foto: Publicitātes
Skat, kā izaugusi teātra meistaru Indras Rogas un Mihaila Gruzdova meita Marta Marija
Ar mammu un aktrisi Indru Rogu filmas "Mīlulis" pirmizrādē.
Slavenības
2022. gada 2. oktobris, 06:06

Skat, kā izaugusi teātra meistaru Indras Rogas un Mihaila Gruzdova meita Marta Marija

Žurnāls "Kas Jauns"

Teātra režijas un aktiermākslas meistari Indra Roga un Mihails Gruzdovs bauda laiku, ko var pavadīt kopā ar savu nu jau pieaugušo meitu Martu Mariju Gruzdovu (18).

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", kultūras dzīves saviesīgie notikumi daudzus gadus bijusi vieta, kur savējie un plašāka sabiedrība vērojusi augam teātra pāra meitu, jo Marta Marija allaž ņemta līdzi gan uz pirmizrādēm, gan citām norisēm.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2006. gada nogalē, atklājot Dailes teātra sezonu. Tā kā kopš mazām dienām vecāki meiteni visur ņēmuši līdzi, var teikt, ka Marta Marija izaugusi visu acu priekšā.

Turpat arī novērots, cik atbildīgi un mīļi vecāki lolo savu atvasīti. Te tētis, nometies uz ceļa Nacionālā teātra garderobē līdzās sievai atnestajam puķu pušķim, meitai sasprādzē pāraunamās kurpītes, te pārpin matu lentes… Protams, beidzamajos gados, kad saviesīgo dzīvi uz pauzes bija nolicis Covid-19, bija zudusi arī šī klātbūtne, tāpēc filmas "Mīlulis" pirmizrādē daudziem liels bija pārsteigums, ieraugot, kā Marta pa šo laiku izaugusi.

Ļaudis ierodas uz spēlfilmas "Mīlulis" pirmizrādi

gallery icon

Iemesls visai ģimenei kopā apmeklēt pirmizrādi bija vērā ņemams - Indrai Rogai filmā ir viena no viņas aktrises karjerā nedaudzajām kinolomām. Atgādinām, ka uz kinoekrāniem Indras darbs bijis redzams Jāņa Streiča "Cilvēka bērnā" (1991), zviedru režisora Riharda Huberta filmā "Bēgt, lai dzīvotu" (kopā ar Armandu Reinfeldu), kas deviņdesmito gadu beigās tika izvirzīta Zviedrijas "Oskaram", un Ilzes Kungas īsfilmā "Priežu bērni" 2005. gadā.

"Mīlulī" Roga, grodi iejūtoties tēlā, atveido galvenā varoņa Matīsa (Kārlis Arnolds Avots) mammu – skarbu, dzīvē un ģimenē vīlušos sievieti. Jo interesantāk vērot abu aktieru saspēli, zinot, ka Roga ir Kārļa Arnolda Avota augstskolas kursa vadītāja un mīļākā pasniedzēja, kuru viņš augstu vērtē un respektē.

Bet, atgriežoties pie Rogas un Gruzdova meitas, jāpiebilst, ka Marta Marija ne tikai izskatās pieaugusi, bet tāda maijā kļuva arī oficiāli. Neilgi pirms tam žurnālam "Kas Jauns" intervijā Gruzdovs, kam Marija ir trešā meita – pastarīte –, neslēpa, ka palaist viņu savā dzīvē būšot “ļoti, ļoti grūti”. “Tāpēc, ka vīrietis, kas precēsies ar manu meitu, kļūs par viņu atbildīgs. Gandrīz neiespējami būs tam cilvēkam ienākt mūsu ģimenē. Būs grūti... Protams, galvenais jau, lai meitai patīk, un tālāk jau redzēsim. Gan jau es pieskaņošos. Bet būs ļoti grūti. Tas būs smags pārbaudījums – palaist meitu savā dzīvē,” pauda režisors, izteikdams cerību, ka tas tomēr nenotiks tik ātri, jo, viņaprāt, “sievietei līdz 30 gadiem steigties nevajag”. Starp citu, mākslinieku meitai ir arī pieredze darbā Dailes teātrī, strādājot biļešu kontrolē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ģimenei "Mīluļa" pirmizrādē pievienojās arī režisors Mihails Gruzdovs, baudot ik mirkli, ko vecākiem velta nu jau pieaugusī meita.

Kā zināms, vairāk nekā 15 pēdējos gadus režisoram periodiski nācies cīnīties ar ļaunu slimību, ko, pēc paša teiktā, izdevies uzveikt, pateicoties sievas un meitas klātbūtnei. Tāpēc ik iziešana sabiedrībā no satikto cilvēku puses kaut vai domās, ja ne izteiktos vārdos, vainagojas ar labas veselības un izturības vēlējumiem. Gruzdovs ne tikai pēdējā laikā bijis viesis vairākos pasākumos, bet teātra cienītājiem Dailē martā pat sola jauniestudējumu Nikolaja Gogoļa "Precībām", kas būs viņa atgriešanās pie šī darba pēc 22 gadiem.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!