foto: Publicitātes
Prieki "Depeche Mode" faniem - grupa izziņo jaunu albumu un koncertu Igaunijā
Mārtins un Deivs - "Depeche Mode" viņi vairs tikai divi.
Mūzika
2022. gada 4. oktobris, 15:05

Prieki "Depeche Mode" faniem - grupa izziņo jaunu albumu un koncertu Igaunijā

Jauns.lv

Britu supergrupa "Depeche Mode" šodien īpašā pasākumā Berlīnē izziņoja, ka 2023. gadā pie klausītājiem nonāks jaunais albums un tā ietvaros grupa dosies pasaules koncertturnejā "Memento Mori".

Ar turnejas vienīgo koncertu Baltijā "Depeche Mode" 6. augustā uzstāsies Igaunijā - Tallinas Dziesmu svētku estrādē. Biļetes tirdzniecībā no 7. oktobra pulksten 10 “Biļešu Serviss” tīklā.

"Depeche mode" koncerts Rīgā

20. februārī "Arēnā Rīga" pilnu zāli pulcēja angļu grupa "Depeche mode".

gallery icon

"Depeche Mode" dalībnieki Deivs Gāns un Mārtins Gors šodien izziņo, ka jaunā koncertturneja “Memento Mori” aizsāksies ar īpašiem Ziemeļamerikas koncertiem nākamā gada pavasarī un pēc tam grupa dosies uz Eiropu, kur sasniegs arī Tallinu.

Šajos īpašajos Ziemeļamerikas koncertu datumos pieturpunkti būs Ņujorkas “Madison Square Garden”, Čikāgas “United Center”, Losandželosas “Kia Forum” un Toronto “Scotiabank Arena”. Pēc tam grupa uzsāks savu Eiropas vasaras stadionu koncertturneju no 16. maija - "Depeche Mode" viesosies tādās vietās kā “Stade de France” Parīzē, Berlīnes “Olympic Stadium”, Milānas “San Siro” un Londonas “Twickenham” stadionos.

Par koncertturneju “Memento Mori” Gors komentē: "Mēs sākām strādāt pie šī projekta pandēmijas sākumā, un tā tēma ir iedvesmota no tā. Pēc Endija Flečera aiziešanas no dzīves mēs nolēmām turpināt, jo esam pārliecināti, ka tas ir tas, ko viņš būtu vēlējies, un tas patiešām ir piešķīris projektam īpašu nozīmi.”

"Endijs šis jaunais albums būtu paticis," piebilst Deivs Gāns. "Mēs ļoti ceram, ka pavisam drīz varēsim ar to dalīties, un nevaram vien sagaidīt, kad varēsim to prezentēt dzīvē nākamajā gadā.”

"Memento Mori” koncertturneja būs "Depeche Mode" jau deviņpadsmitā, taču pirmā beidzamo piecu gadu laikā. Grupas pēdējā koncertturneja “Global Spirit Tour” (2017–2018) bija līdz šim garākā un viena no ienesīgākajām. Grupa tās laikā nospēlēja 130 koncertus Eiropā un Ziemeļamerikā, kopā pulcējot vairāk nekā trīs miljonus fanu.

„Depeche Mode” koncerts „Arēnā Rīga”, 2014. gada 2. martā

gallery icon

“Memento Mori” būs "Depeche Mode" 15. studijas albums, tas iznāks 2023. gada pavasarī.