Trakā pasaule
2022. gada 18. oktobris, 06:30

VIDEO: bēdīgi slavenais garīdznieks Augustīns manīts apmeklējam Rīgas geju klubu un streipuļojam ielās

Jauns.lv

Priesteris-mūks Augustīns (Zaščirinskis), kuru jūlija beigās vainoja aizgājēju radinieku muļķošanā, galvaspilsētas ielās piefiksēts nodarbojoties ar garīdzniekam nudien neraksturīgām lietām.

Atsevišķos video, kurus portālam Jauns.lv iesūtīja kāda aculieciniece, Zaščirinskis diennakts vēlajās stundās ir manīts, ieejam pa durvīm LGBTQ+ kopienas iecienītākajā bārā “TOP Club”.

Video redzams, kā viņu geju klubā ielaiž kāda sieviete.

Kādā citā video nofilmēts, kā skandalozais garīdznieks cenšas aizpīpēt cigareti autobusa pieturā, pēcāk streipuļojot dodas aiz tās un veic darbības, kas nu pārāk stipri atgādina urinēšanu publiskā vietā.

Strīdas ar pareizticīgo baznīcu, tiecas nodibināt savu draudzi

Konkrētā naktskluba apmeklēšana, protams, nav nekas nosodāms, taču tā nebūt nevarētu teikt par urinēšanu pilsētas ielās.

Vairumam pareizticīgo garīdznieku tomēr ir konservatīva nostāja attiecībā pret homoseksuāļiem un tamdēļ lieki piebilst, ka no baznīcas skatpunkta, smagu kritiku, visticamāk, izpelnītos abas šīs darbības.

Taču joprojām atvērts ir jautājums par Zaščirinska piederību jebkurai no konfesijām.

Jauns.lv iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas Pareizticīgās Baznīcas (LPB) preses dienests jūlija beigās izplatīja paziņojumu, kurā aicināja cilvēkus uzmanīties no “viltus bēru ceremoniju vadītāja”, kurš sevi dēvē par “tēvu Augustīnu”, jeb Augustīnu (Zaščirinski).

foto: Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Preses dienests.
Latvijas pareizticīgās baznīcas Preses dienests publicējis ar slēpto kameru uzņemtas fotogrāfijas, kurās redzams garīdznieka tērpā ģērbtais Augustīns (Zaščirinskis), kuram uz to neesot nekādu tiesību.

LPB paziņojumā tika apgalvots, ka par viņu jau vairākus mēnešus saņemtas sūdzības no dažādu konfesiju kristiešiem, kuri apgalvojuši, ka Zaščirinskis “bez tiesībām” pildot izvadītāja pienākumus.

Pats Zaščirinskis publiski paguva skaidrot, kādēļ LPB pret viņu tā vēršoties, piebilstot, ka LPB paziņojums ir “apmelojošs un reputāciju graujošs”.

Iemesls tam esot viņa vēlme nodibināt neatkarīgu latviešu pareizticīgo draudzi, kas nebūtu atkarīga no čekistu vadītās organizācijas, kura atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

“Paskaidrošu konflikta būtību. Es, priesteris-mūks Augustīns, līdz šim neesmu bijis saistīts ar MPLPB, attiecīgi man nav nekādu pienākumu atskaitīties šai institūcijai. Kā zināms, Latvijas Republikā baznīca ir šķirta no valsts, tāpēc MPLPB nav kādu likumisku tiesību liegt man darboties kā garīdzniekam, un man nav pienākuma saņemt no šīs institūcijas kādu darbības „licenci”,” skaidroja Zaščirinskis.

Kā iepriekš ziņots, pēc šiem notiekumiem, 10. septembrī stājās spēkā grozījumi Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likumā, nosakot, ka LPB ar visām tās diecēzēm, draudzēm un iestādēm ir pilnīgi patstāvīga un neatkarīga no jebkādas ārpus Latvijas esošas baznīcas varas.

Kas vēl zināms par Zaščirinski?

Interneta plašumos par pareizticīgo “buntavnieku” Augustīnu Zaščirinski neko daudz atrast nevar.

Agrāk sociālajos tīklos viņš pārsvarā dalījies ierakstos par pareizticīgo tematiku, viedokli par politiskajiem jautājumiem nav paudis.

Pirms dieviem gadiem, tuvojoties Rīgas pašvaldības vēlēšanām, viņš dalījies ar ierakstu, kas cildināja proklemisko bijušā eiroparlamentārieša Aleksandra Mirska vadīto partiju “Alternative”.

Uz tās drupām nu darbojas un Saeimā ir ievēlēta jau skandālus izraisīt paguvusī partija “Stabilitātei!” ar bijušo Rīgas domnieku Alekseju Rosļikovu priekšgalā.

Zaščirinskis Jauns.lv iepriekš skaidroja, ka nav bijis šīs partijas atbalstītājs – informācija par viņa sadarbību ar politiķiem esot “nekorekta”.

“Viens no partijas “Alternative” dibinātājiem Valērijs Petrovs ir mans otrās pakāpes brālēns. Retas tikšanās ģimeniskos notikumos ir vienīgais, kas mūs saista. Es esmu godīgs garīdznieks,” teica Zaščirinskis.