foto: LETA
Aktrise Sarmīte Rubule 41 gada vecumā kļuvusi par māmiņu
Aktrise Sarmīte Rubule piepildījusi alkas pēc bērna.
Slavenības
2022. gada 28. septembris, 06:48

Aktrise Sarmīte Rubule 41 gada vecumā kļuvusi par māmiņu

Ligita Eglīte, Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Septembra izskaņā TV ekrānos tika izrādīta seriāla "Viņas melo labāk" pēdējā sērija. Taču aktieri neskumst par to, ka filmēšanās šai projektā neturpināsies, jo ir nesamērojami priecīgāki notikumi īstajā dzīvē - kā raksta žurnāls "Kas Jauns", visi priecājas par kolēģes, Olgas lomas atveidotājas Sarmītes Rubules (41) māmiņas lomu.

Lai gan vēl nesen šķita, ka šarmantās aktrises Sarmītes Rubules ceļam pārskrējusi vesela rinda melnu kaķu un tāpēc lāga nevedas ne personīgajā dzīvē, ne karjerā, nu izskatās, ka liktenis nav mazais bērns un viss tiek salikts “pa plauktiņiem”, kad tam ir lemts notikt. Novembrī Sarmītei būs 42. dzimšanas diena, un tās lielākā dāvana viennozīmīgi būs viņas jaunā – māmiņas – loma. Nevis uz skatuves, bet dzīvē.

Zaudēja darbu, tiesājās un centās realizēt talantu citur

Atminamies, ka pirms diviem gadiem jaunais Dailes teātra direktors Juris Žagars atbrīvoja no darba vairākus aktierus, un viņu vidū bija arī Sarmīte Rubule. Aktrise uzskatīja, ka darbs viņai uzteikts nepamatoti, tāpēc vērsās tiesā pret Dailes teātri. Viņa lūdza tiesu atzīt Dailes teātra uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējas izpeļņas piedziņu un arī morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu. Pirmās instances tiesa nosprieda atjaunot Rubuli darbā par aktrisi Dailes teātrī, kā arī no Dailes teātra piedzīt par labu aktrisei atlīdzību par darba piespiedu kavējumu 7761 eiro apmērā, kā arī morālo kaitējumu 1000 eiro apmērā.

"Food Plaza" atklāšanas svētki ar seriāla "Viņas melo labāk" tautā iemīļotajiem aktieriem

Šodien, 29. augustā modes un izklaides centra "Rīga Plaza" norisinājās jaunās ēdināšanas zonas "Food Plaza" atklāšanas svētki. Apmeklētājiem bija iespēja ...

gallery icon

Taču Dailes teātris pārsūdzēja šo Daugavpils tiesas spriedumu, un aizvadītā gada novembrī, izskatot šo lietu Latgales apgabaltiesā, apelācijas instances tiesas spriedums bija pilnīgi pretējs pirmās instances spriedumam. Proti, ka aktrisei Sarmītei Rubulei nepienākas ne štata vietas atgūšana Dailes teātrī, ne kompensācija.

Savu aktiermeistarību Sarmīte lietā lika neatkarīgajā teātrī "Austrumu robeža", kur laikposmā pēc darba attiecību pārtraukšanas ar Dailes teātri jau piedalījusies vairākos iestudējumos. Tāpat viņa arī turpināja piedalīties filmēšanās un TV projektos, no kuriem publikas iemīļotākais ir seriāls Viņas melo labāk. Patlaban īpašā stāvokļa dēļ viņa gan nestrādā. Sadarbības partneri jau brīdināti, ka uzrunāt Sarmīti varot tikai rudens otrā pusē.

Par privāto dzīvi runājot, Sarmīte Rubule to allaž centusies neafišēt. Atšķirībā no daudzām citām aktrisēm, Rubules vārds nav zibējis bulvārpresē nedz ar dēkām, nedz šķiršanās skandāliem. Aktieru aprindās gan vairākus gadus kuluāros izskanēja runas par Rubules un kāda cita Rīgas teātra aktiera, kas ir viņas ekrāna partneris seriālā, attiecībām, kurām nav bijis lemts piepildīties, jo mīlestība esot bijusi vienpusēja...

foto: Publicitātes
Sarmīte Rubule ar kolēģi Kristianu Kareļinu seriālā.

Mazuļa tētis esot ārzemnieks

Pirms astoņiem gadiem intervijā žurnālam "OK!" Sarmīte Rubule atklāja: ir pārliecināta, ka nekad dzīvē neapprecēsies, taču domā, ka viņai noteikti vajadzētu dzemdēt bērnu. “Negribētu dzīvot ar nožēlu – pienāks 45 gadi, es zināšu, ka man bērnu vairs nevar būt, un tad dzīvošu ar stigmu “bezbērnu sieviete”,” atklāta bija Sarmīte. Turklāt viņa tajā laikā topošās teātra izrādes ietvaros sāka gatavoties mātes lomai. “Pie mums strādās krievu režisors Genādijs Ostrovskis, provēs viņš mani izvēlējās mātes lomai. Visu vasaru droši vien tam gatavošos, apciemošu draudzenes ar bērniem, interesēšos, kā ir būt mātei,” toreiz plānos dalījās aktrise.

Nu viņas plāns ir īstenojies. Kā noskaidrojis "Kas Jauns", aktrises sapnis par bērnu ir realizējies. “Kuru katru dienu tas notiks, un viņa būs mamma!” priecīgi vēsta kāds Sarmītes Rubules kolēģis, kurš nesen ar viņu sazinājies. Mazuļa tētis esot Sarmītes mīļotais vīrietis, kurš nedzīvo Latvijā un pie kura ārzemēs vismaz pandēmijas pulcēšanās ierobežojumu laikā Rubule regulāri uzturējusies.

Sarmītes Rubules dzīve

gallery icon

“Ir tiešām liels prieks par viņu! Sarmīte ir brīnišķīga sieviete, lieliska aktrise, un tagad viņai ir izdevies izveidot arī ģimeni un kļūt par mammu!” bilda mākslinieces kolēģis, piebilstot: “Šī noteikti viņai dzīvē ir lielākā un nozīmīgākā loma!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!