“Šodien es izstājos, jo man ir sajūta, ka tas ir tik juceklīgs, un man ir apnicis, ka tagad atkal tiek bloķēta noteikta veida attieksme. Tāpēc es izstāšos. Ja viss sakārtosies un es jutīšos komfortablāk, varbūt atgriezīšos. Bet no šī vakara es beidzu saistības ar “Twitter”. Man pietiek.”

“Cilvēki turpina teikt, ka [tviteris] tā ir brīva runa, bet dažas runas nav piemērotas vārda brīvībai,” piebilda Goldberga. “Tāpēc visiem būtu tam jāpiekrīt. Bet, ja cilvēki turpinās teikt – ‘Tu aizskāri manu runas brīvību’, tā būs problēma. Zināt, ko? Tā ir mūsu problēma. Bet šodien tā nav mana problēma, jo esmu prom.”

Citu “Twitter” pamešanas iemeslu skaitā populārā sarunu šova vadītāja minēja esošo “Twitter” darbinieku atlaišanu un komiķes Keitijas Grifinas konta liegšanu.

Grifinu izraidīja no šīs sociālās saziņas vietnes, jo viņa izmantojusi savu kontu uzdodoties par Masku. Viņa gan ir atgriezusies, izmantojos savas mirušās mātes kontu.

Pirms Goldbergas, par sava konta deaktivizēšanu pavēstījusi modele Džidži Hadida, paziņojot ka platforma kļuvusi par “naida un fanātisma miskasti”.

Par aiziešanu no “Twitter” pēdējās dienās paziņojuši Braiens Kopelmans, Tea Leoni, Šonda Raimsa, Sāra Bareilza, Tonija Brekstone, Ēriks Larsens un citi.