Baltezera kapos uzstādīts piemineklis Mārtiņam Rītiņam

Baltezera kapos uzstādīts piemineklis pazīstamajam šefpavāram Mārtiņam Rītiņam, kas mūžībā devās šā gada 11. februārī.

gallery icon
105
Slavenības
2022. gada 18. oktobris, 14:59

Mārtiņa Rītiņa brālis Jānis skaidro, kur liktas no šefpavāra mantojumā atstātās lietas

Žurnāls "Kas Jauns"

Saulainā oktobra sestdienas pēcpusdienā Baltezerā klusā un sirsnīgā atmosfērā, izrādot cieņu un daloties atmiņās, tika atklāts piemineklis, uzstādīts par godu izcilajam šefpavāram Mārtiņam Rītiņam, kas mūžībā devās šā gada 11. februārī 72 gadu vecumā.

Žurnālam "Kas Jauns" viņsaulē aizgājušā šefpavāra brālis Jānis Rītiņš atklājis, kur tiek un tiks liktas tās lietas, kas palikušas mantojumā.

Pēdējā gaitā pavada šefpavāru Mārtiņu Rītiņu

Sestdien, 19. februārī, Baltezera baznīcā pēdējā gaitā tika pavadīts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. 11. februārī tika saņemta sēru vēsts par viņa ...

gallery icon
157

 

Jānis Rītiņš žurnālam "Kas Jauns" atzina, ka nu jau ar brāli Andreju pieņēmuši faktu, ka Mārtiņa vairs nav. “Ir grūti. Ir! Taču esam to pieņēmuši. Katram pienāks tā diena. No tā neviens nevar izbēgt. Arī man nav bail no tā, ka nomiršu. Jo pēc nāves neko vairs nezināšu. Tu aiziesi uz to pašu vietu, no kurienes atnāci. Un tu neko vairs nezināsi, it kā nebūtu vispār bijis. Es neticu, ka mēs aiziesim debesīs. Jāpriecājas, ka mēs te bijām, ka redzējām visu šo dzīvi, šo burvīgo pasauli,” saka Jānis.

Mārtiņam Rītiņam - 70! Šefpavāra sabiedriskā dzīve bildēs

gallery icon
135

Viņš stāsta, ka šobrīd aizvien vēlas atbrīvoties no viņsaulē aizgājušā brāļa lietām, bet daļa jau nodotas labdarībai Ukrainas karā cietušajiem. “Mārtiņa ziemas apģērbs, zābaki, viņa visa siltā veļa, cepures. Atradām arī viņa pagrabā atstātās lietas. Pārdevām Mārtiņa golfa nūjas, velosipēdu un to naudu noziedojām Ukrainai. Ļoti sekojam līdzi visiem notikumiem, kas saistās ar karu Ukrainā.

Zinām, ka arī Mārtiņš nebūtu bijis vienaldzīgs šajā sakarā. Viņš noteikti palīdzētu, kā varētu.

Viņš viennozīmīgi būtu ukraiņu pusē. Vēl plānojam pārdot vīna skapi Mārtiņa draudzenei, ar kuru brālis bija pazīstams daudzus gadus. Arī tos iegūtos līdzekļus ziedosim Ukrainai. Tāpat arī pārdosim vīnus, kas savulaik dāvināti Mārtiņam, un naudu ziedosim labdarībai,” nosaka Rītiņš.

Ciemos pie Mārtiņa Rītiņa

Ciemos pie šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 2021. gada oktobrī.

gallery icon
22

To, kā norisinājās pieminekļa atklāšana un kādus sirsnīgus vārdus teica Rītiņam tuvie cilvēki, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!