foto: EPA/Scanpix
Rodžera Votersa prokrieviskie izteikumi Polijā izsaukuši sašutumu; atcelti mūziķa koncerti
Rodžers Voterss jau sen pazīstams ar saviem kreisi ekstrēmajiem un vienlaikus prokrieviskajiem uzskatiem.
Mūzika
2022. gada 26. septembris, 12:20

Rodžera Votersa prokrieviskie izteikumi Polijā izsaukuši sašutumu; atcelti mūziķa koncerti

Jauns.lv / LETA

Polijā atcelts grupas "Pink Floyd" līdzdibinātāja Rodžera Votersa koncerts, un reaģējot uz viņa prokrieviskajiem paziņojumiem, Krakovas pašvaldības deputāti vēlas mūziķi pasludināt par pilsētā "nevēlamu personu".

Kopš Krievija sāka atkārtoto iebrukuma Ukrainā, Voterss asi kritizējis Rietumvalstu atbalstu Ukrainai, apgalvojot, ka ieroču sūtīšana nevajadzīgi saasina konfliktu.

Bijušais "Pink Floyd" mūziķis arī nosūtījis atklātu vēstuli Ukrainas pirmajai lēdijai Olenai Zelenskai, kurā Rietumu palīdzību raksturojis kā "traģisku kļūdu" un apsūdzējis ASV centienos pagarināt karadarbību. Zelenska tviterī viņam ieteikusi, labāk mēģināt panākt mieru sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Rodžerss Voterss pirms ASV prezidenta vēlēšanām pauž savu viedokli par kandidātu Donaldu Trampu

gallery icon
54

Votersa uzskati Polijā izsaukuši sašutumu, un tādēļ organizatori atcēluši divus nākamā gada aprīlī plānotos Votersa koncertus Krakovas "Tauron Arena".

Polijas puse vēsta, ka koncertus atcēlis mūziķa menedžeris, bet gan Votersa menedžeris, gan viņš pats to noliedz.

Voterss jau sen pazīstams ar saviem kreisi ekstrēmajiem un vienlaikus prokrieviskajiem uzskatiem.

2018.gadā viņš iesaistījās arī kampaņā, kas tika izvērsta pret Polijas valdošo partiju "Likums un taisnīgums".

Tajā pašā gadā mūziķis izsauca sašutuma vētru arī Ukrainā, pirms koncertiem Maskavā un Sanktpēterburgā medijos paužot atbalstu Krievijas īstenotajai Krimas aneksijai.

Krakovas pašvaldības deputāti tagad ierosinājuši viņam noteikt pilsētā "nevēlamas personas" statusu, un vietējie PiS pārstāvji jau ir sagatavojuši atbilstošu lēmumprojektu.

"Ņemot vērā Krievijas noziedzīgo uzbrukumu Ukrainai, kā arī kārtējo Krievijas karavīru pastrādāto kara noziegumu atklāšanos, esam dziļi sašutuši par Rodžera Votersa izteikumiem un paziņojumiem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā," lasāms rezolūcijas projektā.

Lēmumprojekts tiks izskatīts Krakovas pašvaldības deputātu sēdē trešdien.

Pašvaldības deputāti arī paziņojuši, ka par Krakovā "nevēlamu personu" varētu pasludināt jebkuru, kurš publiski atbalsta Kremļa režīmu.

Polija ir viena no lielākajām Ukrainas atbalstītājām, gan uzņemot no kara bēgošos ukraiņus, gan sniedzot Kijevai plašu militāro palīdzību.