foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Atklāts Hagrida lomas atveidotāja Robija Koltreina nāves iemesls
Koltreins atveidojis milzi Hagridu Harija Potera filmu sērijās
Slavenības
2022. gada 23. oktobris, 17:43

Atklāts Hagrida lomas atveidotāja Robija Koltreina nāves iemesls

Jauns.lv

Skotu aktieris Robijs Koltreins, kurš mūžībā 72 gadu vecumā devās 14. oktobrī, miris smagu veselības sarežģījumu dēļ, atklāj britu mediji.

Tautā iemīļotais aktieris, kurš atveidojis milzi Hagridu populārajās Harija Potera filmu sērijās, miris vairāku veselības problēmu, tostarp orgānu mazspējas, dēļ, liecina viņa miršanas apliecība.

Kā vēstī britu mediji, Harija Potera filmu zvaigzne jau kādu laiku juties slikti un cīnījies ar diabētu un aptaukošanos.

“Harijs Poters”: atgriešanās pēc 20 gadiem

gallery icon

Koltreins nomiris no sepses, apakšējo elpceļu infekcijas un sirds blokādes, vēsta laikraksts "The Mirror".

Sepse jeb asinssaindēšanās rodas, organismam reaģējot uz smagu infekciju, savukārt sirds blokāde notiek, kad elektriskie impulsi, kas atbild par sirds darbību, tiek aizkavēti vai bloķēti.

Britu mediji norāda, ka aktieris savulaik pārlieku aizrāvies ar alkoholu, reiz kādā intervijā atzīstot, ka dienā varētu izdzert pat pudeli viskija.

72 gadus vecais aktieris sirdzis arī ar osteoartrītu, kā dēļ viņš vēlākajos gados pārvietojies ratiņkrēslā un piedzīvojis "pastāvīgas sāpes". 2020. gadā Koltreins intervijā laikrakstam "Daily Express" sacīja, ka ar sāpēm cīnās 24 stundas diennaktī.