foto: Stephen Lovekin/Shutterstock/ Vida Press
Šons Konerijs viltoja zārkus, Mailija Sairusa novāca apakšveļu - kādi bija šovbiznesa zvaigžņu pirmie peļņas avoti
Megana Foksa.
Slavenības
2022. gada 16. novembris, 07:14

Šons Konerijs viltoja zārkus, Mailija Sairusa novāca apakšveļu - kādi bija šovbiznesa zvaigžņu pirmie peļņas avoti

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Tā kā daudzas slavenības ir nākušas no pavisam vienkāršām, vidusmēra ģimenēm, viņām ir nācies strādāt nepatīkamus darbus. Acīmredzot tā ir bijusi maksa par sapņa piepildīšanu.

Nepieklājīgā

Pirms kļūt par slavenu mūziķi, ceļā uz slavu Nikijai Mināžai nācās šeptēt restorānā "Red Lobster".

Ekstravagantā Nikija Mināža

gallery icon

Te viņa vidusskolas laikā piepelnījusies kā oficiante: “Reiz dzinos pakaļ klientam, lai parādītu vidējo pirkstu un pieprasītu atdot manu pildspalvu. Zvēru pie Dieva, es biju briesmīgs darbinieks.” Par “nepieklājību pret klientiem” viņa arī no šī darba tika atlaista.

Skatuves karjera

Mazāk riebīgs, tomēr īpatnējs ir bijis dziedātājas Mailijas Sairusas pirmās peļņas avots.

Mailija Sairusa cauri laiku lokiem

gallery icon

Viņas skatuves karjera esot sākusies kā tēva mūziķa Billija Reja Sairusa palīdzei, kura pelnīja 10 dolārus par apakšveļas, kas bija samesta uz skatuves, “nolasīšanu”. “Atradu liela izmēra veļu un smējos: “Tēti! Skaties, es atradu tavu lielāko fani!”

Maģiskais striptīzs

Deviņpadsmit gadu vecumā, pēc koledžas pamešanas, aktieris Čenings Tatums kļuva par striptīza dejotāju.

Dženna Devana-Tatuma un Čenings Tatums uz sarkanā paklāja

gallery icon

Lai gan šī pieredze noderēja filmā "Maģiskais Maiks", kur viņš atveidoja striptīza dejotāju, vīrietis priecājas, ka tas vairs nav viņa peļņas avots. “Tas nebija nekas glamūrīgs, pēc striptīza dejošanas neilgojos,” šis dzīvesstils esot kļuvis bīstams, jo tikušas lietotas narkotikas un pārmērīgi alkohols.

foto: Claudette Barius/Warner Brothers/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Čenings Tatums.

Rakstura rūdīšana

Vasarā pēc pirmā koledžas kursa aktieris Stenlijs Tuči esot strādājis vasaras nometnē.

foto: Richard Young/Shutterstock/ Vida Press
Stenlijs Tuči.

Diemžēl viņš nebija instruktors, bet gan āra tualešu apkopējs. Kad jautāts, kādus secinājumus viņš ir guvis pēc šī raksturu izaicinošā darba, Stenlijs bija kodolīgs: “Āra tualeti nav vērts uzkopt.”

Pirmā loma

Pirmā aktrises Meganas Foksas loma esot bijis banāns!

Megana Foksa ar draugu Machine Gun Kelly

gallery icon

“Es strādāju mazā smūtiju veikaliņā Floridā, pamatā par kasieri. Bet reizi nedēļā, parasti piektdienās, kādam no mums nācās pārģērbties par augli un stāvēt ārā uz ielas. Es biju banāns, gigantisks banāns.”

Arī kino

Jaunībā, kad aktieris Džons Hamms bija palicis bez darba, viņam uzspīdēja veiksme, kad kāda draudzene piedāvāja darba iespēju: “Viņa teica – tu vari ņemt manu darbu, es veidoju scenogrāfiju. Mani pārliecināja, ka priekšzināšanas neesot nepieciešamas, ka šajā darbā tiekot algots ikviens.”

foto: ddp/Instar / Vida Press
Džons Hamms.

Tās izrādījās pieaugušo filmas, un scenogrāfija nozīmēja dīvānu pārbīdīšanu tā, lai aktieru ķermeņi mazāk atgādinātu anatomijas mācībstundas. “Šajā darbā nebija nekā gaumīga, tas bija depresīvi,” vīrietis ir secinājis.

Zārku viltotājs

Vēl ilgi pirms kļūt par Džeimsu Bondu, nelaiķis aktieris Šons Konerijs esot bijis spiests nodarboties ar visai dažādiem darbiem.

Šons Konerijs kā Džeimss Bonds

gallery icon

Viņš ir bijis slaucējs, kravas automašīnas vadītājs, glābējs, modelis mākslas koledžā un beigu beigās – zārku “apkalpotājs”. Bez tīrīšanas u. tml. darbiem viņam esot bijis jābalina sarkankoka zārki tā, lai tie izskatītos pēc dārgā ozolkoka. Kā baumo, derību dēļ viņš arī esot pavadījis nakti vienā no tiem.

Piesauca

Lai sekotu sapnim par aktiera karjeru, pēc koledžas pamešanas un pārcelšanās uz Losandželosu aktieris Džordžs Klūnijs darīja visu, lai savilktu “galus kopā”.

Viens no slavenākajiem pāriem pasaulē - Džordžs un Amala Klūniji

gallery icon

Viņš esot apstrādājis tabaku, strādājis sieviešu apavu veikalā un pārdevis dzīvības apdrošināšanu (klauvējot pie iespējamo klientu durvīm): “Man ir bijuši daudzi riebīgi darbi. Un pat apdrošināšanā nekas nesanāca. Pirmajā dienā, kad pārdevu apdrošināšanu, vīrietis nomira.”