foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Ko viņi ar to domāja? Slavenības ar tetovējumiem uz sejas
Maiks Taisons.
Slavenības
2022. gada 16. decembris, 06:44

Ko viņi ar to domāja? Slavenības ar tetovējumiem uz sejas

Jauns.lv

Kādreiz bokseris Maiks Taisons bija vienīgā slavenība ar tetovējumu uz sejas, taču laiki ir mainījušies, un nu jau tā ir standarta prakse. Tomēr – tetovējums ir gandrīz mūžīgs un seja ir kā cilvēka pase. Noskaidrojām, kādi ir slavenību argumenti tik drastiskam, drosmīgam solim?!

Nesmuka seja – smuki tetovējumi

foto: Casey Flanigan/imageSPACE/Shutterstock/ Vida Press
Post Malone.

Kā skaidrojis mūziķis Post Malone, viņa tetovējums ar dzeloņdrāti, asins pilēm un frāzes – “Stay away” (turies no manis pa gabalu) un “Always tired” (vienmēr noguris) – esot tāpēc, ka viņš esot neglīts un tetovējumi, “iespējams, ir mana nedrošība. Man nepatīk, kā es izskatos, tāpēc uz sejas ir šīs foršās lietas, lai varu paskatīties spogulī un teikt – tu izskaties super!”

Vēsais

foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Gucci Mane.

Repera Gucci Mane saldējuma tetovējums ar skaņas apzīmējumu “Brrr” jau 2011. gadā sacēla “vētru” sabiedrībā, un viņa publisko attiecību pārstāvji attaisnojās, ka tetovējums “ir atgādinājums faniem, kā viņš vēlas dzīvot savu dzīvi. Tik vēss kā ledus, kas liek jums teikt: “Brrrr”.” Konsultējoties ar kolēģi 50 Cent, kas pats ir atbrīvojies no daudziem tetovējumiem, tagad arī Gucci Mane ir likvidējis savu saldējumu.

Forši

foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Maiks Taisons.

Leģendārā tetovējuma īpašnieks bokseris Maiks Taisons savējo sejas cilšu rakstu izvēlējies gaužām vienkāršu apsvērumu dēļ: “Es vienkārši domāju, ka tas ir forši!”

Sievišķības simbols

foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Kat Von D.

Tetovēšanas māksliniece Kat Von D apgalvo, ka zvaigznes, kas rotā viņas seju, esot “simbols tam, ka vari būt tetovēta un joprojām ļoti sievišķīga”.

Pārprastais saprasts

foto: Stoianov-spot / BACKGRID/ Vida Press
Preslijs Gerbers.

90. gadu supermodeles Sindijas Kraufordes dēls Preslijs Gerbers 2020. gadā savu vaigu izrotāja ar tetovējumu “Misunderstood” (pārprasts): “Ja es uzskatītu, ka tas sabojās manu izskatu vai man tas nepatiktu, es to netetovētu. Tas vēsta, ka esmu pārprasts, kāds jūtos visu savu dzīvi. Ejiet ellē, ja jums tas nepatīk!” Dumpinieciski paziņoja viņš, kurš tomēr pēc gada tetovējumu jau bija likvidējis.

Tava dzīve

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press
Embera Rouza.

“Cilvēkiem, kuri man saka, ka mana seja ir par skaistu tetovējumam, ir tie paši cilvēki, kuri patiesībā melo un mani uzskata par neglītu. Tā ka jebkurā gadījumā stāsta morāle ir darīt ar savu dzīvi to, ko pats vēlies,” lepnā mamma modele Ambera Rouza stāsta par saviem tetovējumiem uz pieres – dēlu vārdiem Bash un Slash.

Neuzkrītošie tetovējumi

foto: Jonathan Paciullo/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Tyga.

Reperis Tyga pirmo tetovējumu esot uztaisījis jau 14 gadu vecumā, 15 gados – pirmos divus tetovējumus virs uzacīm: “Tie jaunībā bija kā mans zīmols. Tetovējumu nozīme – nopelnīt katru dolāru, izglītoties katru dienu. Vienmēr biju gribējis tetovējumus uz sejas, bet nevēlējos tādus, kas pārāk mainītu visu izskatu. Tas ir traks lēmums, bet šos tetovējumus es vairs pat nepamanu.”

Dokumentācija

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
Kortnija un Treviss.

Grupas "Blink-182" bundzinieks Treviss Bārkers ir kā tetovējumu katalogs, un viņa seja nav izņēmums. Jau 2016. gadā mūziķis apgalvoja, ka tetovējumi nosedzot 70 % ķermeņa, tostarp enkurs pie labās acs, maza, melna zvaigzne un vārds “blessed” (svētīts) uz kreisā vaiga. “Man tā ir dzīves, cilvēku, lietu, notikumu dokumentācija. Kad būšu miris, vēlos, lai cilvēki, raugoties uz manu ķermeni, būtībā var izdzīvot manu dzīvi.”

Mēsli

foto: London News Pictures/Shutterstock/ Vida Press
Šineida.

Īru dziedātājai Šineidai O’Konorai 2013. gadā uz vaigiem bija uztetovēti burti B un Q, kam esot bijis jāatgādina par strīdu ar bijušo draugu Brendanu Kvinlanu. Pēc mazāk kā gada burti likvidēti un mūziķe paziņoja, ka tetovējumi bija kļuvuši par “stulbu mēslu uz manas sejas”.